reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej kochana, żyje po staremu, zaraz pyknie mi 7 tydzień leżenia, a to dopiero ukończony 21tc jak niekończący się maraton 😉 Mama przyleciała i musi się izolować to wymyślam i gotuje mi dobroci 😜
A jak wizyta w klinice nowej, jakiś plan już ustalony ??
Oj już 7 tygodni leżenia? Szok, biedna jesteś. Ale najważniejsze, że synuś ma się dobrze i rośnie. Jeszcze trochę musicie zostać w dwupaku.
Dobrze, że masz mamusię. Nie dość że pomoże to jeszcze dotrzyma towarzystwa ☺
Moja wizyta całkiem spoko, lekarka bardzo fajna. Zleciła histero, kilka badań i przepisała suplementy na poprawę komórek. Także 14.05 mam histero a potem będziemy myśleć co i jak dalej. Generalnie 20.05 wracam do UK i robię sobie ze 2 miesiące przerwy, zanim zacznę nowa stymulację. Bardzo źle się ostatnio czuję więc przerwa mi się przyda. W końcu przeszłam aż 3 stymulacje w ciągu 6 miesięcy to nic dziwnego, że moje ciało i głowa mają dosyć 😔

reklama
Czesc dziewczyny! Wracam po niecałym roku, kiedy to na 38tys. Stronie pisałam o becie <2 teraz juz spoooro nowych wiadomości przybyło. Mam nadzieje ze przynajmniej jesli nie kazda to zdecydowana wiekszosc z Was cieszy sie juz dzieckiem lub kilkumiesieczna ciazą, tego Wam życze kochane :)
Zmienilismy klinike, jestem w trakcie 6 juz stymulacji w swoim zyciu, pomimo wieku -29lat;)
W sobote punkcja plus biopsja u męza. Transfer w kolejnym cyklu, niestety, muszą mnie wyciszyc bo jak zwykle hiperka.
Nie bójcie sie zmienić kliniki, mowie z doswiadczenia, moglabym ksiazke pisac ale dopiero teraz czuje sie zdiagnozowana w 99% i czuje ze kurcze trafimy i w koncu to bedzie ten czas dla nas, ale nie ma co sie nastawiac zbyt wczesnie ;) niestety czekaja mnie zastrzyki z heparyny od samego poczatku.
Tak tylko chcialam sie przywitac, wiecie jak to jest, czlowiek zawsze szuka wsparcia czy chce sie wygadac, a nikt nie zrozumie nas lepiej niz inna kobieta z podobnymi problemami :) trzymajcie sie cieplo i niech już w koncu przyjdzie ta wiosna!
Witamy ☺
Trzymam kciuki, żeby tym razem się udało ✊✊✊
W jakiej klinice teraz jesteś?

Oj już 7 tygodni leżenia? Szok, biedna jesteś. Ale najważniejsze, że synuś ma się dobrze i rośnie. Jeszcze trochę musicie zostać w dwupaku.
Moja wizyta całkiem spoko, lekarka bardzo fajna. Zleciła histero, kilka badań i przepisała suplementy na poprawę komórek. Także 14.05 mam histero a potem będziemy myśleć co i jak dalej. Generalnie 20.05 wracam do UK i robię sobie ze 2 miesiące przerwy, zanim zacznę nowa stymulację. Bardzo źle się ostatnio czuję więc przerwa mi się przyda. W końcu przeszłam aż 3 stymulacje w ciągu 6 miesięcy to nic dziwnego, że moje ciało i głowa mają dosyć 😔
Koniecznie zregeneruj się kochana i odpocznij. Trzeba oczyścić głowę i ciało. Jakie suple będziesz brała?

Aaaa bo to życzenia i debata o spermuszce była 😂. Wydało się że @Gonia0605 lubi sobie od czasu do czasu wąchnąć😎. Ale się twardo wypiera 😜 Ja jestem porządna i się brzydzę 😎
A gdzie ty te ciuchy kupiłaś jak galerie zamknięte 🤔
Ja w tamtym tygodniu skończyłam obsadzać moje pierwsze poletko z truskawkami 🥳. Wyszło około 100 sadzonek, więc mam nadzieję, że będę żreć w lato 🤩
Ileee 😱😱😱😱 ja mam 20 i ponoć będzie duzooo owoców 🙈 (tak teściu stary sadownik powoedzial 🙈)

To najważniejsze ze jest plan ! Skoro robisz przerwę przed kolejna stymulacja polecam Cu dorzucić suple w zastrzykach, ubichinon i selen, glutation. W Niemczech przy słabym amh I odpowiedzi na stymulacje zalecają i dają dobre efekty, ja sama je stosowałam przed moimi stymulacjami rok temu. Wyślę Ci na priv linki do nich bo muszę odszukać...

Witajcie dziewczyny. Mam pytanie. Tydzień temu badalam tsh i mialam wynik 2,0. Wczoraj powtórzyłam badanie i wynik 5,3. Dzisiaj odbyl sie moj pierwszy transfer w Czechach. Czy którejs z Was udał się transfer mimo wysokiego tsh? Dodam, ze biorę mase leków. Estrofem, encorton, prolutex, crinone, duphaston, neoparin, accofil. Na tsh biorę Letrox 75 i 50 na zmianę, a mimo to tsh szaleje. Boje się, że to wpłynie na powodzenie transferu.

Witajcie dziewczyny. Mam pytanie. Tydzień temu badalam tsh i mialam wynik 2,0. Wczoraj powtórzyłam badanie i wynik 5,3. Dzisiaj odbyl sie moj pierwszy transfer w Czechach. Czy którejs z Was udał się transfer mimo wysokiego tsh? Dodam, ze biorę mase leków. Estrofem, encorton, prolutex, crinone, duphaston, neoparin, accofil. Na tsh biorę Letrox 75 i 50 na zmianę, a mimo to tsh szaleje. Boje się, że to wpłynie na powodzenie transferu.
Wydaje mi się że obydwa wyniki nie są za dobre, powinnaś udać się do endykynologa. Najlepsze ponoć jesg w granicy 1. Ja tam znawczynią nie jestem ale z tego co słyszałam i czytalam tak jest.

Wydaje mi się że obydwa wyniki nie są za dobre, powinnaś udać się do endykynologa. Najlepsze ponoć jesg w granicy 1. Ja tam znawczynią nie jestem ale z tego co słyszałam i czytalam tak jest.

Tak, też czytałam, ze powinno być między 1-2. Bylam z tym wynikiem u endo i zlecila mi Letrox 75 i 50 żeby spadlo, a tu taka niespodzienka i jest jeszcze gorsze. Biednemu zawsze wiatr w oczy.

Koniecznie zregeneruj się kochana i odpocznij. Trzeba oczyścić głowę i ciało. Jakie suple będziesz brała?
Oj tak, sama już czuję że jestem na wykończeniu. Nawet mój mąż mówi, że taka zmarnowana to jeszcze nie byłam 🥴
Mam brać koenzym, Fertilwoman plus, modulator homocysteiny, resweratrol, omega 3 i biosteron.

reklama
To najważniejsze ze jest plan ! Skoro robisz przerwę przed kolejna stymulacja polecam Cu dorzucić suple w zastrzykach, ubichinon i selen, glutation. W Niemczech przy słabym amh I odpowiedzi na stymulacje zalecają i dają dobre efekty, ja sama je stosowałam przed moimi stymulacjami rok temu. Wyślę Ci na priv linki do nich bo muszę odszukać...
Dziękuję bardzo 😘

Do góry