reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja co prawda nie wiedziałam kogo mi podają, ale zawsze marzył mi się syn więc też dostałam bonus 🙂
Bo nie bez powodu mówi się synuś mamusi :-) ja chciałam dziewczynkę jak większość kobiet. Bo jest taki stereotyp ze chłopcy to tacy nie tulaśni, całuśni... Często faceci chcą syna bo to przedłużenie jego męskości buehehe. I mój syn to taki słodziak, taki opiekuńczy i taki chętny do buziaków, przytulasów. I kiedyś znajoma wyszła z córką taki mały rozbójnik dokuczała innym dzieciom, przytulasy fuj zero takiej dziewczęcej słodyczy. Pewnie policjantką będzie buehehe:-) i tyle było z wizji słodkiej, empatycznej dziewczynki. No, ale zobaczymy będzie co porównywać bo teraz dwie dziewczynki są w brzuchu to zobaczymy... może to od matki zależy a nie od charakteru:p

reklama
Bo lekarze zalecają, poza tym to zależy czy cykl z mrożonych zarodków czy po punkcji komórek. U mnie w klinice dają 3x100mg lutinusa i koniec. No raczej nie masz progesteronu 60. A skuteczność kliniki ponad 50%. Ja do wielu rzeczy podchodzę na luzie. Jakoś w naturalnych ciążach nie ma takiego progesteronu jak 40-50 jak jest 20 to jest dobrze.
Jasne. I masz racje jakos kobiety normalnie nie badaja tego progesteronu i nie analizuja. Ja do tej pory nie moge wyjsc z podziwu jak szlam w ciazy na wizyty i siedzialam taka blada, upocona, spojrzenie obłedne a wszystkie inne sobie siedzialy i ziewaly z usmiechami na buzi. Zupelnie nie swiadome zagrozen jakie moga na nie czekac. A ja zawsze oczytana jak by zawsze o krok przed ewentualnym komplikacjami zeby jeszcze zdazyc jakos zareagowac. I 1000 pytan do lekarza kotry mi w koncu powiedzial ze tymi kwestiami zajmuja sie studenci medycyny ;)

Dziewczyny - potrzebuję wsparcia - w czwartek byłam na usg - endo bylo 7 mm, pęcherzyka brak, w sobotę kolejne usg - endo 7 mm, pęcherzyk 11 mm, wczoraj miałam kolejne usg endo 7 mm, pęcherzyk od soboty nie urósł ani milimetra dalej 11mm, zrobili estradiol 158,8, - wczoraj był 17 dc, po konsylultacji z profesorem - dostałam mensinorm 75, dziś kolejny też 75 i jutro kolejne usg bedzie to 19 dc, myślicie że jest szansa że to się uda i to ruszy w tym cyklu? Bo zwyczajnie jestem załamana... ehhhh z tym wszystkim 😞😞😞
Nie wiem i nikt Ci jednoznacznie nie odpowie:-( jak się domyślam szykujesz się do kriotransferu tak? Z mrożonych zarodków? To jak się nie uda są cykle sztuczne. Większość z nas podchodzi na takich cyklach i zachodzą w ciąże:-) nie rozumiem czemu u Ciebie cykl naturalny skoro widać problemy z owulacją.

Jutro wieczorem. Nie chcę o tym rozmawiać 😔

16.06 – wizyta @Madlene83
16.06 – wizyta @Brakujemiwiary

Powodzenia kobietki !! Wracajcie z dobrymi wieściami.

Daj znać kochana! @Brakujemiwiary

Nie obraziłaś się, nie?
Ja po prostu czuję wszystko to co czuje @Gonia0605, tylko że o tym nie pisałam. Mam normalnie mega combo w głowie.
A teraz dodatkowo doszedł wkurw, żeby to w końcu zakończyć i zacząć jakoś żyć.

Tutaj rozumiemy a nie się obrażamy :) To mega skrajne emocje :* Jesteśmy z Tobą murem i mam nadzieje,że to wiesz a jak zmienisz zdanie czy coś wal jak w dym ;) ;)

A tymczasem niech Ci szybko leci czas. Niech wręcz zapierd...

O patrz! Odkurzacz woła! O rany ile kłaczków kurzu za tą sofą hmm! O a tam sierść z fretki! :D I widzisz ! Już jest robota ;)

Przyjmuje zastrzyki na stymulacje teraz. Troche mi się jajniki odzywają ;) Jaja rosną, ale co z nich będzie - nie wiadomo...

to zawsze przy badaniu zarodkow piszą jaka płeć? Czy tylko jak choroba które badają jest strzeżona z płcią ?
Tak. Zna się płeć.

Tutaj rozumiemy a nie się obrażamy :) To mega skrajne emocje :* Jesteśmy z Tobą murem i mam nadzieje,że to wiesz a jak zmienisz zdanie czy coś wal jak w dym ;) ;)

O patrz! Odkurzacz woła! O rany ile kłaczków kurzu za tą sofą hmm! O a tam sierść z fretki! :D I widzisz ! Już jest robota ;)

Przyjmuje zastrzyki na stymulacje teraz. Troche mi się jajniki odzywają ;) Jaja rosną, ale co z nich będzie - nie wiadomo...

Tak. Zna się płeć.
U kogo tym razem jestes? Musze sie wybrac niebawem do naszej kliniki ;) A mojego Radwa...nka widzialas?

Nie wiem i nikt Ci jednoznacznie nie odpowie:-( jak się domyślam szykujesz się do kriotransferu tak? Z mrożonych zarodków? To jak się nie uda są cykle sztuczne. Większość z nas podchodzi na takich cyklach i zachodzą w ciąże:-) nie rozumiem czemu u Ciebie cykl naturalny skoro widać problemy z owulacją.
Tak kriotransfer.
Miałam już dwa transfery na naturalnym cyklu - i każdy udany, niestety pierwszy serduszko przestało bić w 13 tc, drugi transfer mam córkę kończy 3 lata w sierpniu. No i teraz zdecydowaliśmy wrócić po ostatniego mrożaka a tu taki cyrk. Nie wiem czy to po ciąży takie "kwiatki" powychodziły że problem z owulacją czy co 🤦‍♀️
no nic w takim razie czekam cierpliwie do jutra i zobaczymy co z tego wyniknie...

Tak. Zna się płeć.
Aga, no nie ma bata że ty bierzesz jakieś narkotyki 😂😂😂
Dej mi też 🙏

reklama
U kogo tym razem jestes? Musze sie wybrac niebawem do naszej kliniki ;) A mojego Radwa...nka widzialas?

Ja to siedzę u jednego doktorka ciągle. To i tak ostatnia próba także mi wszystko jedno już...

Tyle, że teraz faktycznie on nas prowadzi przez całą procedure - stymulacje aż do punkcji, bo takto to do jakichś innych dr mnie kierowano na podglądy...

Do tej pory zawsze punkcja w sobotę. W tym cyklu nie. Może jakiś pech odejdzie w piz...

Do góry