reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Monia czy on Ci sugerowal PCOS ? W AMH nie moze to lezec,bo jest ok,jajnik produkuje komorki i potem cos sie dzieje.Poczytaj o PCOS niepelnoobjawowym bo nie masz strasznie wysokiego AMH.Przychodzi mi jeszcze do glowy czy nie masz niedomogi lutealnej? Poziom LH sprawdzal?Kurna musze do pracy:sad:a tak bym chciala poglowkowac .Buziaki kochana:tak:

Ja sie akurat ubieralam z M gadal. Jak wrocilam to dzwonil do lab i opieprzal za ten blad hcv i M mi pozniej ppwiedzial,ze tak mowil.

Lh mialam badane nie raz wszystko pieknie..

buziaki kochana dzieki:*

reklama
Głównym pokarmowym źródłem witaminy D3 są tłuste morskie ryby, których spożycie w naszym kraju jest bardzo małe. Przeciętna polska dieta nie jest więc w stanie pokryć zapotrzebowania na witaminę D3. Ludzki organizm ma zdolność syntezy skórnej witaminy D3 pod wpływem promieniowania słonecznego,. Ja nie mówiłam by nie brać suplementów wcale tylko z umiarem
Ewunka, ja wiem, że w rybach jest. Tylko z rybami jemy też m.in. ołów i rtęć :(
Ja nie jestem zwoleniczka zażywania wszystkich możliwych suplementów, ale akurat co do witaminy D nie mam wątpliwości. Byłam na badaniach i mimo że jem ryby mam skrajny niedobór wit.D... U nas jest za mało słońca po prostu :D

Ja sie na tym nie znam tak jak Anne ale wiem napewno ze jeszcze nie wszystko stracone. Jajeczka przeciez sa to zawsze jest szansa ze moze sie udac i puki co narazie sie tego trzymaj kochana. Mam nadzieje ze jeszcze przed swietami dostaniesz najpiekniejszy prezent od zycia czyli dzidzie, a najlepiej dwie:tak:

Kochane parę minut przed 13 przyszla na swiat nasza Córeczka. 3020g, 48 cm, 100/100.
Z matka troche gorzej, bo byly komplikacje. Malutkiej oprocz 3 minut w salce jeszcze nie tulilam.. dopiero jutro jest ten dzien..:/ jestem mama i nie jestem.. poki co tatus bardziej sie spisal.
Ale damy rade!

I pamietajcie Kochane, ze trzeba walczyc i sie nie piddawac! Nas nic nie jest w stanie zlamac! Silne baby znas:*

Sciskam Was mocno!:*

A wiec gratulacje kochana :) I nasze dziciatka beda mialy tylko 4 dni roznicy :)

Tak, tak moje dziewczyny, Wlasnie jestem po kontrolnych badaniach w szpitalu. Niby wszystko w porzadku, brak skurczy , rozwarca, ale wzglad na moja drobna budowe ciala, wielki brzuch :p spore dzieci bo oboje ponad 5 kg, 2 cesarki wczesniej, boja sie o mnie , w dodatku widza ze juz sie mecze , w nocy spac nie moge tylko na jednym boku i po godz dretwieje, wiec pobudka i tak cale noce :( wiec zdecydowali ze....

03.03 . o 11:30 pojawia sie moje szkraby :)

Jestem nadal troche w szoku bo nie jestem jeszcze przygotowana :p Mialo byc to za ponad tydzien wiec psychicznie bylam inaczej nastawiona a teraz to juz tuz tuz ....

A wiec gratulacje kochana :) I nasze dziciatka beda mialy tylko 4 dni roznicy :)

Tak, tak moje dziewczyny, Wlasnie jestem po kontrolnych badaniach w szpitalu. Niby wszystko w porzadku, brak skurczy , rozwarca, ale wzglad na moja drobna budowe ciala, wielki brzuch :p spore dzieci bo oboje ponad 5 kg, 2 cesarki wczesniej, boja sie o mnie , w dodatku widza ze juz sie mecze , w nocy spac nie moge tylko na jednym boku i po godz dretwieje, wiec pobudka i tak cale noce :( wiec zdecydowali ze....

Jestem nadal troche w szoku bo nie jestem jeszcze przygotowana :p Mialo byc to za ponad tydzien wiec psychicznie bylam inaczej nastawiona a teraz to juz tuz tuz ....
Aż się poplakalam :) fajnie że już niedługo Maluchy będą z Tobą !! Trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło pomyślnie i oczywiście czekamy na zdjęcia Maluchów już po tej stronie :D

Ewunka, ja wiem, że w rybach jest. Tylko z rybami jemy też m.in. ołów i rtęć :(
Ja nie jestem zwoleniczka zażywania wszystkich możliwych suplementów, ale akurat co do witaminy D nie mam wątpliwości. Byłam na badaniach i mimo że jem ryby mam skrajny niedobór wit.D... U nas jest za mało słońca po prostu :D
Łykajac falvit na przykład jeden z najtańszych podstawowych komplet witamin który ma skład
Składwitamina C (kwas askorbinowy)witamina PP (niacyna)witamina E (tokoferol)witamina B5 (kwas pantotenowy)witamina B6 (pirydoksyna)witamina B2 (ryboflawina)witamina B1 (tiamina)witamina Abeta karotenkwas foliowywitamina D3 (cholekalcyferol)witamina B12 (cyjanokobalamina)wapńcynkżelazopotasmanganmiedźjodselenmagnez do tego jeszcze myślisz ze warto brać witaminę D3 karmić dziecko piersią i dawać dziecku witaminę D3
Jak dla mnie to za dużo.
Ale to tylko moje zdanie każdy ma prawo do swojego

o kurczę , to już pojutrze :szok::biggrin2: też bym była w szoku, chociaż w sumie wiadomo że już końcówka :biggrin2:
to czekamy na dobre wieści w czwartek :tak:

moniusia życzę żeby te 7 było tak dobrej jakości, żeby wystarczyły. W sumie z własnego doświadczenia wiem, że wiele nie znaczy nic dobrego , naprodukowałam że kilka kobiet bym obdzieliła, a finalnie wyszło najgorzej w całej mojej karierze :baffled:

Wspaniale :D Aż mi łezka poleciała z Waszego szczęścia :) Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie oraz za dzieciaczki :) No i oczywiście czekamy na zdjęcia Waszych szkrabów :D

reklama
Łykajac falvit na przykład jeden z najtańszych podstawowych komplet witamin który ma skład
Składwitamina C (kwas askorbinowy)witamina PP (niacyna)witamina E (tokoferol)witamina B5 (kwas pantotenowy)witamina B6 (pirydoksyna)witamina B2 (ryboflawina)witamina B1 (tiamina)witamina Abeta karotenkwas foliowywitamina D3 (cholekalcyferol)witamina B12 (cyjanokobalamina)wapńcynkżelazopotasmanganmiedźjodselenmagnez do tego jeszcze myślisz ze warto brać witaminę D3 karmić dziecko piersią i dawać dziecku witaminę D3
Jak dla mnie to za dużo.
Ale to tylko moje zdanie każdy ma prawo do swojego

Ewunka chyba nie doczytałaś moich wpisów ze będę wapno pila a czy brać witaminę D mam się zapytać starej rury (pediatry) własnie po to żeby nie przedawkować u dziecka.

Do góry