reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Pchełka216 ja mialam badane 2 zarodki Alle NIKt mi nic nie powiedział jakiej są płci 🤔 dostałam jedynie forma elektroniczna po angielsku opis badania ale właściwie i tak nic z niego nie zrozumiałam i nie dociekałam bo powiexIeli ze obydwa są 5.1. 1 i że są. Prawidłowe... Ale nie wiedziałam że można określić płeć już w trakcie badania..
A w której klinice? Bo każda pewnie ma swoje zasady. Oczywiście, że płeć można określić w trakcie badania, bo to badanie genów, a nasza płeć to nic innego jako gen xx lub gen xy :) natomiast finalnie prawnie nie możesz wybierać płci, więc może kliniki zazwyczaj nie ujawniają takich wyników. W nifty np. też możesz zbadać płeć, masz do wyboru, czy chcesz to mieć na wyniku, czy nie.

No i super, że obydwa prawidłowe - to najważniejsze :)

reklama
Ja wracam po rodzeństwo. Niby jestem już spelniona. Wywalczyłam swoje, aaaaale to nie znaczy, że i ja się nie stresuje, martwię, nie przeżywam po nocach.

Tak jak koleżanka wyżej napisała. Z niepłodności nie da się wyleczyć i w głowie siedzi. Blizna jest zaklejona, ale jak się wraca do tego wszystkiego to ponownie się sączy.

Wracam i czuję to samo jak na początku walki. Gówni*ne uczucie.
Niby człowiek wywalczył swoje ma to dziecko, ale nadal nie może mieć dzieci. Łatwiej jest się pogodzić z niepłodnością gdy masz w domu jedynaka. Z drugiej strony apetyt rośnie w miarę jedzenia. I nie ma dwóch takich samych par. Jedno małżeństwo planowało 4 dzieci i zostanie z jednym, dla nich to ogromna strata. A są osoby jak ja - zawsze chciałam tylko jednego dziecka po urodzeniu syna zmieniło mi się na dwójkę :p łatwiej jest się pogodzić z życiem w rodzinie 2+1 gdy takie zawsze było założenie. A nie jak znajomi budować dom przez 5 lat 250mkw dla dzieci i zostać z jednym. Bo to większa strata. Ale już wiesz co to znaczy być mamą:-) niestety większość z nas nie będzie wiedziała co to znaczy być multimamą 2+3,4,5...nie z wyboru z ograniczeń:-( i to wkurza! później bo nadal na nic nie masz wpływu ehhh

Powodzenia kobietki !! Wracajcie z dobrymi wieściami.

Daj znać kochana! @Brakujemiwiary

Tutaj rozumiemy a nie się obrażamy :) To mega skrajne emocje :* Jesteśmy z Tobą murem i mam nadzieje,że to wiesz a jak zmienisz zdanie czy coś wal jak w dym ;) ;)

A tymczasem niech Ci szybko leci czas. Niech wręcz zapierd...

O patrz! Odkurzacz woła! O rany ile kłaczków kurzu za tą sofą hmm! O a tam sierść z fretki! :D I widzisz ! Już jest robota ;)

Przyjmuje zastrzyki na stymulacje teraz. Troche mi się jajniki odzywają ;) Jaja rosną, ale co z nich będzie - nie wiadomo...

Tak. Zna się płeć.
Przewertowałam 4 razy wyniki pgd i nigdzie nie ma podanych płci😭

tak ja tak mialam. Ale powiem ci ze to duze obciazenie psychiczne jak juz wiesz KOGO transferujesz i kogo mozesz starcic. U nas jaki ikazdej z was ciaza byla upragniona a dzieczynka to dodatkowy bonus od zycia wiec tym bardziej bylo ciezko. Co u ciebie na jakim jestes etapie?
Dziś wizyta po kolejnej biochemicznej 😔😔😔 ciekawe co tym razem lekarz wymyśli dla mnie... Obecnie 4 transfery i raz poronienie w prawie 9 tygodniu i 2 razy biochemiczna 😔 jestem po jednych już badaniach i wyszła mi mutacja w genie... Na ta chwile lekarz kazal tylko brac acard i ten inny kwas foliowy plus witaminę b12... Niby nie mam aż tak dużych wskazan do heparyny bo mam niska homocysteine... No nic zobaczymy... Na ta chwile wiem że zostały mi 2 zarodki i na pewno je weźmiemy. Jeśli znów się nie uda to uderzamy na Warszawę chodź mam milion kilometrów tam... Ale zrobię wszystko, pojadę na koniec świata byle by się udało ❤️ ( jeszcze niedawno mówiłam ze kończę przygodę z in vitro ale jakoś nie mogę, nie spocznę nim nie osiągnę upragnionego celu ❤️) ucałuj malutka ❤️

Tak kriotransfer.
Miałam już dwa transfery na naturalnym cyklu - i każdy udany, niestety pierwszy serduszko przestało bić w 13 tc, drugi transfer mam córkę kończy 3 lata w sierpniu. No i teraz zdecydowaliśmy wrócić po ostatniego mrożaka a tu taki cyrk. Nie wiem czy to po ciąży takie "kwiatki" powychodziły że problem z owulacją czy co 🤦‍♀️
no nic w takim razie czekam cierpliwie do jutra i zobaczymy co z tego wyniknie...
Jakby co zawsze jest cykl sztuczny i jest on tak samo skuteczny jak naturalny czy stymulowany ( jak u Ciebie). Zatem uszy do góry :-) Lepiej czasem odpuścić jak nie idzie. U mnie tez był taki cykl jeden, ze wszystko szło nie tak... czasem tak się zdarza. W końcu my nie roboty tylko ludzie :-) i te nasze hormony :-)))

Nie obraziłaś się, nie?
Ja po prostu czuję wszystko to co czuje @Gonia0605, tylko że o tym nie pisałam. Mam normalnie mega combo w głowie.
A teraz dodatkowo doszedł wkurw, żeby to w końcu zakończyć i zacząć jakoś żyć.

No co Ty. Masz prawo do takich emocji.
Jak juz pisalam, baaardzo życzę Ci ogromnego zaskoczenia. Naprawdę.
Niezmiennie [emoji110][emoji110]

A w której klinice? Bo każda pewnie ma swoje zasady. Oczywiście, że płeć można określić w trakcie badania, bo to badanie genów, a nasza płeć to nic innego jako gen xx lub gen xy :) natomiast finalnie prawnie nie możesz wybierać płci, więc może kliniki zazwyczaj nie ujawniają takich wyników. W nifty np. też możesz zbadać płeć, masz do wyboru, czy chcesz to mieć na wyniku, czy nie.

No i super, że obydwa prawidłowe - to najważniejsze :)
W Macierzyństwie w Krakowie, zaraz zadzwonię do nich i się zapytam 😁 tam na recepcji i u pielęgniarek musza mnie mieć już dość, 🤣🤣🤣

Ja to siedzę u jednego doktorka ciągle. To i tak ostatnia próba także mi wszystko jedno już...

Tyle, że teraz faktycznie on nas prowadzi przez całą procedure - stymulacje aż do punkcji, bo takto to do jakichś innych dr mnie kierowano na podglądy...

Do tej pory zawsze punkcja w sobotę. W tym cyklu nie. Może jakiś pech odejdzie w piz...
trzymam kciuki

reklama
Do góry