reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej już po wizycie i u nas i dobrze i tak sobie. Tobinek ma 716 gramów, a Sara 566. Spora różnica, ale są w dwóch owodniach i mam się tym nie przejmować. Na moją anemię nic się nie poradzi ze względu na ciążę blizniaczą. Mam brać to co brałam i jeść mięso i buraki. A teraz najlepsze. Ja, która zawsze miałam niedowagę mam dietę! Zero ziemniaków, makaronów, słodyczy i białego pieczywa. To zę względu na wynik glukozy po 2 godzinach który wynosi 133 i za szybko tyję - 3 tyg 3 kg[emoji38][emoji4]. Szyjka długa i twarda 4,6 cm. A kopię mnie bez przerwy Sara. Oj chyba będzie agentka[emoji7].
Czyli cukrzyca ciazowa !!! No to kiepsko musisz mieć dietę...
Dobrze, że z dzieciaczkami wszystko super!!!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Hej dziewczyny!
Po 1,5 roku wracam do gry. Mam 5 zamrożonych komóreczek. Jestem po wizycie u lekarza. Sprawa wygląda następująco: dostałam listę badań do wykonania i listę leków do wykupienia. Z badania wynikło, że na lewym jajniku mam bardzo nie fajną torbiel (LUF) i czekamy z nią do pierwszego dnia miesiączki, jeśli się wchłonie, to działamy w najbliższym cyklu, jeśli nie, to Prolutex i przekładamy o miesiąc. Chciałam Was zapytać o to, jakie komórki powinnam transferować, mam dwie możliwości: 1 komórka z 5 doby, lub 2 komórki z 3 doby. Nie wiem jakie są statystyki, zapewne jest to sprawa indywidualna i na każdego to inaczej zadziała, ale chciałam zapytać jaką decyzję byście podjęły na moim miejscu.
Witaj. Fajnie ze wracasz po dzieciaki.

Co do pytania, ja bralam dwa 5dniowe i jestem w.pojedynczej ciazy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja niestety nie usłyszałam serduszka. Jak dowiedziałam się że beta spada, miałam ją zweryfikować po 2 dnia i jak znów była mniejsza to kazano mi odłożyć wszytskie leki. I po 3 dniach od odstawienia zoczeło się ronienie. Było to podobne do okresu tylko że z bardzo dużym bolem, w pierwszych dwóch dniach bardzo obfite i z takimi czasem jak gdyby grudkami-nie wiem jak to nazwać. Ty się kobieto nie stresuj. Słyszałaś serduszko, niektóre dziewczyny długo miały różne plamienia. Wiem że my wolimy chuchać na zimne ale Ty jesteś w ciąży i nie stresuj maluszka
Hej, mam pytanie do Ciebie, czy przed spadkiem beta hcg rosła Ci poprawnie? Bo u mnie beta jakoś dziwnie rośnie tzn. 3 sierpnia miałam wynik 704 a dzisiaj tj. 9.08 beta wyniosła tylko 3816, wcześniej przyrost był dużo lepszy, ciąże pozamaciczną mam wykluczoną. Boje się, że coś jest nie tak. Lekarz kazał powtórzyć bete w piątek. Przyrost jest niby wiekszy niż 66% ale lekarz twierdzi, że jest mały. Proszę napiszcie co o tym myślicie.

Do góry