reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam pytanie do dziewczyn które leczą się w Gyncentrum Katowice. Powiedzcie mi który lekarz waszym zdaniem jest najbardziej kompetentny w dziedzinie in vitro?
Ja mam być prowadzona przez dr G. Ale wiadomo jaki on jest... Myślę o dr M. Ale z nim miałam mało do czynienia ...
No i już dr G. Przepisał mi antyki... To głupio tak iść do M.....

4 to nie tak malo bez paniki[emoji8] a co z tym płynem? Pierwsze słyszę

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Płyn jest przy hiperce, mogą dojść duszności. Ja miałam odroczony transfer właśnie ze względu na płyn w jamie brzusznej. Ewentualna ciąża tylko pogłębia hiperkę.

Hiperka, najczęściej pojawia sie przy dużej ilości jajek, ale tak naprawdę może pojawić się przy 3 czy 4 w zależności jak organizm reaguje na leki.

Płyn jest przy hiperce, mogą dojść duszności. Ja miałam odroczony transfer właśnie ze względu na płyn w jamie brzusznej. Ewentualna ciąża tylko pogłębia hiperkę.

Hiperka, najczęściej pojawia sie przy dużej ilości jajek, ale tak naprawdę może pojawić się przy 3 czy 4 w zależności jak organizm reaguje na leki.
No tak myślałam ze moze hiperka mi sie wydaje ze ja leciutka mialam przy 6 jajkach ale juz byłam wstanie zniesc wszystko i nawet nie zwróciłam na to uwagi a potem polozna juz po transferze jak mi zastrzyk robila to stwierdziła ze mam duzy brzuch i duzo później na usg jeszcze mialam powiększone jajniki dosyc. Ale jakims cudem sie udalo[emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

lama70 - ja też :) u Dr Kuczyńskiej. Teraz podchodziłam w ramach tych testów klinicznych. Wczesniej kilka lat temu u Dr Grochowskiego.

Kochana mocno Ci kibicuje! Zreszta jak wszystkim dziewczyna. Musi sie wkoncu udac! U mnie dobrze trochę zabiegana jestem od wczoraj bo szykuje pomieszczenia na remont wiec w szafach porzadki itp a dzieciaczki rosna [emoji5] mdlosci przeszły [emoji5]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje ci bardzo :) ciesze, ze u ciebie tylko dobre wiesci i dobrze sie dzieje :)
P.s w koncu kiedys i mi musi sie udac :)

Tylko 4 jajka... Transferu nie będzie bo płyn w macicy :( i w ogóle nie wiadomo co dalej :( ja już mam dość :(
Moka ja tez mialam 4 z czego jedno od razu odpadlo i tez sie martwilam i dobrze mi dziewczyny napisaly ze to zawsze lepiej niz 0 ! A z tym plynem to samo przejdzie czy dali cos?
Voltaren jest z ketaprofenem jak sie nie myle to jest lek steroidowy a lek wchlania sie przez skore wiec mysle ze raczej nie
Tak tez myslalam. W ciagu dnia jest ok i bol przychodzi wieczorem wiec dzis zobacze jak z termoforem bedzie
Bez paniki, sny przy naszych przejściach mogą być tak poje**ne ze szkoda gadać. Większość z nas brykala się z mniejszymi lub większymi skurczami a zarodki były na swoim miejscu. Bierz no spe regularnie przez kilka dni i zalecam magnez. Będzie dobrze

[emoji127] 28.10.2017
Nospe bralam sporadycznie wiec bede teraz 3x2 bo taka chyba dawka?
Magnez mam slow-mag b6 i biore max dawke 5 dziennie

Relanium też uspokaja macicę , ale to już lepiej z lekarzem uzgodnić.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Chcialam relanium ale w czechach tego nie znaja a nie mialam gdzie zalatwic. Nastepnym razem na pewno wezme.

Poza tym moje kicie chyba wyczuly ze cos nie tak bo o ie ze mna w lozku leza co nie pamietam kiedy ostatni raz sie zdarzylo...

Mam pytanie do dziewczyn które leczą się w Gyncentrum Katowice. Powiedzcie mi który lekarz waszym zdaniem jest najbardziej kompetentny w dziedzinie in vitro?
Ja mam być prowadzona przez dr G. Ale wiadomo jaki on jest... Myślę o dr M. Ale z nim miałam mało do czynienia ...
No i już dr G. Przepisał mi antyki... To głupio tak iść do M.....

Mnie od samego początku prowadzi pani doktor Anna Piekarz-Adamczyk polecam gorąco - noszę pod serduszkiem dwoch chłopaków i to już 19tc :-)

reklama
Do góry