reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ma ktos moze ta cudowna rozpiske z etapami jakie przechodza zarodeczki po transferze ;)
Z tego co pamietam moje blastki juz sie dobrze zagniezdzaja ;)

reklama
No nawet tak nie myśl kochana! Mow do brzuszka Mamuska i zero takich myśli! ✊
A jakieś zachcianki?:) a sama czy Mąż na weekend w domu?
Ja dobrze , dziekuje :* mała tancuje w brzuchu , wyprawka się robi także czas leci jak głupi! Niedlugo sama zobaczysz pp 1trymestrze jak poleci :)
Staram się nie myśleć ale wiesz jak jest... To brzuszka mówimy. Mój mąż nazwał go "Krzysio" , syn "Tomek" a ja na przekór "Krystyna":p Staram się nie schizować ale różnie to bywa.
Zachcianki mam ale to raczej chcica na coś ostrego, z octem itp więc raczej ich nie spełniam. Każda sałatę odchorowuje pomimo ze tak ja uwielbiam zawsze lubialam słodycze a teraz leżą i czekają aż znowu najdzie mnie na nie ochota ;) dobrze że poniedzialek blisko bo dłużej bym chyba nie wytrzymała .
Musisz być teraz bardzo szczęśliwa...te różowe ubranka ❤❤ sama słodycz ❤

Ma ktos moze ta cudowna rozpiske z etapami jakie przechodza zarodeczki po transferze ;)
Z tego co pamietam moje blastki juz sie dobrze zagniezdzaja ;)

IMG_0838.JPG

Załączniki

• IMG_0838.JPG
    IMG_0838.JPG
    127,1 KB · Wyświetleń: 1 078
  1. 2-3 dniowe:
    1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
    2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
    3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
    4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
    6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
    8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
    11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie robić sikacza

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
    2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
    3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
    4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
    5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
    6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
    9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

@gosia321

Staram się nie myśleć ale wiesz jak jest... To brzuszka mówimy. Mój mąż nazwał go "Krzysio" , syn "Tomek" a ja na przekór "Krystyna":p Staram się nie schizować ale różnie to bywa.
Zachcianki mam ale to raczej chcica na coś ostrego, z octem itp więc raczej ich nie spełniam. Każda sałatę odchorowuje pomimo ze tak ja uwielbiam zawsze lubialam słodycze a teraz leżą i czekają aż znowu najdzie mnie na nie ochota ;) dobrze że poniedzialek blisko bo dłużej bym chyba nie wytrzymała .
Musisz być teraz bardzo szczęśliwa...te różowe ubranka ❤❤ sama słodycz ❤
Ja wierzę, że bedzie dobrze i odrazu daj nam znać jak po wizycie! ❤

Jestem szczęśliwa bo długo czekałam na ta chwile :)
Ale widzę, że ktoś tu marzy o córeczce? :)

Musisz być teraz bardzo szczęśliwa...te różowe ubranka [emoji173][emoji173] sama słodycz [emoji173]

Ja mam dokładnie to samo, słodycze niet tylko kwaśne bym jadła, wypijam wszystkie wody z ogórków jakie mam w domu [emoji85]

Dziekuje dziewczyny za kciuki, mysli i dobre slowa:) sam transfer to rachu ciachu. Kurde no i myslalam ze poleze sobie troche po wprowadzeniu zarodkow a oni " dziekujemy i mozna isc zrobic siusiu" no fajnie fajnie. Chcialam zeby mlodziaki sie zadomowily u mnie:) teraz martwie sie ze mnie tak przegonili:( powiedzialam lekarzowi ze wyjezdzamy, poweidzial zeby w pt zrobic bete ze juz bedzie wiadomo co i jak:)

reklama
Do góry