Ja w ciąży nie jestem, ale moja lekarka powiedziała że jeśli mi się uda, to mam siedzieć w domu, bo do końca 1go trymestru jeśli złapie covid to dziecko może mieć wadę płuc.Dziewczyny czy slyszalysvie cos o tym ze kobirya w ciazy nie powinna byc na pogrzebie?Ja nigdy takiego zabobonu nie slyszalam do dzisiaj.Zmarla tesciowa i mam zamiar isc a tu szwagierka zdziwiona ze ide.Od tej pory nie moge przestac sie zastanawiac czy isc wiem ze mezowi bardzo zalezy
reklama
Ewunka
Fanka BB :)
W mojej klinice to między 8 a 12 trzyliniowe.Powiedzcie mi dzuewczyny jakie w takim razie powinno być endometrium podczas transferu. Mi lekarka mówiła że jest szansa że ono jeszcze się zmniejszy do punkcji
Dopuszczalne czasem to 7 I 13
Magdusia88
Ja bym brała na twoim miejscu jeszcze l-karnityne poprawia tez jakość komórek. I generalnie jedyny suplement na teraz potwierdzony naukowo, ze działa. Ja bym parametrami męża się tak nie przejmowała bo moim zdaniem one kwalifikują do IUI, ale razem z twoim wiekiem to decyzja o in vitro. IUI się przeprowadza gdy jest minimalnie 5mln/ml. Musi być po preparatyce 1mln poprawnych plemników. Czyli koncentracja x ruch A+B x morfologia. Poniżej tych 5mln/ml odrazu wchodzi w grę in vitro.
Hey widzę że się orientujesz w badaniach nasienia. Lekarz zaproponował nam inseminacje.
Mój partner ma 6 mln/ml, 35%ruch i 4% morfo. Po twoich obliczeniach wyszło mi, że ma tylko 84.000 plemników nadających się do inseminacji...
Jest sens ja robić, czy lepiej od razu in vitro? Co myślisz?
Bierze od 5 mcy suplementy i wyniki znacznie się poprawiły...
nieagatka
Ja bym nie poszla, bo z tesciowa nie mam kontaktu, bardzo sie nie lubimy [emoji14]Dziewczyny czy slyszalysvie cos o tym ze kobirya w ciazy nie powinna byc na pogrzebie?Ja nigdy takiego zabobonu nie slyszalam do dzisiaj.Zmarla tesciowa i mam zamiar isc a tu szwagierka zdziwiona ze ide.Od tej pory nie moge przestac sie zastanawiac czy isc wiem ze mezowi bardzo zalezy
Natomiast zabobon jest durny i oczywiscie zignorowalabym go i poszla na pogrzeb w ciazy.
6mln/ml ? Czy w całym nasieniu?Hey widzę że się orientujesz w badaniach nasienia. Lekarz zaproponował nam inseminacje.
Mój partner ma 6 mln/ml, 35%ruch i 4% morfo. Po twoich obliczeniach wyszło mi, że ma tylko 84.000 plemników nadających się do inseminacji...
I nie obniżają Ci po konsultacji z lekarzem..? Bo ja mam tak zwolnione reakcje, ze nie mam jak prowadzić auta. Myslałam, ze może da się obniżyć. Nie ma nadziei dla nas ;-P3x4 Lutinus +3x2 Progesterone Besins [emoji85] ja jestem tylko zupełnie bez energii i apetytu.
W kwestii parametrów nasienia, które może zostać użyte do inseminacji, rekomendacje Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu są następujące: „Zaleca się, aby zakwalifikować parę do inseminacji domacicznej liczba plemników o ruchu prawidłowym (ruch progresywny A+B) powinna być większa od 1 mln po przygotowaniu nasienia. Jeśli liczba plemników o ruchu prawidłowym jest mniejsza niż 1 mln odsetek ciąż wynosi poniżej 1% na cykl. Można również za graniczną wartość kwalifikującą do IUI przyjąć 5 mln/ml wszystkich ruchomych plemników. Zastosowanie samej oceny morfologii nasienia w przypadku kwalifikacji inseminacji domacicznej budzi kontrowersje. Szereg badań wskazuje na fakt, że morfologia nasienia sama w sobie nie koreluje z szansą na ciąże również w przypadku inseminacji. Wartością graniczną jest tu 4% prawidłowych plemników wg kryteriów Krugera.”Hey widzę że się orientujesz w badaniach nasienia. Lekarz zaproponował nam inseminacje.
Magdusia88
6 mln na ml6mln/ml ? Czy w całym nasieniu?
Puuuh...W kwestii parametrów nasienia, które może zostać użyte do inseminacji, rekomendacje Polskiego Towarzystwa Medycyny Rozrodu są następujące: „Zaleca się, aby zakwalifikować parę do inseminacji domacicznej liczba plemników o ruchu prawidłowym (ruch progresywny A+B) powinna być większa od 1 mln po przygotowaniu nasienia. Jeśli liczba plemników o ruchu prawidłowym jest mniejsza niż 1 mln odsetek ciąż wynosi poniżej 1% na cykl. Można również za graniczną wartość kwalifikującą do IUI przyjąć 5 mln/ml wszystkich ruchomych plemników. Zastosowanie samej oceny morfologii nasienia w przypadku kwalifikacji inseminacji domacicznej budzi kontrowersje. Szereg badań wskazuje na fakt, że morfologia nasienia sama w sobie nie koreluje z szansą na ciąże również w przypadku inseminacji. Wartością graniczną jest tu 4% prawidłowych plemników wg kryteriów Krugera.”
6 mln x 35% to 2.100.000 więc mieściłoby się w zaleceniach.
Ale morfo należałoby również brać pod uwagę..???
W piątek mamy wizytę i będziemy decydować, szczerze mówiąc nie mam pojęcia co robić.
Staramy się 2,5 roku, 2 poronienia na koncie.
Pchełka216
ja to się chowam przy Waszych wynikach. Ale skąd takie rozbieżności że Wam zaaplikowali poziomy 3xponad normę??I nie obniżają Ci po konsultacji z lekarzem..? Bo ja mam tak zwolnione reakcje, ze nie mam jak prowadzić auta. Myslałam, ze może da się obniżyć. Nie ma nadziei dla nas ;-P
reklama
JestemMama!
Owszem jest taki zabobon, słyszałam o nim. Powiem tak gdyby to był. Ktoś obcy to bym nie szla, jeśli rodzina jak najbardziej bym szla.Dziewczyny czy slyszalysvie cos o tym ze kobirya w ciazy nie powinna byc na pogrzebie?Ja nigdy takiego zabobonu nie slyszalam do dzisiaj.Zmarla tesciowa i mam zamiar isc a tu szwagierka zdziwiona ze ide.Od tej pory nie moge przestac sie zastanawiac czy isc wiem ze mezowi bardzo zalezy
Podziel się: