reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy zawsze po punkcji dostaje się zastrzyki p/zakrzepowe przez 10 dni - bo takie dostałam?? Bo ja miałam, w życiu już duża ilość zabiegów ale jeszcze nigdy nie dostałam takich zastrzyków.

reklama
No i dzisiaj nie zadzwonił do mnie embriolog :( a miał dzwonić.....jak jutro do 12-stej nie zadzwoni to ja tam zadzwonię...jutro przecież 6-sta doba...a może nie zadzwonił bo się nie podzieliły :(

Co to jest kapsalon [emoji23] [emoji23] [emoji23] nic nie pisze wszystko trzymam w glowie, Szukam inspiracji :)
Ładna nazwa dla niezdrowego żarcia, nic szczególnego

Ej dziewczyny potrzebuje info o urlopach... Jak to jest od nowego roku przysluguje ile tego urlopu ? Czy to nie jest tak ze po przepracownamym miesiacu dopeiro nalezy ci sie dwa dni czy od nowego roku masz tyle i tyle na rok?
Zależy czy to Twoja pierwsza paca na etat, jeżeli tak to urlop nabywa się narastająco po każdym miesiącu, jeżeli kolejna to masz z góry 20 albo 26 dni w zależności od stażu pracy.

Ja pierdogi tylko i wyłącznie z kapustą i grzybami i na to podsmażona cebulką z kiełbaską [emoji7][emoji7] pożre każda ilość [emoji2957]
A ja zjem każde pierogi;) uwielbiam ruskie, z pieczarkami i mozarella ;) mogłabym jeść codziennie. Moja babcia robila tez pierogi z twarogiem i miętą. Mój tata je uwielbia i Babcia zawsze dla zięcia robiła. Dawno nie robiłam pierogów. Ale ostatnie jakie robilam to zmielona ugotowaną kasza gryczana, twaróg, podsmazony wędzony boczek i przyprawy do smaku;) tak przemycalam kasze gryczaną jak jeszczw marek nie chciał jej jesc ;) I mi przypomnialyscie,ze mam chyba jeszcze jakaś kulkę ciasta zamrożoną na pierogi to może kilka ulepie;)

Dajcie mi rosze info o tych urlopach...
No wymiar urlopu Ci się należy na cały rok, ale jak np planujesz sie zwolnić to wyliczają Ci proporcjonalnie. To wychodzi chyba jakoś 2 dni na miesiąc. Jak jesteś nowym pracownikiem w firmie to też musisz to sobie wypracowac i wlasnie tez po przepracowaniu miesiącu Ci się należy. Jak wykorzystasz więcej przez zwolnieniem sie to oni Ci to w świadectwie pracy napiszą. Chyba dobrze napisalam.

reklama
Do góry