reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy zawsze po punkcji dostaje się zastrzyki p/zakrzepowe przez 10 dni - bo takie dostałam?? Bo ja miałam, w życiu już duża ilość zabiegów ale jeszcze nigdy nie dostałam takich zastrzyków.

reklama
No i dzisiaj nie zadzwonił do mnie embriolog :( a miał dzwonić.....jak jutro do 12-stej nie zadzwoni to ja tam zadzwonię...jutro przecież 6-sta doba...a może nie zadzwonił bo się nie podzieliły :(

Co to jest kapsalon [emoji23] [emoji23] [emoji23] nic nie pisze wszystko trzymam w glowie, Szukam inspiracji :)
Ładna nazwa dla niezdrowego żarcia, nic szczególnego

Ej dziewczyny potrzebuje info o urlopach... Jak to jest od nowego roku przysluguje ile tego urlopu ? Czy to nie jest tak ze po przepracownamym miesiacu dopeiro nalezy ci sie dwa dni czy od nowego roku masz tyle i tyle na rok?
Zależy czy to Twoja pierwsza paca na etat, jeżeli tak to urlop nabywa się narastająco po każdym miesiącu, jeżeli kolejna to masz z góry 20 albo 26 dni w zależności od stażu pracy.

Ja pierdogi tylko i wyłącznie z kapustą i grzybami i na to podsmażona cebulką z kiełbaską [emoji7][emoji7] pożre każda ilość [emoji2957]
A ja zjem każde pierogi;) uwielbiam ruskie, z pieczarkami i mozarella ;) mogłabym jeść codziennie. Moja babcia robila tez pierogi z twarogiem i miętą. Mój tata je uwielbia i Babcia zawsze dla zięcia robiła. Dawno nie robiłam pierogów. Ale ostatnie jakie robilam to zmielona ugotowaną kasza gryczana, twaróg, podsmazony wędzony boczek i przyprawy do smaku;) tak przemycalam kasze gryczaną jak jeszczw marek nie chciał jej jesc ;) I mi przypomnialyscie,ze mam chyba jeszcze jakaś kulkę ciasta zamrożoną na pierogi to może kilka ulepie;)

Dajcie mi rosze info o tych urlopach...
No wymiar urlopu Ci się należy na cały rok, ale jak np planujesz sie zwolnić to wyliczają Ci proporcjonalnie. To wychodzi chyba jakoś 2 dni na miesiąc. Jak jesteś nowym pracownikiem w firmie to też musisz to sobie wypracowac i wlasnie tez po przepracowaniu miesiącu Ci się należy. Jak wykorzystasz więcej przez zwolnieniem sie to oni Ci to w świadectwie pracy napiszą. Chyba dobrze napisalam.

reklama
Do góry