reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy zawsze po punkcji dostaje się zastrzyki p/zakrzepowe przez 10 dni - bo takie dostałam?? Bo ja miałam, w życiu już duża ilość zabiegów ale jeszcze nigdy nie dostałam takich zastrzyków.
Po każdym zabiegu powinno sie dostawać takie zastrzyki. Czesto nie dają a potem dochodzi do zakrzepicy... lepiej dmuchać na zimne.

reklama
A sikalas z rana? Może nerwy?
Tak sikalam z rana. Dziwne bóle podbrzusza mam już od tygodnia i czekam na ta miesiączkę i sprawdzam i sprawdza i nawet w gorącej wodzie siedziałam robiłam brzuszki i chyba już tylko seks mi zostaje ale nie mam zupełnie ochoty. Nie stresowałam się mam luz w pracy grzecznie czekałam na wizytę i start do transferu .

Czyli jak moje są w 3 dobie i są piękne, to jeszcze sie moze wszystko posypać :( ale ja w ogole nie biore tego pod uwage. Nie ma nawet takiej opcji! [emoji4]
Może być piękny, mieć odpowiednią ilość komórek i dupa, padnie bo np. zarodek ma wadę genetyczną. Oni zawsze fajnie owijają w teksty typu "zarodek rokuje" . Może jeszcze ktoś się wypowie ?
Nasze kliniki działają podobnie. Do mnie dzwonił embriolog, była sobota więc w niedzielę czyli w trzeciej dobie nie mógł tego zrobić. W tej drugiej dobie powiedział że mam 8 ładnych zarodków i na pewno będzie hodowla do 5 doby. Ponieważ aż 8 było ładnych to tak postanowił.
Bazylko czekaj cierpliwie, zadzwonią:) z dobrymi wieściami. Koniecznie wypytaj ich czy wiedzą już w 3 dniu ile będzie blastek, sama jestem ciekawa.

No wymiar urlopu Ci się należy na cały rok, ale jak np planujesz sie zwolnić to wyliczają Ci proporcjonalnie. To wychodzi chyba jakoś 2 dni na miesiąc. Jak jesteś nowym pracownikiem w firmie to też musisz to sobie wypracowac i wlasnie tez po przepracowaniu miesiącu Ci się należy. Jak wykorzystasz więcej przez zwolnieniem sie to oni Ci to w świadectwie pracy napiszą. Chyba dobrze napisalam.
Ok nie bylam pewna. Wim ze na stazach licza po miesiacu. Kolezanka nie wie jak naliczyc urlop bo jej szef nie chce dac czujesz? Ja to na zwolneniu jeszcze jestem do 4.03 wiec sie nie boje ;) zreszta wiem ze cycata tez z domu pracuje ;)

Gratuluje!!! [emoji173] cudowne wiadomosci! Chyba kamień spadł z serca co? Szkoda, ze tata nie mogł posłuchać, bo to chyba najpiękniejsza muzyka [emoji7]
Hej hej:) jesteśmy:) moje Szczescie ma 4.95cm :) uslyszalam dzis pierwszy raz serduszko i widzialam jak rusza nozkami i raczkami a czasem nawet skakał do góry [emoji173][emoji173] dzis 12tc a z usg 11+5. Kosc nosowa jest, przeziernosc ok, kregoslup, żołądek, pecherz moczowy jest :)
Ale co do samego badania to powiem wam ze je powtórzę, dla swojego spokoju. I zrobie u certyfikowanego lekarza. Niby tu wszystko mam ze jest ok. Maz czekal pod gabinetem, nie mogl wejść.
Jak sie cieszę że Maluszek sie rozwija i jest dobrze[emoji5][emoji5][emoji5]

reklama
Tak sikalam z rana. Dziwne bóle podbrzusza mam już od tygodnia i czekam na ta miesiączkę i sprawdzam i sprawdza i nawet w gorącej wodzie siedziałam robiłam brzuszki i chyba już tylko seks mi zostaje ale nie mam zupełnie ochoty. Nie stresowałam się mam luz w pracy grzecznie czekałam na wizytę i start do transferu .
A nie mozesz poprostu isc na wizyte i wszystko zaczac wziac recepte i czekac na okres?

Do góry