reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O kurła to jest na diecie cukrzycowej ? Wygląda na normalną. Ja też nie narzekałam na jedzenie w szpitalu.
Nie nie mam cukrzycy .
To normalna dieta. No prawie normalna bo ja przez zrosty na jelitach nie mogę jest warzyw wzdymajacych . 20210429_134616.jpgkrem z warzyw i ryby ,świnia i ziemniaki z piekarnika biała buła i owoc .
Zjadłam 2 dania bo mi się 2 nie zmieszczą nie jadam w domu 2 dan ....

reklama
Masz lepszy typ bo bx, który w połączeniu z c1c2 twojego męża w teorii nie jest żadnym problemem. Niestety brakuje Ci sporo kirow inplantacyjnych, tych ds-ów. Musisz skonsultować z lekarzem czy on by przy tym podał jakieś leki
Dziewczyny może tu ktoś pomoże zinterpretować wyniki?

Masz lepszy typ bo bx, który w połączeniu z c1c2 twojego męża w teorii nie jest żadnym problemem. Niestety brakuje Ci sporo kirow inplantacyjnych, tych ds-ów. Musisz skonsultować z lekarzem czy on by przy tym podał jakieś leki
Kurcze no właśnie w połowie maja mam wizytę ale próbuję coś wyczytać lub się dowiedzieć wcześniej.
Nie bardzo w necie coś mogę znaleźć o tych kirach. Mam nadzieję że tragicznie nie będzie. A skąd wiesz które to implantacyjne?

Wszystkie ds-y są implantacyjne, sporo o tym czytałam, bo też badałam to u siebie. Mam tak snap jak typ, czyli lepszy genotyp ale brak większości inplantacyjnych. Moja lekarka ma wyniki i ma to przejrzec i pomyśleć czy kolejny transfer będziemy czymś dodatkowym wspomagać. Każdy przypadek jest wprawdzie inny, ale mogę Ci dać znać jaki będzie miała pomysł na mnie
Kurcze no właśnie w połowie maja mam wizytę ale próbuję coś wyczytać lub się dowiedzieć wcześniej.
Nie bardzo w necie coś mogę znaleźć o tych kirach. Mam nadzieję że tragicznie nie będzie. A skąd wiesz które to implantacyjne?

Hej kochana, dziekuje że pytasz ale lepiej nie pytać.. Ja się czuje bardzo źle ☹️
Mam tak okropne bóle kości ogonowej że sie ruszać nie mogę, do tego rana sie goi jakby chciala a nie mogla i do tego hemoroidy 😢 Żadne tabletki nie pomagają.. Poza tym strasznie niskie ciśnienie i dosłownie mdleje...
Męża mama przyleciała bo ja nie jestem w stanie zajmować się małą.. Na szczęście z Nią wszystko ok ale ja się do niczego nie nadaje 😢
Hej a ty rodziłaś SN czy w trakcie miałaś cesarkę, że piszesz o ranie? Ja się tak dopytuję bo mój młody już dawno gotowy do wyjścia i organizm też jedynie brak skurczy i jak nic nie ruszy to zrobią cesarkę bo szacowana waga około 4kg, ale idę w sobotę w terminie porodu to może coś więcej się dowiem bo już nawet z rozwarciem chodzę 🙈. Zdrówka i szybkiego powrotu do formy.

awt
W ciąży powinnaś przyjmować 5 mniejszych posiłków dziennie, i mieć rozpisane wymienniki węglowodanowe. Nie możesz być na redukcji dziecko potrzebuje zrównoważonej diety. Super są te mąki, fakt smakują jak śruta ale możesz zrobić z nich wszystko. Pierogi, naleśniki , makaron, chleb.....osnio słodzę ksylitolem.
Ja to inna bajka, jestem na redukcji i normalne że jak zjem 1200-1500 kalorii to potem mam problem z głodem. Nie poddaje się, zjem najwyżej kilka orzechów i jakoś idę
A nawet 6;) tutaj to są 3 posiłki główne i 3 przekąski. względnie 5 mniejszych posiłków i 2 kolacja przed spaniem w postaci kanapki. Ja dopiero się zaprzyjazniam🥴 z ta dieta ale elasnoe probuje nowe smaki bo nienawidzę tych wymienników przeliczać więc na razie to dużo kanapek jem i muszę to zmienić . No racja na redukcji po prostu musisz zejść na minus podaży vs zapotrzebowanie. Tylko wszędzie czytam że dieta nie powinna doprowadzać do glodu... no ale ja jeszcze mało widzialam zawsze z dietami było mi nie po drodze;)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny! Wracam po niecałym roku, kiedy to na 38tys. Stronie pisałam o becie <2 teraz juz spoooro nowych wiadomości przybyło. Mam nadzieje ze przynajmniej jesli nie kazda to zdecydowana wiekszosc z Was cieszy sie juz dzieckiem lub kilkumiesieczna ciazą, tego Wam życze kochane :)
Zmienilismy klinike, jestem w trakcie 6 juz stymulacji w swoim zyciu, pomimo wieku -29lat;)
W sobote punkcja plus biopsja u męza. Transfer w kolejnym cyklu, niestety, muszą mnie wyciszyc bo jak zwykle hiperka.
Nie bójcie sie zmienić kliniki, mowie z doswiadczenia, moglabym ksiazke pisac ale dopiero teraz czuje sie zdiagnozowana w 99% i czuje ze kurcze trafimy i w koncu to bedzie ten czas dla nas, ale nie ma co sie nastawiac zbyt wczesnie ;) niestety czekaja mnie zastrzyki z heparyny od samego poczatku.
Tak tylko chcialam sie przywitac, wiecie jak to jest, czlowiek zawsze szuka wsparcia czy chce sie wygadac, a nikt nie zrozumie nas lepiej niz inna kobieta z podobnymi problemami :) trzymajcie sie cieplo i niech już w koncu przyjdzie ta wiosna!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry