reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kolejny poród - łatwiejszy????mit czy prawda???

witajcie dziewczyny ja rodziłam 3 razy pierwszy poród był długi moze nie az tak blesny ale długi i nie obyło sie bez nacinania krocza drugi był błyskawiczny bez nacinania krocza ale troche bolało a trzeci poród w listopadzie był szybki bez ncinania ale bolesny najbardziej chyba z wszystkich powiedziałam o tym rodząc położnej i lekarzowi że mam wrażenie że ten poród boli najbadziej i oboje powiedzieli mi ze z reguły choć nie zawsze kolejne porody są zddecydowanie szybsze ale niestety boleśniejsze:-:)-:)-:)-( z dwojga złego powiem wamże ten trzeci poród najlepiej wspominam bo choć bolało pieruńsko to było szybciutko o 22 byłam na porodówce z regularnymi acz kolwiek nie bolesnymi skórczami a o 24.15 antos był na swiecie z czego fest ból miałam od 24.tzn od momentu przebicia pecherza więc to 15 minut to nic z czego ostatnie 2 minuty to parcie na jednym parciu urodziłam i synka i łożysko:tak: więc jak dla mnie kolejne porody łatwiejsze :tak:ale to pewnie indywidualna spraa kobiety ze mną rodziła dziewczyna i 2 poród który miała był dłuzszy za to bezbolesny mówiła że nic ja nie bolało nawet nie wiedziała kiedy ma przec a rodzila bez znieczlenia.wieć życzę zybkich i bezbolesnych rozwiązań:tak:

reklama
malinka zgodze sie z toba. Przynajmniej w moim przypadku tak bylo, ze pierwszy porod choc dluzszy od drugiego to rowniez nie wiedzialam kiedy mam przec bo bolalo mnie tak srednio i tez zeniczulenia nie mialam...natomist drugi krotszy ale bolalo nieziemsko, w pewnym momencie czulam sie jakby mnie rozdzieralo od srodka na pol :/ ...trzeciego nie bedzie na pewno :) nacinane krocze mialam i przy pierwszym i przy drugim...ale to ze wzgledu na duze dzieci (60cm,4500 i 61cm, 4300)...no ale w moim przypadku nie bylo tragedii czasowej bo pierwszy porod trwal 4h i 40min a drugi 2,5 godziny..... :)

Hej ja niedawno urodziłam drugie dzieciątko. pierwsze rodziłam 12 godzin i myślałam że się wykończe, natomiast drugie szybciutko bóle i cały poród trwał niecałe 50 minut. Karolinka bo tak ma córa na imię ważyła 4kg i 58 cm ale naszczęście obyło się bez nacinania i nawet nie pękłam co ni się przydażyło przy pierwszym porodzie chociaż synek Kubuś byłdecvzko mniejszy 3600 i 57cm.
Życzę powodzenia nie ma co się martwic na zapas;-)

Ja rodziłam Nikusia 9,5h a prawie odpłynęłam mimo że ważył 3150 teraz mały w 32 tyg ważył 2140 więc może być duży ale mam nadzieję że poród będzie szybszy i łatwiejszy i tego życzę wam.

Kurczę, nie wiem, co o tym mysleć, bo ja też będę rodzic drugie dziecko najpóźniej za 4 tygodnie. Mój pierwszy poród był jak z bajki, prawie bezbolesny, trwał 2 godziny i lewdo zdążylismy do szpitala. Chciałabym, żeby drugi był przynajmniej podobny ale wpadam w panikę, jak sobie pomyślę, że może byc gorszy...jestem przerażona..

Ja podobnie jak dziewczyny pierwszy poród był długi bo 12 godzin ale w porównaniu z drugim nie bolał nic!!!!!! drugi był krótszy bo 6 godzin ale końcówka to ból nie do opisania

hej!
ja jestem w 37 tygodniu i już się nie mogę doczekać kiedy się urodzi nasz drugi synek. Pierwszy poród u mnie trwał w sumie ze 2,5 h a druga faza to 15 minut tylko bierzcie pod uwagę, że poród może być przyspieszany oksytocyną ( co wcale nie jest za dobre poród jest szybszy ale mały za szybko przedzierał się przez kanał rodny i był cały w wybroczynach z wysiłku ). Mam nadzieję, że ten poród będzie lżejszy :)

Cześć dziewczyny!

Dziękuje Wam za wypełnienie ankiety na temat „Sposobu odżywiania kobiet w ciąży”. Jestem Wam bardzo wdzięczna za to. Jeśli któraś z Was nie wypełniała jej jeszcze i ma ochotę to uczynić podaje link:

Sposób żywienia kobiet w ciąży - www.ankietka.pl

Z góry dziękuje Wam i good luck w czasie porodu- będzie dobrze, trzymam kciuki!!! Pozdr.

Ania

Jesli chodzi o wypowiedzi dziewczyn które przy pierwszym dziecku twierdziły "pierwsze i ostatnie"
Dlaczego??

Mnie sie mój poród podobal...fakt bolało...mialam bóle tylko i wyłącznie od krzyża.... ale jak tylko córe mi na brzuchu położyli to ja ztrzeliłam tekst do męża " no to kiedy następne kochanie" na porodówce cały personel nie wierzył w to co słyszeli:p

Juz nie moge sie doczekać kiedy znów bede w ciązy:D

Pozdrawiam:D

reklama
Jesli chodzi o wypowiedzi dziewczyn które przy pierwszym dziecku twierdziły "pierwsze i ostatnie"
Dlaczego??

mi dziecka nikt nie połozył na piersi, bo nie oddychało i trzeba było je ratowac....

u mnie pierwszy poród - 11 godzin, w tym pare godzin bóli krzyżowych, nieudane znieczulenie i dwie godziny parcia... a na koniec gdy dziecko lekarze ratowali, to ordynator stwierdził ze trzeba było mi zrobic cc :sorry::eek:

ale po porodzie nie twierdziłam ze pierwsze i ostatnie... sama mam dwie siostry i nie wyobrazam sobie tego, by mój syn miał byc jedynakiem...

o porodzie jeszcze nie mysle, mam ogromną nadzieje ze drugi bedzie łatwiejszy, krótszy, a przed wszystkim, ze skończy sie bardziej szczesliwie...

Do góry