Evela.6
Fanka BB :)
Mój progesteron wczoraj wynosił 160! Czy to nie za dużo, ja ledwo funkcjonuje szczerze mówiąc.Slicznie jest:-) to crio było? Jeżeli tak to piękny progesteron:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój progesteron wczoraj wynosił 160! Czy to nie za dużo, ja ledwo funkcjonuje szczerze mówiąc.Slicznie jest:-) to crio było? Jeżeli tak to piękny progesteron:-)
U nas klinice max to jest 14,optymalnie 12-14,tqojej pani doj chodzi o to ze jak ci podlaczy progesteron przed transferem ,wtedy endo hamuje i moze faktyxcznie byc ciensze,natomiast do punkcji? Nie znam takiej teorii.Powiedzcie mi dzuewczyny jakie w takim razie powinno być endometrium podczas transferu. Mi lekarka mówiła że jest szansa że ono jeszcze się zmniejszy do punkcji
Niestety nie. Po wizycie lekarz kazał nam odczekać 3 m-ce , powtórzyć nasienie potem wizyta i zdecydujemy co i jak .Niunia jak tam działasz sobie?
Myszko a napisz mi czy lekarz tak kazal odczekac ze wzgledu na przebyty covid? U mnie kolezanki maz zrobil nasienie dwa miesiace po covidzie i byla masakra - morfologia spadla z 3 na 1 !!!! I wyczytala zeby odczekac najlepeiej pol roku. Zobacz - teraz swieta to szybko zleci caly grudzien, najbardziej bedzie sie dluzyl styczen bo on zawsze jest najdluzszy a w lutym juz bedziesz zyla mysla ze zaczniecie poza tym luty jest krociutki zobacz ile juz zlecialo od ostatniego transferu - czas naprawde zapierdziela jak szalonyNiestety nie. Po wizycie lekarz kazał nam odczekać 3 m-ce , powtórzyć nasienie potem wizyta i zdecydujemy co i jak .
Także słabo;(
Ja bym brała na twoim miejscu jeszcze l-karnityne poprawia tez jakość komórek. I generalnie jedyny suplement na teraz potwierdzony naukowo, ze działa. Ja bym parametrami męża się tak nie przejmowała bo moim zdaniem one kwalifikują do IUI, ale razem z twoim wiekiem to decyzja o in vitro. IUI się przeprowadza gdy jest minimalnie 5mln/ml. Musi być po preparatyce 1mln poprawnych plemników. Czyli koncentracja x ruch A+B x morfologia. Poniżej tych 5mln/ml odrazu wchodzi w grę in vitro.Robił tylko klasyczne badanie nasienia i posiew, na wyniku nie ma nic o kariotypach i chromatynie z tego co widzę. On początkowe wyniki miał dramatyczne, ale kolejne wraz z suplementacją się poprawiały. Był nawet taki moment, że jego wyniki były całkiem dobre, ale... w momencie kiedy przestał suplementować, poza jakąś multiwitamina i cynkiem to wszystko spadało prawie do stanu wyjściowego. Dlatego tak go cisnę żeby brał i chociaż ma już dość, ale widzi efekty i to go mobilizuje.
Generalnie mamy wpisane przyczyny niepłodność męska i mój wiek. Nie pamiętam już Amh ale pamietam że lekarka powiedziała, że adekwatne do mojego wieku, a mam 42 niestety.
Jak będę miała chwile to foto wrzucę naszych supli. Tak na szybko z tego co pamietam to:
On:
multiwitamina, cynk, selen, ubichinol, ashwaganda, D3, wit. C, wit. E, astaksantyna (wcześniej była jeszcze L-carnityna i L-arginina ale już 2 miesiące nie bierze)
Ja:
jod, cynk, multiwitamina, ubichinol, ashwaganda, wit. C, D3 i resweratrol( te dwa ostatnie razem bo ma korzystny wpływ na jajniki)
Ja w sobote powinjnam miec 24 tydzien. w pn mam wizyte i jestem po przebytym covidzie - oczywoscie sie denerwuje czy wszystko jest ok. U mnie Natalka najczesciej sobie siedzi do gory nogami nie wiedziec czemu Ale podobno to nie ma znaczenia. Moj brzuszek jest bardzo widoczny bo jest bardzo wystajacy - taka piłka nic nie idzie w boki tylko do przodu najwiecej w okolicach pepka Szyjka byla ostatnio na 4 cm i lekarz mowil ze super wszystko podomykane Obecnie jestem jeszcze na kwarantannie - 16 dzien !!! Jak tylko wyjde to od razu robie badania krwi i moczu a w przyszlym tygodniu napewno krzywa glukozowa. Czuje fajnie ruchy Łukasz tez juz przez skore - co nas bardzo smieszy Dzisiaj sie troche zmartwilam bo moja kolezanka urodzila wlasnie swoj corke w 8 miesiacu odeszly jej wody - najprawdopodobniej spowodowane stresem i wysokim cisnieniem. Dziecko jest zdrowe ale w glowie juz mi sie zasiala panika ze tak szybko jej wody odeszly. Jesli potrzebujesz jakis rad na temat wyprawki to ja sie bardzo duzo dowiedzialam na ciężaróweczki po in vitro Tam sa nasze dziewczyny ktore wszystko dokladnie pisza - nie masz pojecia jakie ja mialam pytania hahahahaha teraz juz wszystko wydaje sie byc prostszeKochana jestem jeszcze w takim szoku i chyba bardziej nie dowierzam temu wszystkiemu niż na początku. Boję się robić zakupy, wogole to nie wiem od czego zacząć a w głowie milion myśli
Zwarieowac można, ciuszek jest tyle że oczoplasu można dostać.
Tak po cichu myślałam że początki będą najwygodniejsze w spiochach zapinanych na bok albo małe kaftaniki i galotki jakieś
Moja córcia jest ułożona poziomo i mój brzusio jest mega rozciągnięty i nisko, ale niby to niczemu nie przeszkadza.
A jak wygląda to wszystko u Ciebie ?
Mąż miał zabieg na przysadce. Ma się wszystko wyregulować i wtedy wyniki nasienia do przeglądu. Lekarz się boi ,że nie będzie z czego wybierać. Zobaczymy co wyjdzie w wynikach i wtedy będziemy myśleć jak to ułożyć. U nas bardzo słobo ok. 4 mln w całości , zła fragmentacja a testu wiązania z hialuronionem nawet nie dało się zrobić.Myszko a napisz mi czy lekarz tak kazal odczekac ze wzgledu na przebyty covid? U mnie kolezanki maz zrobil nasienie dwa miesiace po covidzie i byla masakra - morfologia spadla z 3 na 1 !!!! I wyczytala zeby odczekac najlepeiej pol roku. Zobacz - teraz swieta to szybko zleci caly grudzien, najbardziej bedzie sie dluzyl styczen bo on zawsze jest najdluzszy a w lutym juz bedziesz zyla mysla ze zaczniecie poza tym luty jest krociutki zobacz ile juz zlecialo od ostatniego transferu - czas naprawde zapierdziela jak szalony
Mój 120 i tez ledwo żyje ;-) mam mdlosci, senność, kręci mi się w głowie. Pryszcze jak nastolatka i zmienny humor tezMój progesteron wczoraj wynosił 160! Czy to nie za dużo, ja ledwo funkcjonuje szczerze mówiąc.
Co???? Kurcze przykro mi bardzo a jeszcze nie dawno pisalas ze nawet tlenu nie potrzebowała ;( Kochana ja mysle ze to nie jest zabobon tylko wszystko zalezy zwyczajnie od twojego stanu emocjonalnego. Poza tym trzeba przemyslec czy ze wzgeldu na wirus nie byloby lepiej zostac w domu. Ale to jednak tesciowa i nikt ci nie moze zabronic pożegnac sie z nia na swoj sposob!!!! To jest twoja decyzja - fajnie ze jestes moja zołzoDziewczyny czy slyszalysvie cos o tym ze kobirya w ciazy nie powinna byc na pogrzebie?Ja nigdy takiego zabobonu nie slyszalam do dzisiaj.Zmarla tesciowa i mam zamiar isc a tu szwagierka zdziwiona ze ide.Od tej pory nie moge przestac sie zastanawiac czy isc wiem ze mezowi bardzo zalezy