reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć, ja dziś pierwszy dzień z estrofenem i znowu duży ból głowy. Czy podczas przygotowania do kriotransferu można brać ibuprofen czy tylko paraceramol.?

reklama
jestem juz troche zmeczona tym szpitalem. Wpadlam tutaj w rytm i ich zycie ale mimo wszystko szpital nie jest przyjemny. @fredka84 moja kolezanka juz wyszla do domu ale caly czas mnie bombarduje smsami i telefonami. Tyle tylko ze ona mnie dziwnie nie meczy pomimo tego ze strasznie duzo gada ale caly czas sie smieje i wprwadza mnie w taki faajny klimat. Mysle ze znajomosc bedzie kontnuowana ;) W sumie jakos nas tak ciagnie do siebie, troche sie uzupelniamy, fajnie sie przy niej czuje, zero krempacji no i widzee ze ona tez potrzebuje porozmawiac z kims kto sie dlugo staral o dziecko a ona przeciez tez przez ten koszmar teraz przechodzi. Oby nie musiala przechodzic przez to ci my ;) Dali mi nowa dziewczyny co ma 23 lata i pierwsza ciaza. Jak tylko przyszla to caly czas beczy i to w glos. Ona juz jest po 40 tygodniu i sie mnie pyta czy ja jeszcze do domu wypuszcza bo ona nie ma co tu robic ;) Chodzi w takich rozwych koronkowych majtach przeswitujacych i jak raz wstawalam do ubikacji w nocy na siku to spala bez koldry cala rozlusniona i na widoku 😂 😂 😂 pozniej prala te majty pod prysznicem i wiesza co chwile na kaloryferze obok mojego lozka. w koncu sie wkrw i jej te majty przekladam na lozko bo lekarze tu chodza i jeszcze pomysla ze moje ;) Polozne jej mowia ze lezy jak na plazy a ona nic sobie z tego nie robi. Ona do mnie mowi ze zaraz zadzwoni do niej brat i mowi ze siedzi juz 5 lat w wiezieniu i zostalo mu jeszcze tylko 25 lat ja na to ze ja pierdziele jak dlugo i ze co takiego zrobil a ona ze i tak dobrze bo mial dostac dozywocie ;) Mowi ze spalil kolege w bloku bo pomieszal alko z narkotykami!!!!!! A pozniej mi mowi ze wszyscy jej mowia ze taka podobna jest do niego !!!!! ;) wiec juz przestalam sie odzywac ;) No i faktycznie do niej dzwonil i slysze jak do niego mowi ze ona juz nie wytrzyma tak siedziec w malym pokoju a on do nie: A co ja mam k....uwa powiedziec 😂😂😂 super jest. Ona ciagle ryczy w glos wiec wczorj to juz sama razem z nia sobie porykiwalam bo mi sie udzielilo ;) Moj Łukasz ja nawet przez telefon slyszy to sobie wyobraz ;) Wczoraj wieczorem spacerowala sobie po korytarzu bez zlafroka z owlosionymi gierkami ;) i polozna do niej mowi zeby sie polozyla i wypoczywala bo jak przyjda bole i skurcze to juz jej nie da pospac a musi byc w formie bo porod trwac bedzie napewno kilka godzin a ona do niej ŁŁŁŁŁeeeee moja koleznaka rodzila w 15 minut ;) Dzisiaj rano wstala i mowi do mnie: ale mnie duuuu....pppppaaaa boli i cipka mi tak dziwnie spuchla 😂😂😂 ja sie jej pytam a skurcze masz a ona ze nie no i zrobili jej ktg a tak juz mega skurcze to kazali jej sie dobrze wymyc pod prysznicem ze zaraz po nia przyjda i pojedzie na porodowke a ona sie mnie pyta czy jeszcze tu do mnie wroci ;) i znowu lazila po korytarzu lekarz sie jej pyta czy czuje RUCHY? A ona chyba zrozumiala RUCHY RUCHY i do niego nie przecie łaże 😂😂😂 No i ja zabrali pozniej przyszla salowa i zabrala jej rzeczy i mi opowiadala ze dali jej kroplowke i caly czas dalej ryczy ;) Wiec juz jej chyba nie spotkam ;) ciekawe kogo teraz dostane ;)
qwa padlam 😂

Cześć, ja dziś pierwszy dzień z estrofenem i znowu duży ból głowy. Czy podczas przygotowania do kriotransferu można brać ibuprofen czy tylko paraceramol.?
Przed możesz brać każdy lek przeciwbólowy, po paracetamol najlepiej. A głowa przestanie bolec po kilku dniach, to niestety paskudne, ale trzeba przeżyć

reklama
Do góry