reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Duphaston bodajże nie wychodzi we krwi. Ktoś mi mówił ze prolutex wychodzi a u mnie w klinice twierdzą ze nie..A progesteron ma być odpowiedni a nie kosmiczny. Bo zbyt wysoki progesteron ( powyżej pewnego progu) wcale zarodkowi nie pomaga już a kobietę meczy. Progesteron obniża ciśnienie, powoduje senność, przekrwienie naczyń stad krwawienia dziąseł a przy wysokim progesteronie grubo ponad 100 krwotoki z nosa. Duzo jest atrakcji od zbyt wysokiego progesteronu, nie zabije ale po co. Mi lekarz obniżył jak miałam 160 a brałam tylko 3x100 mg lutinusa. Było duzo komórek i cialka żółte plus bliźniaki podbijały progesteron. Po pierszym trymestrze chyba w ogóle odstawiłam bo było ponad 100. Niski nie dobrze, ale za wysoki to tez zaparcia itp:p
ja mialam tylko 18 przy dosc duzej becie i kosmicznych dawkach lekow. Pozniej powoli rosla i w ciazy tak powinno wlasnie powoli wzrastac. No ale wiekszosc dziewczyn na moim etapie ciazy miala jakies 50 - 80.

Bardzo mało czasu mam w nowej pracy by tu zajrzeć i cokolwiek napisać😪😪🙈 jednak zaglądam sprawdzać jak żyjecie i jak postępy, komu świat pojaśniał a komu jeszcze nie ✊ wiecie, pamiętam wciąż o Was choć nie pisze, to jestem i trzymam mocno mocno kciuki ✊✊✊

Przeogromne gratulacje, najpiękniejsze i najbardziej wyczekane marzenie oto jest już z Tobą😘😍😘 JESTEŚ MAMĄ!!!

Dałaś z siebie co mogłaś, nie 90, nie 100%, dałaś z siebie 300%!! Zrobilas co mogłaś a jednak ponury los napisał własny scenariusz. Żyj, po prostu żyj a może któregoś dnia jeszcze będzie piękniej czego Ci całym sercem życzę 😘😘😘😘
hej a co u ciebie?

u mnie 600 zl za rok. Dodatkowo jak mialam ostatni zarodek i jego transfer dzien po uplywie roku i tak mnie popuscili tego dnia i musialam za ten jeden dzien zaplacic jak za caly rok tj 600 zl ;)
pamiętam kurna. To już zdzierstwo ostre. Ja właśnie czekam kiedy przyślą mi rachuneczek z novum z jajka, i z invicty za zarodki. No nie przemyślałam tego przenoszenia. 🥴

J

Ja bym wybrała opcje pierwsza ... Samo szczęście jest jak rośnie w tobie nowe życie a jeszcze jak się na wizycie dowiesz co nosisz pod sercem to już kosmos ... Nie wyobrażam sobie odebrać tej przyjemności i wiedzieć już przed transferem czy to chłopiec czy dziewczynka ... Fakt zdążają się przypadki że jest jeden bądź dwa zarodki przebadane i wiadoma jest płeć od początku tak @bazylia128 miała jeśli mnie pamięć nie myli ,ale to już inna bajka gdyż ona miała chyba jeden zarodek ... Ja jak już będę w końcu w ciąży ( mam ogromną nadzieję i wierzę w to z całego serca i już sama za siebie trzymam kciuki 🙈 że to będzie już niedługo ) to nie mogę się doczekać połówkowych na których powotwierdza płeć maleństwa ... Nie ważne co będzie , ważne żeby się udało i było zdrowe ... Tylko to się liczy ... A czy chłopiec czy dziewczynka to mi osobiście wszystko jedno, kochać tak samo mocno będę 👩‍🦰👱❤️
tak ja tak mialam. Ale powiem ci ze to duze obciazenie psychiczne jak juz wiesz KOGO transferujesz i kogo mozesz starcic. U nas jaki ikazdej z was ciaza byla upragniona a dzieczynka to dodatkowy bonus od zycia wiec tym bardziej bylo ciezko. Co u ciebie na jakim jestes etapie?

pamiętam kurna. To już zdzierstwo ostre. Ja właśnie czekam kiedy przyślą mi rachuneczek z novum z jajka, i z invicty za zarodki. No nie przemyślałam tego przenoszenia. 🥴
bylo minelo - ja juz zapomnialam o tych wszystkich kwotach. Smutne to jaka mamy utrudniona droge do macierzynstwa w tym kraju ;(

reklama
Ja bym narazie się wstrzymała. Zarodek będzie się implantowal a seks może powodować dodatkowe skurcze macicy które mogą przeszkodzić w implantacji. Poczekaj jeszcze a najlepiej zapytaj swojego lekarza
Mi wczora doktor powiedział że przez 12 tyg zero współżycia. Tylko że u mnie jest silne tyłozgięcie macicy i jakie kolwoek skórcze, wywołane nawet kaszlem mogą zakłucić i przeszkodzić w implantacji i rozwoju kropka

Do góry