reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oktavi- sciskam. Jakie to okrutne. Uda Ci sie nastepnym razem. Poprostu musi..
kikifish- te 11 dni po transwerze to chyba najgorszy moment tego calego cyrku. Sily kochana. Ja to bede przechodzic od wtorku.
martaczi- totez trzymamy kciukasy bys zniosla duzo pieknych dorodnych jajcow.
kwiatuszek i ona232- oby rosly. duzo i duze. Bardzo sa potrzebne. Trzymam kciuki..
malailoncia- mi w ciazy ( tej udanej ) bardzo czesto leciala krew z nosa. To podobno normalne ,bo wszystko jest bardziej ukrwione i dlatego. Miejmy nadzieje ,ze cyganka prawde ci powie :)

reklama
Witajcie Dziewczynki:happy:.

Przepraszam, że tak nagle zniknęłam i się nie odzywałam, ale pracuję od rana do wieczora i szczerze to padam już z wycienczenia. Postaram się nadgonić w wolnej chwili, nie wiem czy dam radę codziennie pisać, ale myślami jestem cały czas z wami.
Witam wszystkie nowe dziewczyny, trzymam kciuki za stymulujące i odprawiam tańce - połamańce za betę:tak:
t
Z tego co dojrzałam to gratuluję lawendowemu śnie tego wspaniałego widoku i tańcze za serduszko

martaczti kciuki za stymulacje aby pęcherzyki sie nie ociągały i jeszcze zaskoczyły cię ilością, choć pamiętaj liczy się jakoś, czasem ten jeden wystarczy

oktavi tak strasznie mi przykro, nawet nie wiesz jak ci kibicowałam, tulę Cię z calego serduszka, kochana nie poddawaj się , walcz dalej

Dziewczyny mam dylemat. Nie wiem co robic. Strasznie boli mnie gardlo. Od wczoraj pije herbatki z miodem i cytryna ale srednio mi to pomaga. Teraz nie wiem co robic. Jestem 5 dpt i nie wiem czy sie udalo czy nie a nie chce ryzykowac brac leki. Co robic??

Dziewczyny, którym się udało, napiszcie proszę za którym razem.
Po jakim czasie można znów się stymulować, u mnie między nieudanym testem a kolejnym zastrzykiem minął miesiąc i 23 dni (a wcześniej miałam już antykoncepcję i skretching)?

kikifish87 proponuje zadzonic jutro rano do kliniki w której jestes i zapytać, bo tu każdy krok i każde działanie ma znaczenie i nigdy nie wiemy co pomaga a co szkodzi. Ja bym zadzwoniła, zawsze lepiej pytac o za dużo niż mnieć niedosyt informacji, ja bym chyba nie brała leków.
Oktavi mni udało się za pierwszym podejsciem z dwóch świeżych, za drugim razem z trzech mrozaczków się nie udało a teraz walczę o to by mieć w ogóle szansę na trzecie podejście bo jestem bombardowana torbielami od roku. Z tego co kiedyś słyszałam że statystyka w mojej klinice jest co 3 udane, choć trudno mi w to wierzyć, znam dziewczynę która walczyła 8 razy, w Stanach podobno 50 % jest udanych. Ale i tak mówi się że ma znaczenie tysiąc różnych czynników i nigdy nie dojdziesz co akurat u Ciebie pomoze. Z tego co wiem to dziewczyny łapią się wszystkiego diety, talizmanów, ostatnio wyczytałam o odstawieniu zapachowych kosmetyków dzień przed i w dniu transferu i punkcji. Nie wiem czy to pomaga czy nie ale na pewno nie zaszkodzi. Podejście też ma znaczenie ale gdyby tak na to patzreć to moj mój ostatni transfer powinien mieć inny finał.

Dziewczyny czy wiecie kiedy torbiel powinna być usuwana laparoskopowo ?? ma znaczenie ich ilośc wielkość czy jeszcze coś innego ?? Nie wiem czy mam tracić czas na branie leków które mi na początku roku nie pomogły... proszę niech ta torbiel dziś zniknie, niech dane mi będzie chociaż spróbować znów podejść.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny.
Wpadłam na forum jak burza przeleciałam po postach ;) i trzymam kciuki za Was wszystkie jestescie dzielne i jestescie super ;)
Pozdrawiam serdecznie i postaram sie byc juz teraz czesciej bo chlopcy moi duzi mali dzis skonczone 21 m-cy i czasu wieczorem ciut wiecej ;)
Buziaki słonca trzymajcie sie ;)

Zapraszam do rozmowy wszystkie kobiety (i nie tylko), biorące lub chcące wziąć udział w rządowym programie refundacji in vitro. Czy ktoś już został zakwalifikowany? Jakie badania są wymagane? Jakie są ich koszty? Ile kosztują leki? A może komuś już się udało? Podzielcie się wrażeniami.

Cześć dziewczyny :-)

U mnie dziś 4 dc , dwa dni temu byłam u lekarza i mogę podejść do kolejnego crio już w tym cyklu także biorę już 2x1 estrofem i w sobotę jadę na sprawdzenie endo.
Dziewczyny mam do Was pytanie , już 6 prób mam za sobą i nie mogę dojść do tego czemu się nie udaje. Nurtuje mnie jedna sprawa , zawsze po transferach mam ucisk w dole brzucha. Brałam zawsze nospe , ostatnio nospe forte a teraz mam jakąś kroplówkę dostać po transferze.
Czy któraś z Was też ma takie odczucia , ucisku czy skurczu już sama nie wiem ???? i czy to normalne ????

oktavii - bardzo mi przykro :-(

kikifish87 - Ja też jestem w gyncentrum . Jak tam przeziębienie? Powiedz jakie zarodki masz podane i jakie masz leki?

reklama
laski co trzeba zabrac na pukkcje i co zapisuja po jakie leki?
myslicie ze jak poprosze o progesteron do łykania lub pod jezyk to mi zapisze zamiast dopochwowy bo nie cierpie a po 2 mam sklonnosci do infekcji

Do góry