reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kwiatuszekq20 - co do zasady przeważnie bierze się doustnie i dowcipnie progesteron. Więc nie stosuje się zastępstwa coś za coś.
A co masz zabrać na punkcję zależy od kliniki. U mnie wszystko na miejscu było, tzn. jednorazowe kapcie, koszulka i wszystko inne.

Ostatnia edycja:
reklama
A odnośnie mojej osoby to zdecydowałam się na adopcję komórek ze względu na kiepskie AMH ( poniżej 0,14 mi spadło już) no i do 8 tygodni dadzą mi znać kiedy zaczynamy procedurę, tzn. zapłodnienie i transfer. Mam mieć zgodnie z umową 8 oocytów, ale ile będzie to zobaczymy ( może się zdarzyć, że mniej, a wtedy jakieś tam inne zasady i rabaty). Trzymam za Was kciuki. Ciut mnie tutaj nie było, ale wracam do gry :)

kwiatuszek ja mam zapisane luteine dowcipnie i podjezykowo ale chyba zamienie na lutinus bo mi zostal od poprzedniego razu mam jeszcze estrofem tez dowcipnie podobno ma lepsze działanie!
Kinga witaj Kochana ale fajnie że wracasz do gry:-D juz mam zacisnięte kciuki za Ciebie!!! a jak tam Tata?

Jo.M teraz jestem po crio 2 zarodków (4A,4B) i od 2 dc mialam brac estrofem 2×1 i encorton 1×1 a luteine dopiero 3 dni przed crio. Teraz po crio dalej biore leki tak jak przed.
Moje 2 wczesniejsze podejscia to ICSI nieudane niestety:-(
Co do gardła to jest lepiej .lecze sie domowymi sposobami. Herbatki, cukierki eukaliptusowe i juz powoli ok
A u kogo sie leczysz? Ja u dr.M.

Ostatnia edycja:
Kwiatuszekq20. Mnie tez kazali brac koszule i laczki. A co do leków to ja dostałam rozpiske leków co brać i ile . Clexane duphaston folik i antybiotyk zapobiegawczo po punkcji. Przy 1 probie mialam encorton a przy 2 juz nie. Nie pamietam co tam jeszcze bylo ale to roznie bywa. Nie martw sie napewo dostaniesz instrukcje co i jak:-)

reklama
Do góry