reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny!
Po 1,5 roku wracam do gry. Mam 5 zamrożonych komóreczek. Jestem po wizycie u lekarza. Sprawa wygląda następująco: dostałam listę badań do wykonania i listę leków do wykupienia. Z badania wynikło, że na lewym jajniku mam bardzo nie fajną torbiel (LUF) i czekamy z nią do pierwszego dnia miesiączki, jeśli się wchłonie, to działamy w najbliższym cyklu, jeśli nie, to Prolutex i przekładamy o miesiąc. Chciałam Was zapytać o to, jakie komórki powinnam transferować, mam dwie możliwości: 1 komórka z 5 doby, lub 2 komórki z 3 doby. Nie wiem jakie są statystyki, zapewne jest to sprawa indywidualna i na każdego to inaczej zadziała, ale chciałam zapytać jaką decyzję byście podjęły na moim miejscu.

reklama
Dziewczyny prawie dwa tyg temu robiłam betę - była juz w fazie spadkowej i wynosiła 17600. Oczywiście wystąpiło krwawienie, plamie do dziś. Dziś skontrolowałam betę i wynosi 890. Czy to normalne, ze pomimo krwawienia hormon jest jeszcze wykrywalny? Macie doświadczenie bądź wiedzę w tym temacie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Około 10 marca poronilam(skrzepy duzo krwi) a 6 lipca beta około 30 i łyżeczkowanie. Z perspektywy czasu żałuje ,ze nie miałam zabiegu w marcu tylko czekałam na samooczyszczenie, ale kto wiedział,ze tyle to sie moze ciągnąć [emoji58]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Hej dziewczyny!
Po 1,5 roku wracam do gry. Mam 5 zamrożonych komóreczek. Jestem po wizycie u lekarza. Sprawa wygląda następująco: dostałam listę badań do wykonania i listę leków do wykupienia. Z badania wynikło, że na lewym jajniku mam bardzo nie fajną torbiel (LUF) i czekamy z nią do pierwszego dnia miesiączki, jeśli się wchłonie, to działamy w najbliższym cyklu, jeśli nie, to Prolutex i przekładamy o miesiąc. Chciałam Was zapytać o to, jakie komórki powinnam transferować, mam dwie możliwości: 1 komórka z 5 doby, lub 2 komórki z 3 doby. Nie wiem jakie są statystyki, zapewne jest to sprawa indywidualna i na każdego to inaczej zadziała, ale chciałam zapytać jaką decyzję byście podjęły na moim miejscu.
Super, że wracasz do gry :) Trzymam kciuki :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Około 10 marca poronilam(skrzepy duzo krwi) a 6 lipca beta około 30 i łyżeczkowanie. Z perspektywy czasu żałuje ,ze nie miałam zabiegu w marcu tylko czekałam na samooczyszczenie, ale kto wiedział,ze tyle to sie moze ciągnąć [emoji58]

A w którym tygodniu było poronienie. U mnie mówili że ciążą była na zbyt wczesnym etapie na zabieg

Dziewczyny prawie dwa tyg temu robiłam betę - była juz w fazie spadkowej i wynosiła 17600. Oczywiście wystąpiło krwawienie, plamie do dziś. Dziś skontrolowałam betę i wynosi 890. Czy to normalne, ze pomimo krwawienia hormon jest jeszcze wykrywalny? Macie doświadczenie bądź wiedzę w tym temacie?

Ale to poroniłaś czy po prostu było puste jajo? jak to u ciebie wyglądało jeżeli mogę wiedzieć, bo też plamiłam krwią i brązowymi upławami,u mnie plamienia krwią były chwilowe 1-3h max o przez cały dzień pół wkładki było.

Mi po usunięciu ciąży pozamacicznej beta długo spadała, a nawet miałam przyrost z 50 na 100 mi podskoczyła, chodzilam co 2 dni do szpitala ,na betę i usg trwało to chyba dobry miesiąc, gdzieś wyczytałam że beta tak długo spada jak było się w ciąży

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale to poroniłaś czy po prostu było puste jajo? jak to u ciebie wyglądało jeżeli mogę wiedzieć, bo też plamiłam krwią i brązowymi upławami,u mnie plamienia krwią były chwilowe 1-3h max o przez cały dzień pół wkładki było.

Poroniłam. Płód przestał sie rozwijać w 6 tyg....tydzień po odstawieniu leków wystąpiło krwawienie - bolało około 5 dni dość mocno, pózniej czyli od około tygodnia brązowe plamienie.
Dzwoniłam do lekarki i kazała mi zrobić usg, żeby zobaczyć czy wszystko ok.
Jutro dowiem sie czy wszystko dobrze, czy potrzebuje zabiegu...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A w którym tygodniu było poronienie. U mnie mówili że ciążą była na zbyt wczesnym etapie na zabieg

Zarodek przestał sie rozwijać w 6tc a leki odstawiłam w 7tc, po tygodniu poroniłam, ale co pare dni plamienia, nawet niby miesiączki mialam( bardzo skąpe) ale zrobiłam betę i tu zonk i endo nie złuszczone [emoji58] i juz siły nie miałam i zdecydowaliśmy o zabiegu. Juz byłam nawet w szpitalu i przekabacili mnie żeby jeszcze poczekać, kolejny miesiąc... beta ledwo drgnęła w dół... A teraz mam dni płodne po pierwszej miesiączce od zabiegu [emoji6]

reklama
Do góry