24magda09
Fanka BB :)
Dziewczyny które zażywały MEDROL jak długo go brałyscie jeszcze po transferze i po udanym ivf.?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Myślę że to nie jest tak jak piszesz jakby witamina D 3 i wapń załatwiła sprawę osteoporozy ......To nie ma z dietą za duzo wspólnego chodzi o główny bidulec kosci ,który jest niszczony przez leki.Albo mozna temu zapobiegac albo olac sprawe.
Myślę że to nie jest tak jak piszesz jakby witamina D 3 i wapń załatwiła sprawę osteoporozy ......
Z dietą główny budulec kości nie ma za dużo wspólnego też się nie zgodzę . Ale to tylko moje zdanie i moja teoria każdy może mieć swoją.
Ewunka chyba nie doczytałaś moich wpisów ze będę wapno pila a czy brać witaminę D mam się zapytać starej rury (pediatry) własnie po to żeby nie przedawkować u dziecka.
Doczytalam pytam co uważasz. ? I pisze ze dla mnie branie kompletu witamin wystarcza i teoria ze dodatkowe branie wapna i witaminy D3 można czemuś zapobiec jest dla mnie kiepska. Ale może się mylę każdy ma swój pogląd na te sprawy 1 przypadek kogoś kto nie brał i pękły mu kręgi dla mnie niczegoEwunka chyba nie doczytałaś moich wpisów ze będę wapno pila a czy brać witaminę D mam się zapytać starej rury (pediatry) własnie po to żeby nie przedawkować u dziecka.
Wszyscy by to brali profilaktycznie jeśli było by udowodnione ze pomagaMoze i z osteoporozy nie wyleczy ale profilaktyka to co innego!
śmieję się z tej starej rury co chwilę
Doc
Doczytalam pytam co uważasz. ? I pisze ze dla mnie branie kompletu witamin wystarcza i teoria ze dodatkowe branie wapna i witaminy D3 można czemuś zapobiec jest dla mnie kiepska. Ale może się mylę każdy ma swój pogląd na te sprawy 1 przypadek kogoś kto nie brał i pękły mu kręgi dla mnie niczego
Wszyscy by to brali profilaktycznie jeśli było by udowodnione ze pomaga
Tak wychodzi z mojego założenia że jeśli nie ma wskazań lekarskich to przyjmowanie 1 tabletki kompletu witamin w zupełności wystarczy .Bo witaminę witamina przepijac to nadgorliwosc. Ale jeżeli Ci pomaga i w to wierzysz to jak najbardziej wiara czyni cudaCzyli wychodzac z twojego zalozenia to nie trzeba brac i innych witamin itp bo i po co? Pewnie nie pomoze! To tylko wymysly koncernow farmaceutycznych ktore chca glupich ludzi naciagnac na kase. Jedzmy salate i ryby i to zalatwi sprawe.
To wysyłam Ci trochę hiszpańskiego słońcaEwunka, ja wiem, że w rybach jest. Tylko z rybami jemy też m.in. ołów i rtęć
Ja nie jestem zwoleniczka zażywania wszystkich możliwych suplementów, ale akurat co do witaminy D nie mam wątpliwości. Byłam na badaniach i mimo że jem ryby mam skrajny niedobór wit.D... U nas jest za mało słońca po prostu