reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A w którym tygodniu było poronienie. U mnie mówili że ciążą była na zbyt wczesnym etapie na zabieg
a u ciebie było serduszko już ? pomimo plamień, ja też plamiłam krwią i brudami ale to plamienia krwią to może trawały max do 3h i było np pół wkładki, pytam się bo jestem w ciązy w piątek będzie 7 tydzień i spotkalo mnie to już 2 razy a ostatnie plamienie krwią miałam w czwartek to pojechałam do szpitala i tam mnie trzymali 4 dni, a podczas 2 plamienia własnie w czwartek dowiedziałam się w szpitalu że serduszko jest i biję.

reklama
MoKa :-) nie dobijaj się tak :-) ja przebyłam rozmowe z panią Psycholog w Łódzkiej Gamecie i ona mi zadała jedno pytanie- ile do tej pory mialam szans na zajscie w ciaze ??? Odpowiedzialam ze 0% . Ona odpowiedziala mi na to ze teraz mam ponad 40%. Czy uwazasz ze 0% a 40 % to mała roznica ? :-) bardzo duza :-) a poza tym kazała mi sobie w duchu powtarzac ze robie wszystko zeby sie udało i nic wiecej zrobic nie moge dlatego stres juz tutaj nic nie da :-) ja tez czekam na transfer 3 miesiace i rozumiem twoją niecierpliwosc ;-)
Kochana a masz juz termin transferu? Bo pamietam ze u ciebie bylo niezle jajobranie i stad ta przerwa:) a jak zarodeczki sie rozwinely?:)

Poroniłam. Płód przestał sie rozwijać w 6 tyg....tydzień po odstawieniu leków wystąpiło krwawienie - bolało około 5 dni dość mocno, pózniej czyli od około tygodnia brązowe plamienie.
Dzwoniłam do lekarki i kazała mi zrobić usg, żeby zobaczyć czy wszystko ok.
Jutro dowiem sie czy wszystko dobrze, czy potrzebuje zabiegu...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze a to plamienie to może jakaś torbiel Ci się zrobiła

a u ciebie było serduszko już ? pomimo plamień, ja też plamiłam krwią i brudami ale to plamienia krwią to może trawały max do 3h i było np pół wkładki, pytam się bo jestem w ciązy w piątek będzie 7 tydzień i spotkalo mnie to już 2 razy a ostatnie plamienie krwią miałam w czwartek to pojechałam do szpitala i tam mnie trzymali 4 dni, a podczas 2 plamienia własnie w czwartek dowiedziałam się w szpitalu że serduszko jest i biję.
Ja niestety nie usłyszałam serduszka. Jak dowiedziałam się że beta spada, miałam ją zweryfikować po 2 dnia i jak znów była mniejsza to kazano mi odłożyć wszytskie leki. I po 3 dniach od odstawienia zoczeło się ronienie. Było to podobne do okresu tylko że z bardzo dużym bolem, w pierwszych dwóch dniach bardzo obfite i z takimi czasem jak gdyby grudkami-nie wiem jak to nazwać. Ty się kobieto nie stresuj. Słyszałaś serduszko, niektóre dziewczyny długo miały różne plamienia. Wiem że my wolimy chuchać na zimne ale Ty jesteś w ciąży i nie stresuj maluszka

reklama
Hej już po wizycie i u nas i dobrze i tak sobie. Tobinek ma 716 gramów, a Sara 566. Spora różnica, ale są w dwóch owodniach i mam się tym nie przejmować. Na moją anemię nic się nie poradzi ze względu na ciążę blizniaczą. Mam brać to co brałam i jeść mięso i buraki. A teraz najlepsze. Ja, która zawsze miałam niedowagę mam dietę! Zero ziemniaków, makaronów, słodyczy i białego pieczywa. To zę względu na wynik glukozy po 2 godzinach który wynosi 133 i za szybko tyję - 3 tyg 3 kg[emoji38][emoji4]. Szyjka długa i twarda 4,6 cm. A kopię mnie bez przerwy Sara. Oj chyba będzie agentka[emoji7].

Do góry