bazylia128
Fanka BB :)
ej albo wizyty u pasikonika nagle sie okazalo ze mam kilka siostr ktore mi oddawaja termin a nazwiska nie znalamJuz my tam wiemy swoje a jaki przemyt lekow na forum robilysmy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ej albo wizyty u pasikonika nagle sie okazalo ze mam kilka siostr ktore mi oddawaja termin a nazwiska nie znalamJuz my tam wiemy swoje a jaki przemyt lekow na forum robilysmy
No właśnie endometrioze często widać w usg a tego dziadostwa nie widać i najczęściej nie daje objawów bo w życiu po moich okresach bym nie powiedziała, że coś mi jest jak mnie nawet mało kiedy brzuch bolał. Lekarz mówił, że najczęściej to powstaje w tkance więc nie jest widoczne jeżeli nie zrobi się laparoskopii lub operacji i że to jedna z kilku przyczyn moich problemów. Jest jak jest i tak muszę brać przez rok antykoncepcję więc ciąża tym bardziej mi nie grozi a do in vitro podchodzić już nie będę.o masakra. No i wyszlo szydlo z worka. Wlasnie o to chodzi ze czesto endometrozy nie widac na usg.
to zawsze przy badaniu zarodkow piszą jaka płeć? Czy tylko jak choroba które badają jest strzeżona z płcią ?tak ja tak mialam. Ale powiem ci ze to duze obciazenie psychiczne jak juz wiesz KOGO transferujesz i kogo mozesz starcic. U nas jaki ikazdej z was ciaza byla upragniona a dzieczynka to dodatkowy bonus od zycia wiec tym bardziej bylo ciezko. Co u ciebie na jakim jestes etapie?
Ja co prawda nie wiedziałam kogo mi podają, ale zawsze marzył mi się syn więc też dostałam bonustak ja tak mialam. Ale powiem ci ze to duze obciazenie psychiczne jak juz wiesz KOGO transferujesz i kogo mozesz starcic. U nas jaki ikazdej z was ciaza byla upragniona a dzieczynka to dodatkowy bonus od zycia wiec tym bardziej bylo ciezko. Co u ciebie na jakim jestes etapie?
mało tego czesto nawet przy histeroskopii nie widac endomendy. A to niestety najczestsza przyczyna nieplodnosci. Ja tez dostalam anty jednoskladnikowe bo mam ryzyko zakrzepicy ale nie bioreNo właśnie endometrioze często widać w usg a tego dziadostwa nie widać i najczęściej nie daje objawów bo w życiu po moich okresach bym nie powiedziała, że coś mi jest jak mnie nawet mało kiedy brzuch bolał. Lekarz mówił, że najczęściej to powstaje w tkance więc nie jest widoczne jeżeli nie zrobi się laparoskopii lub operacji i że to jedna z kilku przyczyn moich problemów. Jest jak jest i tak muszę brać przez rok antykoncepcję więc ciąża tym bardziej mi nie grozi a do in vitro podchodzić już nie będę.
Bo lekarze zalecają, poza tym to zależy czy cykl z mrożonych zarodków czy po punkcji komórek. U mnie w klinice dają 3x100mg lutinusa i koniec. No raczej nie masz progesteronu 60. A skuteczność kliniki ponad 50%. Ja do wielu rzeczy podchodzę na luzie. Jakoś w naturalnych ciążach nie ma takiego progesteronu jak 40-50 jak jest 20 to jest dobrze.ja mialam tylko 18 przy dosc duzej becie i kosmicznych dawkach lekow. Pozniej powoli rosla i w ciazy tak powinno wlasnie powoli wzrastac. No ale wiekszosc dziewczyn na moim etapie ciazy miala jakies 50 - 80.
Roznie to bywa w klinikach. Ja ze swoim lekarzem juz sie bardzo dobrze znalam - znal moj pesel na pamiec Poza tym u mnie w 2 stymulacji mocno przekombinowali. Mialam punkcje w pierwszy dzien pierwszych obostrzen zwiazanych z covid. Zrobili mi badanie zarodka za darmo. Maialam do wyboru albo kolejna stymulacje albo badanie genetyczne. Wybralam badanie. No i fakt ze z 8 zarodkow zostal mi tylko jeden wiec to i tak niczego nie zmienialo.to zawsze przy badaniu zarodkow piszą jaka płeć? Czy tylko jak choroba które badają jest strzeżona z płcią ?
No i gitaraJa co prawda nie wiedziałam kogo mi podają, ale zawsze marzył mi się syn więc też dostałam bonus