reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Książka kucharska naszych dzieciaczków :)

SKŁAD: (1 porcja = 50g)
  • średnia marchew (80g)
  • średnie jabłko (60g)
PRZEPIS:
Marchew i jabłko myjemy, obieramy i płuczemy. Następnie ścieramy na tarce. Wyciskamy sok na sitku pogrążonym w szklance.

reklama
Dziewczynki....wy warzywka dla maluszków gotujecie w wodzie prawda? A co myslicie o tym żeby ugotować na parze? Nie było by lepiej? Co Wy na to?

Ja też mam taką nakładkę, a gotujuję warzywa na wodzie mineralnej, bo potem i tak trzeba trochę wody dodać, żeby zupka zbyt gęsta nie była. Ale muszę na parze spróbować, może filet z ryby tak zrobię, bo czytałam gdzieś, albo słyszałąm w programie na TVN Style (Mamo to ja), że po 6 miesiącu można rybę podawać, ale musze to sprawdzić, albo sie dra zapytać.

Myślę, że dajesz w sam raz. Ja też wczoraj kupilam kurczaka w tych małych słoiczkach, i chcę ugotowac zupkę i dołożyć do porcji połowę słoiczka kurczaka. A zresztą, można zobaczyć w schematach żywieniowych, ile wynosi dzienna porcja mięsa dla 6 - miesięcznego dziecka, ale ja myslę, że tyle może być.

reklama
Do góry