reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja co prawda nie wiedziałam kogo mi podają, ale zawsze marzył mi się syn więc też dostałam bonus 🙂
Bo nie bez powodu mówi się synuś mamusi :-) ja chciałam dziewczynkę jak większość kobiet. Bo jest taki stereotyp ze chłopcy to tacy nie tulaśni, całuśni... Często faceci chcą syna bo to przedłużenie jego męskości buehehe. I mój syn to taki słodziak, taki opiekuńczy i taki chętny do buziaków, przytulasów. I kiedyś znajoma wyszła z córką taki mały rozbójnik dokuczała innym dzieciom, przytulasy fuj zero takiej dziewczęcej słodyczy. Pewnie policjantką będzie buehehe:-) i tyle było z wizji słodkiej, empatycznej dziewczynki. No, ale zobaczymy będzie co porównywać bo teraz dwie dziewczynki są w brzuchu to zobaczymy... może to od matki zależy a nie od charakteru:p

reklama
Bo lekarze zalecają, poza tym to zależy czy cykl z mrożonych zarodków czy po punkcji komórek. U mnie w klinice dają 3x100mg lutinusa i koniec. No raczej nie masz progesteronu 60. A skuteczność kliniki ponad 50%. Ja do wielu rzeczy podchodzę na luzie. Jakoś w naturalnych ciążach nie ma takiego progesteronu jak 40-50 jak jest 20 to jest dobrze.
Jasne. I masz racje jakos kobiety normalnie nie badaja tego progesteronu i nie analizuja. Ja do tej pory nie moge wyjsc z podziwu jak szlam w ciazy na wizyty i siedzialam taka blada, upocona, spojrzenie obłedne a wszystkie inne sobie siedzialy i ziewaly z usmiechami na buzi. Zupelnie nie swiadome zagrozen jakie moga na nie czekac. A ja zawsze oczytana jak by zawsze o krok przed ewentualnym komplikacjami zeby jeszcze zdazyc jakos zareagowac. I 1000 pytan do lekarza kotry mi w koncu powiedzial ze tymi kwestiami zajmuja sie studenci medycyny ;)

Dziewczyny - potrzebuję wsparcia - w czwartek byłam na usg - endo bylo 7 mm, pęcherzyka brak, w sobotę kolejne usg - endo 7 mm, pęcherzyk 11 mm, wczoraj miałam kolejne usg endo 7 mm, pęcherzyk od soboty nie urósł ani milimetra dalej 11mm, zrobili estradiol 158,8, - wczoraj był 17 dc, po konsylultacji z profesorem - dostałam mensinorm 75, dziś kolejny też 75 i jutro kolejne usg bedzie to 19 dc, myślicie że jest szansa że to się uda i to ruszy w tym cyklu? Bo zwyczajnie jestem załamana... ehhhh z tym wszystkim 😞😞😞
Nie wiem i nikt Ci jednoznacznie nie odpowie:-( jak się domyślam szykujesz się do kriotransferu tak? Z mrożonych zarodków? To jak się nie uda są cykle sztuczne. Większość z nas podchodzi na takich cyklach i zachodzą w ciąże:-) nie rozumiem czemu u Ciebie cykl naturalny skoro widać problemy z owulacją.

Jutro wieczorem. Nie chcę o tym rozmawiać 😔

16.06 – wizyta @Madlene83
16.06 – wizyta @Brakujemiwiary

Powodzenia kobietki !! Wracajcie z dobrymi wieściami.

Daj znać kochana! @Brakujemiwiary

Nie obraziłaś się, nie?
Ja po prostu czuję wszystko to co czuje @Gonia0605, tylko że o tym nie pisałam. Mam normalnie mega combo w głowie.
A teraz dodatkowo doszedł wkurw, żeby to w końcu zakończyć i zacząć jakoś żyć.

Tutaj rozumiemy a nie się obrażamy :) To mega skrajne emocje :* Jesteśmy z Tobą murem i mam nadzieje,że to wiesz a jak zmienisz zdanie czy coś wal jak w dym ;) ;)

A tymczasem niech Ci szybko leci czas. Niech wręcz zapierd...

O patrz! Odkurzacz woła! O rany ile kłaczków kurzu za tą sofą hmm! O a tam sierść z fretki! :D I widzisz ! Już jest robota ;)

Przyjmuje zastrzyki na stymulacje teraz. Troche mi się jajniki odzywają ;) Jaja rosną, ale co z nich będzie - nie wiadomo...

to zawsze przy badaniu zarodkow piszą jaka płeć? Czy tylko jak choroba które badają jest strzeżona z płcią ?
Tak. Zna się płeć.

Tutaj rozumiemy a nie się obrażamy :) To mega skrajne emocje :* Jesteśmy z Tobą murem i mam nadzieje,że to wiesz a jak zmienisz zdanie czy coś wal jak w dym ;) ;)

O patrz! Odkurzacz woła! O rany ile kłaczków kurzu za tą sofą hmm! O a tam sierść z fretki! :D I widzisz ! Już jest robota ;)

Przyjmuje zastrzyki na stymulacje teraz. Troche mi się jajniki odzywają ;) Jaja rosną, ale co z nich będzie - nie wiadomo...

Tak. Zna się płeć.
U kogo tym razem jestes? Musze sie wybrac niebawem do naszej kliniki ;) A mojego Radwa...nka widzialas?

Nie wiem i nikt Ci jednoznacznie nie odpowie:-( jak się domyślam szykujesz się do kriotransferu tak? Z mrożonych zarodków? To jak się nie uda są cykle sztuczne. Większość z nas podchodzi na takich cyklach i zachodzą w ciąże:-) nie rozumiem czemu u Ciebie cykl naturalny skoro widać problemy z owulacją.
Tak kriotransfer.
Miałam już dwa transfery na naturalnym cyklu - i każdy udany, niestety pierwszy serduszko przestało bić w 13 tc, drugi transfer mam córkę kończy 3 lata w sierpniu. No i teraz zdecydowaliśmy wrócić po ostatniego mrożaka a tu taki cyrk. Nie wiem czy to po ciąży takie "kwiatki" powychodziły że problem z owulacją czy co 🤦‍♀️
no nic w takim razie czekam cierpliwie do jutra i zobaczymy co z tego wyniknie...

Tak. Zna się płeć.
Aga, no nie ma bata że ty bierzesz jakieś narkotyki 😂😂😂
Dej mi też 🙏

reklama
U kogo tym razem jestes? Musze sie wybrac niebawem do naszej kliniki ;) A mojego Radwa...nka widzialas?

Ja to siedzę u jednego doktorka ciągle. To i tak ostatnia próba także mi wszystko jedno już...

Tyle, że teraz faktycznie on nas prowadzi przez całą procedure - stymulacje aż do punkcji, bo takto to do jakichś innych dr mnie kierowano na podglądy...

Do tej pory zawsze punkcja w sobotę. W tym cyklu nie. Może jakiś pech odejdzie w piz...

Do góry