reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Spróbować można najwyżej odrzuca. A noz nie sprawdza i przejdzie :) Kto. Nie ryzykuje nie pije szampana
Ja bym się lepiej dowiedziała bo jak coś grozi Ci pozew o wyłudzenie gospodarcze. Czyli spłacenie i jeszcze kilka tysięcy za adwokata. Jak się dopatrzą a teraz kasy szukają wszędzie.

reklama
@Justi92 kochana tak bardzo mi przykro 😔 Szczerze to nawet nie wiem co napisać , bo nie ma słów które ukoją twój ból ... Często zastanawiam się dlaczego Faceci ( nie wszyscy , nie chce wkładać wszystkich do jednego worka ) tacy są ... Oni myślą że są panami tego świata ... A tak na prawdę to od was wiele zależy , my najbardziej cierpimy w tym wszystkim... Nie chodzi mi o in vitro , chodź w dużej mierze też... Bardzo dobrze zrobiłaś że się wyprowadziłas , mam nadzieję że zmądrzeje i będzie błagał o przebaczenie ... Chodź w tym momencie powinnaś zadać sobie pytanie czego ty chcesz . Czy chcesz być z nim czy wolisz zacząć życie od nowa bez niego . Według mnie faceci się nie zmieniają , mogą gadać co chcą , mogła błagać ,próbować udowodnić że się zmienili ...a prawda jest taka że oni zawsze pozostaną dziećmi ... Jak byś chciała pogadać to pisz , ja jestem zawsze ❤️ ale nie zamartwiaj się już i myśl o sobie i Swoim maleństwie ❤️❤️❤️ tulę mocno ❤️❤️❤️❤️❤️
Dziękuję Aniu ❤️ i wszystkim dziewczyną na tym forum za wsparcie i zrozumienie. Dużo mi pomogło że mogłam się Wam wyżalić... Boli że po 10 latach związku i 3 latach małżeństwa nie usłyszałam nawet słowa przepraszam czy dowidzenia... Nawet spierd*laj nie usłyszałam... Właśnie klientka dzwoniła potwierdzić wizytę w środę przed wyjazdem na wakacje przeprosiłam i mówię że wyszły pewne prywatne sprawy i nie mogę jej zrobić a ta mi z pretensjami że to jak to tak w ostatniej chwili że jak ona z tak brzydkimi stopami pojedzie na wczasy i wg. Nie wytrzymałam i się jej wydarłam że przepraszam bardzo żre nie zaplanowałam z wyprzedzeniem ze rozstane się z mężem i się wyprowadze z mieszkania i E nie pomyślałam przy rozstawaniu o niej... Tuplam słuchawka. Odpisała mi tylko smsa że przeprasza i żebym się nią nie przejmowała 😂😂😂

Między kolejnymi stymulacjami trzeba odczekać trzymiesiace. Przy transferze mrożonych zarodków nie ma stymulacji i można co cykl podchodzić do kriotransferu.

Hmm ja wczesniej mialam wlasnie stymulacje krotkim protokolem ale jajeczka byly niedojrzale i nie doszlo do transferu ale potem od razu zaczelam brac tabletki i dlugi protokol, nie kazali mi czekac 3 mcy..

Hmm ja wczesniej mialam wlasnie stymulacje krotkim protokolem ale jajeczka byly niedojrzale i nie doszlo do transferu ale potem od razu zaczelam brac tabletki i dlugi protokol, nie kazali mi czekac 3 mcy..
Może to zależy na jakim etapie kończą. Poza tym stymulacja to jest etap od zastrzyku z gonatropinami. Czyli masz pick up i zaczynasz przyjmować tabletki od 16 do 21 dni i zaczynasz wyciszanie 14 dbi no może uzbierać się z dwa miesiące :p

reklama
I w takiej sytuacji od nowa musialaś płacić za wszystko?
Tu masz cennik invicta Link do: Koszt i cena: in vitro, inseminacja, FSH, AMH i inne | INVICTA ale tam nie zawsze są doliczone badania itp. W all inclusive masz już wszystko.
Jezeli program się kończy po pobraniu komórek to płacisz tylko za leki i pick up no wszystko do tego momentu. Nie ma transferu to dostajesz zwrot. Jeżeli komórki są niedojrzałe i nie doszło do zaplodnienienia to zwracają kasę za ICSI i transfer.

edit: a tutaj z bociana rozpiska co ile u nich kosztuje Link do: In vitro cena - Ile kosztuje zapłodnienie in vitro? - Klinika Bocian

Do góry