reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kolczyki u niemowlaka

:oo2:
Nie wiem czy zauważyłyście, ale negatywne opinie wyrażają w większości (choć nie zawsze) mamy chłopców ;-)

Wow cóż za spostrzeżenie :eek:to widze ze na tym wątku nie mozna byc na NIE a co dopiero być mamą chłopca!!!!Hehe

A wracajac do 5 miesiecznych poprzekłuwanych maluszkow to wybaczcie ze robie takie wielkie oczy ale w zyciu nie widzialam takiego MALENSTWA z kolczykami i nie znam osobiscie matki z takimi pomyslami:eek:moze zamiast wykrecac sie i mowic "moj lekarz nie ma nic przeciwko" pomyslicie o wzgledasz zdrowotnych(ewentulane infekcje) czy kosmetycznych....:sorry:

Mamusia Blaneczki
widze ze pomysl sie spodobał:-D:eek::eek:no to dalej ...załuz watek "solarium po 1 roczku a moze wczesniej???":-p:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ta dyskusja zmierza chyba w niewłaściwym kierunku. Jeśli negatywne wypowiedzi są traktowane jako atak na matki, które są za kolczykami w uszach, to trzeba było albo nie zakładać wątku, albo dopisać, że mają odpowiadać wyłącznie mamusie, które przebiły, albo chcą koniecznie przebić uszy. Pytanie w pierwszym poście brzmiało "CZY mają zamiar to zrobić". Jeśli nie mają zamiaru, to nie powinny się wypowiadać? Bo tak wynika z postów niektórych pro-kolczykowych mam.
Chyba nie wiesz o czym mówisz ...
Negatywne wypowiedzi a atak to dwie różne rzeczy ...
Było zadane pytanie ???
Ok, było.
Odpowiedziałyście na nie ???
Tak, odpowiedziałyście co "mądrego" możecie na ten temat powiedzieć, więc teraz pozamykajcie dzioby bo skaczecie jak koguciki ciągle pisząc jedno i to samo.
Rzygać mi się już chce kiedy w każdym poscie widzę wiecznie jedno i to samo.
Już napisałam i napiszę jeszcze raz ...
Nie chcecie przekłuwać ??? NIE PRZEKŁUWAJCIE - WASZA BROCHA !!!
Ale nie obrażajcie dziewczyn, które to robią nazywając je głupimi matkami itd.
Może to wy jesteście głupimi matkami co ???
Fajnie by wam było gdyby to kobiety z waszym zdaniem tak nazwano ???

Nataliana85- Na Ciebie to już wogóle szkoda słów.
Na siłe próbujesz być zabawna :eek::-D:cool2:
Ale nie jesteś, więc skończ już z tymi swoimi dennymi żarcikami o solarium - i tak każdy je zlewa, a tylko niepotrzebnie ciśnienie ludziom podnosisz ...

Ulalal widze że kulturka sie u niektorych odezwala

Lufa moj bład przy twoim chamstwie no mały pikus:-DA to Nataliana to tez żart na siłe:confused::-D:-D:-D:-DAaaa przepraszam za podnoszenie ciśnienia ale jak moje posty sa takie denne to nie zwracaj na nie uwagi...proste...:-p

ulalal widze że kulturka sie u niektorych odezwala

lufa moj bład przy twoim chamstwie no mały pikus:-da to nataliana to tez żart na siłe:confused::-d:-d:-d:-daaaa przepraszam za podnoszenie ciśnienia ale jak moje posty sa takie denne to nie zwracaj na nie uwagi...proste...:-p
smieszy mnie ten post i niemoge go zamknąc niewiem dlaczego .zadaleko to wszystko poszło ,niepiszcie wiecej bo mi już wystarczy wiadomości na ten temat.wytykanie błędów to niedotego wątku należy.

To ciekawe, że nie możesz zamknąć tego wątku - nutka13??!!
Jeśli masz problem napisz do moderatora i on Ci pomoże, skoro już wiele osób prosiło o jego zamknięcie.
Ta dyskusja już zaszła za daleko.

Słucham?? o rany.. wiesz bo tobie się podoba a jak twoaj corka jak bedzie dorostala nei bedzie jej sie podobac?? nie każdy chce meic kolczyki w uszach znam dziewczyne matka jej przebiła... ma do niej oto wierlki żal ponieważ nie chce nosić kolczykow

Ja nie widzę nic złego w przekuwaniu uszek u takich małych dzieci.... U mnie to normalne, każda moja znajoma która ma córcie to ma kolczyki, nawet widzę codziennie na spacerze taką małą dziewczynkę z malutkimi kolczykami. Wiec ja nie wiem czemu co nie które tutaj są negatywnie nastawieni na ten temat...
Coraz więcej Matek teraz przekuwa swoim córka.
Ja rozumiem ze chcecie uszanować swoje córki żeby same zadecydowały czy chcą te kolczyki czy nie. No macie Racje. Ale większość dziewczynek na pewno chciało by mieć takie ozdoby na uszkach. Nawet gdy się bawią w dom to stroją się, ubierają się w mamy ciuszki i buty , malują się a tez zakladaja klipsy. wiec wczuwaja sie w roli swojej mamy. NIe znam żadnej dziewczynki która by nie chciała kolczyki.
Moja córka ma 8 miesiecy i juz ma kolczyki. Nie zrobiłam to dla siebie tylko dla niej, żeby już miała. Jestem przekonana ze nie bedzie miała do mnie oto pretensji :-)

A wiec dziewczyny ja kiedys podobny watek napisałam i tyle było scesji ze go zamknełam.Moja niunia ma 7 miesiecy a kolczyki ma od 3 miesiecy,niema żadnych problemów a efekt boski.

reklama
Ale większość dziewczynek na pewno chciało by mieć takie ozdoby na uszkach. Nawet gdy się bawią w dom to stroją się, ubierają się w mamy ciuszki i buty , malują się a tez zakladaja klipsy. wiec wczuwaja sie w roli swojej mamy. NIe znam żadnej dziewczynki która by nie chciała kolczyki.

Wiesz, ja jakoś nigdy nie chciałam i nadal nie chcę. Moja mama też nie nosi. Moje znajome - żadna nie ma kolczyków.
Więc dlaczego mam córce przebijać? Nie wiem. Nie przebijam.

Myślę, że każda mama ma swój punkt widzenia.

I jedynie mylicie się co do tego, że coraz więcej osób przebija uszka - odwrotnie - właśnie teraz są mamy bardziej świadome i nie męczą dzieci.
Jak mi moja powie, że chce - to się zgodzę, ale nie wcześniej.

Do góry