reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto miał/ ma dziecko z refluksem moczowym?

Hmm, a my mamy już wyznaczony termin cystografii - 11 maja.... trzymajcie kciukasy, bo się boję, no i martwię, jak Filip to zniesie.... oby dobrze i oby wynik był po naszej myśli, na to liczę ...

pozdrawiam
nikita

reklama
Jestem zalozycielka wspomnianego tu kilak razy forum,a takze prowadze wraz z kolezanka strone, ktora obecnie przeniosla sie pod nowy adres http://www.zum.org.pl.

Mysle, ze powoli staje si eekspertem w dziedzinei refluksu, zakazen drog moczowych i badan w tych dziedzinach.
jesli bedziecie czegos potrzebowac - zajrzyjcie na nasza strone - a jesli chcecie zapytac - chetnie pomoge i wyjasnie jesli bede potrafila.

Mysle, ze w ten sposob nie jestesmy sami w chorobie naszych dzieci i pomagamy sobie wzajemnie sie z tym oswoic.

Magda

A my jestesmy juz po cystografi. Nasza pani doktor przekonala nas ze warto zrobic badanie mimo polrocznego leczenia. No i sie jej posluchalismy. Mielismy robiona cystografie 21 kwietnia. Chlopcy zniesli ja wmiare. Kamil nie plakal prawie wcale, za to kuba piszczal mocno-wydaje mi sie ze nie tyle z bolu co z tego ze byl unieruchomiony (woreczki na raczkach i nozkach zeby sie nie ruszal). Pani doktor robiaca cystografie powiedziala ze nie wyglada to najgorzej i ze jest lepiej. Ale do naszej pani prowadzacej jedziemy dopiero 2 maja i od niej sie wszystkiego dowiemy, bo to ona odbiera osobiscie wynik cystografi ze szpitala.
Badanie usg brzuszka wykazalo ze wszystko jest ok. Nerki cale i zdrowe. Zadnego zastoju nie ma.

madziulec_reflux pisze:
Mysle, ze powoli staje si eekspertem w dziedzinei refluksu, zakazen drog moczowych i badan w tych dziedzinach.

Magda

oczywiście widziałam stronkę, rzeczywiście wychodzi na to, że jesteś ekspertem, pewnie wiesz tyle, co niejeden lekarz....
napewno nie raz skorzystamy z Twojego doświadczenia ;)

Asiuleks, no popatrz, w końcu wyszło, że dobrze zrobiłaś idąc na tę cystografię... cieszę się niezmiernie, że widać poprawę i że nereczki w porządku. Czekamy na wiadomości po 2 maja.
pozdrawiam
nikita

nikita33 pisze:
madziulec_reflux pisze:

Magda

oczywiście widziałam stronkę, rzeczywiście wychodzi na to, że jesteś ekspertem, pewnie wiesz tyle, co niejeden lekarz....
napewno nie raz skorzystamy z Twojego doświadczenia ;)

Mysle, ze kazda z nas MUSI byc ekspertem jesli ma chore dziecko. ja ostatnio nawet zalatwilam orzeceznie o niepelnosprawnosci dla mojego synka.

Jesli macie pytania - chetnie bede odpowiadac. Jednak teksty, ktore umieszczamy na stronie moga byc troche za malo zrozumiale.

Polecamy sie.

madziulec_reflux pisze:
. ja ostatnio nawet zalatwilam orzeceznie o niepelnosprawnosci dla mojego synka.

my mamy takie orzeczenie już od półtora roku - niedawno nam się skonczyło, bo było na dwa lata, po kolejnej cystografii okaże się, czy możemy starać się o nie dalej, czy nie (OBY NIE!! )

pozdrawiam
nikita

Piszę bo nie wiem czy wiecie, że mając takie orzeczenie możecie 1 raz w roku skorzystać z usług PEFRON-u i jechać z dzieciaczkiem na turnus rehabilitacyjny za grosiki. Zaraz wchodzę na stronę Magdy zobaczyć co mnie może zainteresować. Trzymam kciuki za Filipka 11 maja. Powodzenia na badaniach.

martaglo pisze:
Piszę bo nie wiem czy wiecie, że mając takie orzeczenie możecie 1 raz w roku skorzystać z usług PEFRON-u i jechać z dzieciaczkiem na turnus rehabilitacyjny za grosiki. Zaraz wchodzę na stronę Magdy zobaczyć co mnie może zainteresować.  Trzymam kciuki za Filipka 11 maja. Powodzenia na badaniach.
Z wielu ulo mozna skorzystac - leki.. na przyklad ;-)))

nikita33 pisze:
madziulec_reflux pisze:
. ja ostatnio nawet zalatwilam orzeceznie o niepelnosprawnosci dla mojego synka.

my mamy takie orzeczenie już od półtora roku - niedawno nam się skonczyło, bo było na dwa lata, po kolejnej cystografii okaże się, czy możemy starać się o nie dalej, czy nie (OBY NIE!! )

pozdrawiam
nikita

Tak naprawde orzeczenie o niepelnosprawnosci dziecka nie ma dla Ceibie zadnych negatywnych konsekwencji. same pozytywy:
- dojazdy ze znizka
- mozliwosc starania si eo turnusy rehabilitacyjne
- mozliwosci o staranie sie o karte parkowania dla osoby niepelnospreawnej (gdy macie samochod)
- pzredszkole czy zlobek - dziekco am pierwszenstwo, razem z dziecmi samotnych rodzicow (moje to ma juz dwa plusy, bo jestem samotna matka ;-)))

reklama
madziulec_reflux pisze:
[

Tak naprawde orzeczenie o niepelnosprawnosci dziecka nie ma dla Ceibie zadnych negatywnych konsekwencji. same pozytywy:
- dojazdy ze znizka
- mozliwosc starania si eo turnusy rehabilitacyjne
- mozliwosci o staranie sie o karte parkowania dla osoby niepelnospreawnej (gdy macie samochod)
- pzredszkole czy zlobek - dziekco am pierwszenstwo, razem z dziecmi samotnych rodzicow (moje to ma juz dwa plusy, bo jestem samotna matka ;-)))

w tym kontekscie, o którym piszesz, napewno ma pozytywy, ale mi chodziło o to, że wolałabym już nie mieć podstaw do starania się o takie orzeczenie ;)

pozdrawiam
nikita

Do góry