reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, może wiecie czy przy mutacji MTHFR 1298C heterozygotycznej oprócz metylowanego kwasu foliowego bierze się coś jeszcze? I czy w ciąży zalecana jest heparyna czy tylko acard?
Zielona jestem w temacie 😉

Dziewczyny, może wiecie czy przy tej mutacji MTHFR 1298C heterozygotycznej oprócz metylowanego kwasu foliowego bierze się coś jeszcze? I czy w ciąży zalecana jest heparyna czy tylko acard?
Zielona jestem w temacie 😉
Niby na to przepisują heparyne, ale nie zawsze.
Jedni lekarze uważają że potrzebna , drudzy że nie a trzeci zaspiszę na zaś.

Na tę mutację MTHFR 1298C jest kwas foliowy metylowany i kompleks witaminy z grupy B jak homocestina wysoka.
A na PAI-1 hetero/homo bierze się Acard i heparynę. Jak homo to przez cała ciąże i połóg, jak hetero to krócej.

poprawcie mnie jeśli się mylę, ale tak mam w notatkach

Na tę mutację MTHFR 1298C jest kwas foliowy metylowany i kompleks witaminy z grupy B jak homocestina wysoka.
A na PAI-1 hetero/homo bierze się Acard i heparynę. Jak homo to przez cała ciąże i połóg, jak hetero to krócej.

poprawcie mnie jeśli się mylę, ale tak mam w notatkach
Dziękuję bardzo. Tego PAI -1 w ogóle mi nie zbadali więc nie wiem

reklama
Dokładnie, przecież wiem ile mam lat a przez to jego prdlenie tylko mnie dołuje. Mam nadzieję, że jest mistrzem i mnie dobrze wystymuluje to mu wtedy wszystko wybaczę 😉
U mnie powiedział że mam już z górki czy jakoś tak, jeszcze jak dodał "yyuyy mięśniak w macicy, kto to puścił" to poryczalam się w gabinecie 😂😂😂 wybaczyłam dziadowi , transfer powiódł się od razu. Akurat mój lekarz był na urlopie i zajmował się mną szef.

Do góry