reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
To nie ma z dietą za duzo wspólnego chodzi o główny bidulec kosci ,który jest niszczony przez leki.Albo mozna temu zapobiegac albo olac sprawe.
Myślę że to nie jest tak jak piszesz jakby witamina D 3 i wapń załatwiła sprawę osteoporozy ......
Z dietą główny budulec kości nie ma za dużo wspólnego też się nie zgodzę . Ale to tylko moje zdanie i moja teoria każdy może mieć swoją.

Myślę że to nie jest tak jak piszesz jakby witamina D 3 i wapń załatwiła sprawę osteoporozy ......
Z dietą główny budulec kości nie ma za dużo wspólnego też się nie zgodzę . Ale to tylko moje zdanie i moja teoria każdy może mieć swoją.

Moze i z osteoporozy nie wyleczy ale profilaktyka to co innego!

Doc
Ewunka chyba nie doczytałaś moich wpisów ze będę wapno pila a czy brać witaminę D mam się zapytać starej rury (pediatry) własnie po to żeby nie przedawkować u dziecka.
Doczytalam pytam co uważasz. ? I pisze ze dla mnie branie kompletu witamin wystarcza i teoria ze dodatkowe branie wapna i witaminy D3 można czemuś zapobiec jest dla mnie kiepska. Ale może się mylę każdy ma swój pogląd na te sprawy 1 przypadek kogoś kto nie brał i pękły mu kręgi dla mnie niczego
Moze i z osteoporozy nie wyleczy ale profilaktyka to co innego!
Wszyscy by to brali profilaktycznie jeśli było by udowodnione ze pomaga

Doc

Doczytalam pytam co uważasz. ? I pisze ze dla mnie branie kompletu witamin wystarcza i teoria ze dodatkowe branie wapna i witaminy D3 można czemuś zapobiec jest dla mnie kiepska. Ale może się mylę każdy ma swój pogląd na te sprawy 1 przypadek kogoś kto nie brał i pękły mu kręgi dla mnie niczego

Wszyscy by to brali profilaktycznie jeśli było by udowodnione ze pomaga

Czyli wychodzac z twojego zalozenia to nie trzeba brac i innych witamin itp bo i po co? Pewnie nie pomoze! To tylko wymysly koncernow farmaceutycznych ktore chca glupich ludzi naciagnac na kase. Jedzmy salate i ryby i to zalatwi sprawe.

Czyli wychodzac z twojego zalozenia to nie trzeba brac i innych witamin itp bo i po co? Pewnie nie pomoze! To tylko wymysly koncernow farmaceutycznych ktore chca glupich ludzi naciagnac na kase. Jedzmy salate i ryby i to zalatwi sprawe.
Tak wychodzi z mojego założenia że jeśli nie ma wskazań lekarskich to przyjmowanie 1 tabletki kompletu witamin w zupełności wystarczy .Bo witaminę witamina przepijac to nadgorliwosc. Ale jeżeli Ci pomaga i w to wierzysz to jak najbardziej wiara czyni cuda

reklama
Ewunka, ja wiem, że w rybach jest. Tylko z rybami jemy też m.in. ołów i rtęć :(
Ja nie jestem zwoleniczka zażywania wszystkich możliwych suplementów, ale akurat co do witaminy D nie mam wątpliwości. Byłam na badaniach i mimo że jem ryby mam skrajny niedobór wit.D... U nas jest za mało słońca po prostu :D
To wysyłam Ci trochę hiszpańskiego słońca

Do góry