reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

O kurła to jest na diecie cukrzycowej ? Wygląda na normalną. Ja też nie narzekałam na jedzenie w szpitalu.
Nie nie mam cukrzycy .
To normalna dieta. No prawie normalna bo ja przez zrosty na jelitach nie mogę jest warzyw wzdymajacych . 20210429_134616.jpgkrem z warzyw i ryby ,świnia i ziemniaki z piekarnika biała buła i owoc .
Zjadłam 2 dania bo mi się 2 nie zmieszczą nie jadam w domu 2 dan ....

reklama
Masz lepszy typ bo bx, który w połączeniu z c1c2 twojego męża w teorii nie jest żadnym problemem. Niestety brakuje Ci sporo kirow inplantacyjnych, tych ds-ów. Musisz skonsultować z lekarzem czy on by przy tym podał jakieś leki
Dziewczyny może tu ktoś pomoże zinterpretować wyniki?

Masz lepszy typ bo bx, który w połączeniu z c1c2 twojego męża w teorii nie jest żadnym problemem. Niestety brakuje Ci sporo kirow inplantacyjnych, tych ds-ów. Musisz skonsultować z lekarzem czy on by przy tym podał jakieś leki
Kurcze no właśnie w połowie maja mam wizytę ale próbuję coś wyczytać lub się dowiedzieć wcześniej.
Nie bardzo w necie coś mogę znaleźć o tych kirach. Mam nadzieję że tragicznie nie będzie. A skąd wiesz które to implantacyjne?

Wszystkie ds-y są implantacyjne, sporo o tym czytałam, bo też badałam to u siebie. Mam tak snap jak typ, czyli lepszy genotyp ale brak większości inplantacyjnych. Moja lekarka ma wyniki i ma to przejrzec i pomyśleć czy kolejny transfer będziemy czymś dodatkowym wspomagać. Każdy przypadek jest wprawdzie inny, ale mogę Ci dać znać jaki będzie miała pomysł na mnie
Kurcze no właśnie w połowie maja mam wizytę ale próbuję coś wyczytać lub się dowiedzieć wcześniej.
Nie bardzo w necie coś mogę znaleźć o tych kirach. Mam nadzieję że tragicznie nie będzie. A skąd wiesz które to implantacyjne?

Hej kochana, dziekuje że pytasz ale lepiej nie pytać.. Ja się czuje bardzo źle ☹️
Mam tak okropne bóle kości ogonowej że sie ruszać nie mogę, do tego rana sie goi jakby chciala a nie mogla i do tego hemoroidy 😢 Żadne tabletki nie pomagają.. Poza tym strasznie niskie ciśnienie i dosłownie mdleje...
Męża mama przyleciała bo ja nie jestem w stanie zajmować się małą.. Na szczęście z Nią wszystko ok ale ja się do niczego nie nadaje 😢
Hej a ty rodziłaś SN czy w trakcie miałaś cesarkę, że piszesz o ranie? Ja się tak dopytuję bo mój młody już dawno gotowy do wyjścia i organizm też jedynie brak skurczy i jak nic nie ruszy to zrobią cesarkę bo szacowana waga około 4kg, ale idę w sobotę w terminie porodu to może coś więcej się dowiem bo już nawet z rozwarciem chodzę 🙈. Zdrówka i szybkiego powrotu do formy.

awt
W ciąży powinnaś przyjmować 5 mniejszych posiłków dziennie, i mieć rozpisane wymienniki węglowodanowe. Nie możesz być na redukcji dziecko potrzebuje zrównoważonej diety. Super są te mąki, fakt smakują jak śruta ale możesz zrobić z nich wszystko. Pierogi, naleśniki , makaron, chleb.....osnio słodzę ksylitolem.
Ja to inna bajka, jestem na redukcji i normalne że jak zjem 1200-1500 kalorii to potem mam problem z głodem. Nie poddaje się, zjem najwyżej kilka orzechów i jakoś idę
A nawet 6;) tutaj to są 3 posiłki główne i 3 przekąski. względnie 5 mniejszych posiłków i 2 kolacja przed spaniem w postaci kanapki. Ja dopiero się zaprzyjazniam🥴 z ta dieta ale elasnoe probuje nowe smaki bo nienawidzę tych wymienników przeliczać więc na razie to dużo kanapek jem i muszę to zmienić . No racja na redukcji po prostu musisz zejść na minus podaży vs zapotrzebowanie. Tylko wszędzie czytam że dieta nie powinna doprowadzać do glodu... no ale ja jeszcze mało widzialam zawsze z dietami było mi nie po drodze;)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny! Wracam po niecałym roku, kiedy to na 38tys. Stronie pisałam o becie <2 teraz juz spoooro nowych wiadomości przybyło. Mam nadzieje ze przynajmniej jesli nie kazda to zdecydowana wiekszosc z Was cieszy sie juz dzieckiem lub kilkumiesieczna ciazą, tego Wam życze kochane :)
Zmienilismy klinike, jestem w trakcie 6 juz stymulacji w swoim zyciu, pomimo wieku -29lat;)
W sobote punkcja plus biopsja u męza. Transfer w kolejnym cyklu, niestety, muszą mnie wyciszyc bo jak zwykle hiperka.
Nie bójcie sie zmienić kliniki, mowie z doswiadczenia, moglabym ksiazke pisac ale dopiero teraz czuje sie zdiagnozowana w 99% i czuje ze kurcze trafimy i w koncu to bedzie ten czas dla nas, ale nie ma co sie nastawiac zbyt wczesnie ;) niestety czekaja mnie zastrzyki z heparyny od samego poczatku.
Tak tylko chcialam sie przywitac, wiecie jak to jest, czlowiek zawsze szuka wsparcia czy chce sie wygadac, a nikt nie zrozumie nas lepiej niz inna kobieta z podobnymi problemami :) trzymajcie sie cieplo i niech już w koncu przyjdzie ta wiosna!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry