reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tu masz cennik invicta Link do: Koszt i cena: in vitro, inseminacja, FSH, AMH i inne | INVICTA ale tam nie zawsze są doliczone badania itp. W all inclusive masz już wszystko.
Jezeli program się kończy po pobraniu komórek to płacisz tylko za leki i pick up no wszystko do tego momentu. Nie ma transferu to dostajesz zwrot. Jeżeli komórki są niedojrzałe i nie doszło do zaplodnienienia to zwracają kasę za ICSI i transfer.

edit: a tutaj z bociana rozpiska co ile u nich kosztuje Link do: In vitro cena - Ile kosztuje zapłodnienie in vitro? - Klinika Bocian
Rozumiem. Bałam się że przepada kasa. A cięzko przewidzieć co złego się może wydarzyć buu.

reklama
I w takiej sytuacji od nowa musialaś płacić za wszystko?
Ja akurat mialam taki pakiet gdzie płaciłam osobno za kazda wizyte, badanie krwi, wizyte u anestezjologa, punkcje. 1 raz zwracali 2 tys bo nie doszlo do transferu.
No i przy drugim podejsciu tak samo placilam za wszystko tyle ze mialam transfer

A ta refundacja za leki to jest jak się ma małe AHM? Ja niedawno miałam 2,9 ale teraz miałam tą pozamaciczną i wycięcie jajowodu i nie wiem jak to wpłynęło. A czy może ktoś wie jak to wygląda z tą refundacją? Trzeba się rozliczać w Wawie? Kiedyś ktoś mi mówił że to deklaracyjne i że nie sprawdzają hmm.
A zakładając że się nie uda zamrozić zarodków to po tych 3 miesiącach znowu się płaci kilka tysięcy?
Do refundacji biorą pod uwagę amh i fsh, ja amh trzeba mieć powyżej 0.7 , ja mam 0.6 , ale miałam dobry wynik fsh i miałam leki refundowane

2800 gram w 37 tc to hipotrofia? Dziwne, urodziłam córkę 2750 gram w 37+1 tc i nikt nie mówił o hipotrofii, przecież jakby CC odbyło się w 40 tc waga byłaby zupełnie inna.
Jedno dziecko 2800gr a drugie 1900gr. Musze bardziej patrzeć co ten popaprany słownik poprawia mi.
Ale u Ciebie bliźniaki jednojajowe? Bo ja mam dwujajowe to mniejsze prawdopodobieństwo hipotrofii. No, ale długo nosiłaś:-) A potem wyrównały się dzieci wagowo i wzrostowo? Bo u mnie syn nie urodził się jakiś gigant 38tc 3450 56cm a po 8 miesiącach wyskoczył z siatek centylowych na dobre. Teraz ma 5,5 roku a wzrost 8 latka. Się pocieszam, ze jak coś to sobie później nadrobią.
A długo w szpitalu byliscie? Tak zakładam ze wszystko skończyło się dobrze dla tego mniejszego człowieczka.
U mnie dwujajowe dwuowodniowe. W sumie w 34tc miałam już regularna akcje porodową i 2cm rozwarcia. Magnez i potas dożylnie i uspokoiło się. 3 tygodnie później juz poszło. Po porodzie czekaliśmy na osiągnięcie przez brzdąca 2kg (dzięki "super" opiece minimalnie było 1610gr). Zajęło to 3 tygodnie. Także szpital był moim domem przez 6 cudownych upalny tygodni,

No lekarz wpisał mi kiedyś to badanie komórek ale dodał znaki zapytania mówi że jak się uprę to ok ale jak mamy prawidłowe kariotypy to nie ma wskazań i konieczności.
Co do tej refundacji wiesz jak to jest? Jestem zameldowana w Wawie ale mieszkam poza. Rozliczam się poza Wawą. Czy da się to obejść! Jak to się udowadnia w klinice? No tak z tą fragmentacją wiem że słabo raczej. Na separację na pewno się zdecyduję.
I takie koszty są przy jednym transferze tak? A jak się nie uda to od nowa te kwoty? Bo nikt nie umie mi tego wytłumaczyć. A to dość istotne bo u nas każde starania ponad rok także ciężko nam zajść.
Musisz opytac jakie są warunki
U mnie w mieście trzeba być :
*Zameldowanym
* Związku małżeńskim
*Rozliczać się z podatku
lecz każde miasto może mieć inaczej
Najlepiej zadzwoń na infolinię Invicty wybierz 1 i tam Ci napewno Panie powiedzą jakie są kryteria jeśli chodzi o Wawe

Refundacja na leki jest jak AMH jest wystarczająco wysokie czyli powyżej 1. Jeżeli AMH nie spadło to bedzie refundacja na leki.
To nie jest tak ze się nie uda zamrozić zarodków. Bo zarodki zamraża i odmraża się świetnie problem tkwi w tym, ze czesc zarodków obumiera i nie ma co mrozić.
Wtedy zaczynasz procedurę od początku czyli te min 9tys no ale wtedy masz wszystko wizyty, badania itp tylko bez refundacji tych 5tys :-(
Sprawdzę jeszxe z ta refundacją
Z refundacji do pakietu ivf możesz korzystać 3 razy
Refundację na leki masz jak Amh jest wyżej niż 1
Też to przerabiam

reklama
Do góry