reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, może wiecie czy przy mutacji MTHFR 1298C heterozygotycznej oprócz metylowanego kwasu foliowego bierze się coś jeszcze? I czy w ciąży zalecana jest heparyna czy tylko acard?
Zielona jestem w temacie 😉

Dziewczyny, może wiecie czy przy tej mutacji MTHFR 1298C heterozygotycznej oprócz metylowanego kwasu foliowego bierze się coś jeszcze? I czy w ciąży zalecana jest heparyna czy tylko acard?
Zielona jestem w temacie 😉
Niby na to przepisują heparyne, ale nie zawsze.
Jedni lekarze uważają że potrzebna , drudzy że nie a trzeci zaspiszę na zaś.

Na tę mutację MTHFR 1298C jest kwas foliowy metylowany i kompleks witaminy z grupy B jak homocestina wysoka.
A na PAI-1 hetero/homo bierze się Acard i heparynę. Jak homo to przez cała ciąże i połóg, jak hetero to krócej.

poprawcie mnie jeśli się mylę, ale tak mam w notatkach

Na tę mutację MTHFR 1298C jest kwas foliowy metylowany i kompleks witaminy z grupy B jak homocestina wysoka.
A na PAI-1 hetero/homo bierze się Acard i heparynę. Jak homo to przez cała ciąże i połóg, jak hetero to krócej.

poprawcie mnie jeśli się mylę, ale tak mam w notatkach
Dziękuję bardzo. Tego PAI -1 w ogóle mi nie zbadali więc nie wiem

reklama
Dokładnie, przecież wiem ile mam lat a przez to jego prdlenie tylko mnie dołuje. Mam nadzieję, że jest mistrzem i mnie dobrze wystymuluje to mu wtedy wszystko wybaczę 😉
U mnie powiedział że mam już z górki czy jakoś tak, jeszcze jak dodał "yyuyy mięśniak w macicy, kto to puścił" to poryczalam się w gabinecie 😂😂😂 wybaczyłam dziadowi , transfer powiódł się od razu. Akurat mój lekarz był na urlopie i zajmował się mną szef.

Do góry