reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej a ty rodziłaś SN czy w trakcie miałaś cesarkę, że piszesz o ranie? Ja się tak dopytuję bo mój młody już dawno gotowy do wyjścia i organizm też jedynie brak skurczy i jak nic nie ruszy to zrobią cesarkę bo szacowana waga około 4kg, ale idę w sobotę w terminie porodu to może coś więcej się dowiem bo już nawet z rozwarciem chodzę 🙈. Zdrówka i szybkiego powrotu do formy.

Hej kochana, ja rodziłam naturalnie ale mała nie chciała wyjść i miałam kleszczowe... Oby u Ciebie łatwo i szybko poszło, nie jak u mnie... 😘 Trzymam mocno kciuki za Ciebie ✊😘

reklama
Jeju 3 stymulacje w przeciągu 6 miesięcy [emoji85] ja ledwo po transferze się ogarnelam to teraz po przygotowaniach już odczuwam znów skutki uboczne i moje ciało bardzo tych skoków hormonów nie lubi.
Dobrze Ci zrobi taka przerwa. Przede wszystkim dla głowy [emoji8]
Oj już 7 tygodni leżenia? Szok, biedna jesteś. Ale najważniejsze, że synuś ma się dobrze i rośnie. Jeszcze trochę musicie zostać w dwupaku.
Dobrze, że masz mamusię. Nie dość że pomoże to jeszcze dotrzyma towarzystwa [emoji5]
Moja wizyta całkiem spoko, lekarka bardzo fajna. Zleciła histero, kilka badań i przepisała suplementy na poprawę komórek. Także 14.05 mam histero a potem będziemy myśleć co i jak dalej. Generalnie 20.05 wracam do UK i robię sobie ze 2 miesiące przerwy, zanim zacznę nowa stymulację. Bardzo źle się ostatnio czuję więc przerwa mi się przyda. W końcu przeszłam aż 3 stymulacje w ciągu 6 miesięcy to nic dziwnego, że moje ciało i głowa mają dosyć [emoji17]

Witajcie dziewczyny. Mam pytanie. Tydzień temu badalam tsh i mialam wynik 2,0. Wczoraj powtórzyłam badanie i wynik 5,3. Dzisiaj odbyl sie moj pierwszy transfer w Czechach. Czy którejs z Was udał się transfer mimo wysokiego tsh? Dodam, ze biorę mase leków. Estrofem, encorton, prolutex, crinone, duphaston, neoparin, accofil. Na tsh biorę Letrox 75 i 50 na zmianę, a mimo to tsh szaleje. Boje się, że to wpłynie na powodzenie transferu.
No wysoko. W ciąży tsh idzie jeszcze do góry więc najprawdopodobniej musisz zmień dawkowanie. myślę, że warto szybko skonsultować to z lekarzem.
Powodzenia

To najważniejsze ze jest plan ! Skoro robisz przerwę przed kolejna stymulacja polecam Cu dorzucić suple w zastrzykach, ubichinon i selen, glutation. W Niemczech przy słabym amh I odpowiedzi na stymulacje zalecają i dają dobre efekty, ja sama je stosowałam przed moimi stymulacjami rok temu. Wyślę Ci na priv linki do nich bo muszę odszukać...
Sorry, że pyt. Również w DE mieszkasz?

Jeju 3 stymulacje w przeciągu 6 miesięcy [emoji85] ja ledwo po transferze się ogarnelam to teraz po przygotowaniach już odczuwam znów skutki uboczne i moje ciało bardzo tych skoków hormonów nie lubi.
Dobrze Ci zrobi taka przerwa. Przede wszystkim dla głowy [emoji8]
Ja chętnie od razu zaczęłabym nową stymulację, bo czas tak szybko ucieka. No ale mój organizm mówi dość.
Mam wrażenie, że te leki do ostatniego crio transferu tak mnie sponiewierały, nigdy tak źle się nie czułam

Sorry, że pyt. Również w DE mieszkasz?
Nie w UK ale jak przygotowywałam się do stymulacji to byłam w kontakcie z dziewczyną która w Niemczech już do chyba 5tej stymulacji się przygotowywała i to jej zalecali i innym pacjentkom, z niskim AMH szczególnie bo dobre efekty u nich przynosiło. Moje komórki mimo niziutkiego AMH były dobrej jakości, nie wiem czy choc trochę te suplementy się przyczyniły ale dlaczego nie próbować...

Oj tak, sama już czuję że jestem na wykończeniu. Nawet mój mąż mówi, że taka zmarnowana to jeszcze nie byłam 🥴
Mam brać koenzym, Fertilwoman plus, modulator homocysteiny, resweratrol, omega 3 i biosteron.
A dostałas w aptece biosteron ? Na co to omega 3 ?Pytam bo wiem że z tym lekiem ciężko w aptekach 🤔🤔😔

Ja chętnie od razu zaczęłabym nową stymulację, bo czas tak szybko ucieka. No ale mój organizm mówi dość.
Mam wrażenie, że te leki do ostatniego crio transferu tak mnie sponiewierały, nigdy tak źle się nie czułam
Wiem cos o tym uciekającym czasie i potrzebie dzialania. Zresztą jak większasc z nas tutaj niestety[emoji2368]
Ale czasem warto zrobić dwa kroki w tył, zwolnić i odpocząć. (przynajmniej tak sobie wmawiam [emoji1787]). [emoji8]

A dostałas w aptece biosteron ? Na co to omega 3 ?Pytam bo wiem że z tym lekiem ciężko w aptekach 🤔🤔😔
Biosteronu jeszcze nie kupiłam bo postanowiłam, że najpierw sprawdzę sobie poziom Dhea-s. Ostatni raz kupowałam go w zeszłym roku i wtedy faktycznie ciężko było go znaleźć.
A omega 3 są dobre na wszystko, więc warto brać.
Generalnie wszystkie suplementy które ja biorę mają mi pomóc poprawić jakość komórek jajowych

reklama
Do góry