reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny :) mam pytanie, co byście zrobiły w tej sytuacji, w dni w ktore przypada mi okres 2-3 dzień cyklu muszę się zjawić u mojego lekarza aby rozpocząć procedurę do transferu, i wychodzi na to że go nie będzie... Pierwszy termin to 27 marca a wtedy będzie już za późno żeby cokolwiek zacząć działać. Czy powinnam się zapisać do innego lekarza który nie zna historii? :/ nie wiem co robić, nie chce czekać kolejnego miesiąca...
Pogadaj ze.swoim lekarzem może ci wszystko rozposze a inny dr zrobi tylko usg i sprawdzi czy w podwoziu wszystko ok ??.
Na kolejną wizytę pójdziesz już do swojego ;)

reklama
Caro ja zawsze cisnelam opiekunke aby w dzien punkcji lub dzien po uzyskala informacja z laboratorium ile bylo dojrzalych I ile sie zaplodnilo. Kto tam jest Twoja "opiekunka" ? Dzwon niech sie dowiedza, jak beda marudzic to im dogadaj. U mnie działało i mialam informacje w miarę na bieżąco ;) stawiam że z 3 blastki z tego będą, mniej jajek może przełożyć się na dobrą jakość a do tego bralas tonę supli wiec to też pomoże
Myślałam o tym ale przeżywam to jak mrowka okres i chcę się wyciszyć chwilowo bo czasami mam takie huśtawki, że sama się zastanawiam czy ja jestem normalna 😬 😬 .
A w sumie tą wiadomością nic nie zmienię.
Muszę sobie zajęcie zorganizować, praca potem.serial , książka i jakoś dotrwam ;).

jestem juz troche zmeczona tym szpitalem. Wpadlam tutaj w rytm i ich zycie ale mimo wszystko szpital nie jest przyjemny. @fredka84 moja kolezanka juz wyszla do domu ale caly czas mnie bombarduje smsami i telefonami. Tyle tylko ze ona mnie dziwnie nie meczy pomimo tego ze strasznie duzo gada ale caly czas sie smieje i wprwadza mnie w taki faajny klimat. Mysle ze znajomosc bedzie kontnuowana ;) W sumie jakos nas tak ciagnie do siebie, troche sie uzupelniamy, fajnie sie przy niej czuje, zero krempacji no i widzee ze ona tez potrzebuje porozmawiac z kims kto sie dlugo staral o dziecko a ona przeciez tez przez ten koszmar teraz przechodzi. Oby nie musiala przechodzic przez to ci my ;) Dali mi nowa dziewczyny co ma 23 lata i pierwsza ciaza. Jak tylko przyszla to caly czas beczy i to w glos. Ona juz jest po 40 tygodniu i sie mnie pyta czy ja jeszcze do domu wypuszcza bo ona nie ma co tu robic ;) Chodzi w takich rozwych koronkowych majtach przeswitujacych i jak raz wstawalam do ubikacji w nocy na siku to spala bez koldry cala rozlusniona i na widoku 😂 😂 😂 pozniej prala te majty pod prysznicem i wiesza co chwile na kaloryferze obok mojego lozka. w koncu sie wkrw i jej te majty przekladam na lozko bo lekarze tu chodza i jeszcze pomysla ze moje ;) Polozne jej mowia ze lezy jak na plazy a ona nic sobie z tego nie robi. Ona do mnie mowi ze zaraz zadzwoni do niej brat i mowi ze siedzi juz 5 lat w wiezieniu i zostalo mu jeszcze tylko 25 lat ja na to ze ja pierdziele jak dlugo i ze co takiego zrobil a ona ze i tak dobrze bo mial dostac dozywocie ;) Mowi ze spalil kolege w bloku bo pomieszal alko z narkotykami!!!!!! A pozniej mi mowi ze wszyscy jej mowia ze taka podobna jest do niego !!!!! ;) wiec juz przestalam sie odzywac ;) No i faktycznie do niej dzwonil i slysze jak do niego mowi ze ona juz nie wytrzyma tak siedziec w malym pokoju a on do nie: A co ja mam k....uwa powiedziec 😂😂😂 super jest. Ona ciagle ryczy w glos wiec wczorj to juz sama razem z nia sobie porykiwalam bo mi sie udzielilo ;) Moj Łukasz ja nawet przez telefon slyszy to sobie wyobraz ;) Wczoraj wieczorem spacerowala sobie po korytarzu bez zlafroka z owlosionymi gierkami ;) i polozna do niej mowi zeby sie polozyla i wypoczywala bo jak przyjda bole i skurcze to juz jej nie da pospac a musi byc w formie bo porod trwac bedzie napewno kilka godzin a ona do niej ŁŁŁŁŁeeeee moja koleznaka rodzila w 15 minut ;) Dzisiaj rano wstala i mowi do mnie: ale mnie duuuu....pppppaaaa boli i cipka mi tak dziwnie spuchla 😂😂😂 ja sie jej pytam a skurcze masz a ona ze nie no i zrobili jej ktg a tak juz mega skurcze to kazali jej sie dobrze wymyc pod prysznicem ze zaraz po nia przyjda i pojedzie na porodowke a ona sie mnie pyta czy jeszcze tu do mnie wroci ;) i znowu lazila po korytarzu lekarz sie jej pyta czy czuje RUCHY? A ona chyba zrozumiala RUCHY RUCHY i do niego nie przecie łaże 😂😂😂 No i ja zabrali pozniej przyszla salowa i zabrala jej rzeczy i mi opowiadala ze dali jej kroplowke i caly czas dalej ryczy ;) Wiec juz jej chyba nie spotkam ;) ciekawe kogo teraz dostane ;)
Jakbym książkę czytala hehe

Umowilam sie właśnie w ten sposób na wszelki wypadek i się zastanawiam czy coś będzie mógł mi wypisac przed miesiączka :(
Myślę, ze tak. Ja zawsze szlam przed i on mi mowil, ze zaczynam w tym i w tym dniu cyklu. Dawal rozpiske i recepte. Ja 2 dni czekalam na leki w aptece... nie wyobrażam sobie, ze dalby mi dzis na dzis.

reklama
Do góry