reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Dziewczyny taką prośbę otrzymałam, może Wy pomożecie :-)
Więc jeśli to mozliwe to bardzo proszę o zmaieszczenie poniższego tekstu w odpowiednim miejscu na Waszym forum.

"Jestem mamą z Krakowa. Jadę z Zosieńką na 6 tygodni do Karwi. Ze względu na silną alergię u Zosi, nie mogę żywić jej warzywami i mięskiem sklepowym, faszerowanym wolę nie wiedzieć czym...
W zwiazku z tym mam prosbę. Czy mogłybyście podać mi adresy sklepów z ekologiczną żywnoscią w okolicy niezbyt dalekiej od Karwi - Trójmiasto, Władysławowo, Rumia, Puck, sama nie wiem gdzie jeszcze. A moze jakieś gospodarstwa ekologiczne znacie, gdzie mogłabym sobie zamówić produkty?
Zależy mi zwłaszcza na mięsku (jagnięcina i królik), warzywach i jabłkach oraz gruszkach konferencjach. I jakimś dobrym chlebku - jakaś piekarnia? Nabiału Zosia nie moze jeść.

Po sprawdzeniu składów w słoiczkach gerbera, bobovity i hippa okazało sie, ze Zosia moze jeść tylko jeden gerbera i jeden hippa, które mają w składzie mięso. A na 6 tygodni mięsa na wyjazd nie przywiozę.

Bardzo proszę o pomoc."

sklep ze zdrową żywnością jest w rumi w auchan

mrozone mięsko z krolika bażanta czy perliczki są dostępne w makro*gdynia), bomi alma....

reklama
Hej dziewczyny.
Ja dzisiaj byłam u gina i niestety szyjka skrócona do 1cm, wiec kiepsko. Od dzisiaj biore Isoptin + fenoterol. Do tego żelazo, bo kiepskie wyniki, + magnez, no-spa i moj euthyrox, wiec ogolnie pól apteki... masakra...
Gin mi kazał wytrzymac jeszcze minimum 2 tygodnie w dwupaku, wiec mam nadzieje ze sie uda... Ehhh zestresowałam się. No i teraz musze juz wszystko przygotowac na 100% bo nie wiem kiedy wybije godzina zero... Ehhh mam nadzieje ze przy tych lekach wytrzymam jeszcze troche...

No i na pocieszenie dzisiaj zaliczyłam fryzjera, zeby podciac włosy, a jutro robie małą sesje z brzuszkiem, chociaz czuje sie spuchnieta, brzydka itd, ale chce miec pamiatke, bo juz raczej w ciazy nie bede...

Witam wszystkie mamusie z Trójmiasta :-)
jestem na tym wątku pierwszy raz, a sama też mieszkam w Trójmieście, pomyślałam, że fajnie tu poznać jakieś mamuśki z okolic i umówić się kiedyś na spacerek :tak:

Cześć :)

W biopiekarni jest chleb mleka tam nie ma.Wiem,że jest w Gdyni na Świętojańskiej i koło dworca PKP.I tak jak Ania pisała bardzo fajny sklep jest w porcie rumia :)

Iza to fajnie,że pomogłam ;)

Cris my ten ciemniejszy wypiekacz dostaliśmy od WAS wszystkich w prezencie ślubnym i bardzooooooo go lubię :)
Świetne z niego ciasto na pizze wychodzi,jak wieczorem ustawię wypiekacz to rano budzi nas zapach świeżutkiego ciepłego chlebka :) mniam mniam...

Padnięta jestem.Wciągam teraz wino zaraz idę się myć i spać.

Niby nic takiego nie robiłam,a czuje się zmęczona.Wieczorem znowu płakałam jakoś mnie tak naszło...

Miłej nocki

EDIT

Martyna trzymaj się.Mam nadzieję,że leki pomogą i malutka wytrzyma w brzuszku jak najdłużej :-) Jakbyś czegoś potrzebowała to pisz :-)

Martynko grunt to się nie denerwować, nie chodzić za dużo - szczególnie po schodach, nie jeździć po wertepach i zero seksu....niestety ale to może przyspieszyć poród. Z taką szyjką możesz jeszcze spokojnie pochodzić tylko się nie przemęczaj!!! Oby dotrwać do 36 tyg to już będzie spoko :) Udanej sesji!
Marcia jeszcze nie raz popłaczesz ale lepiej jak z siebie wyrzucisz niż będziesz tłumić.:*
Witam just boogie.

Marta: i właśnie zdecydowałam się na ten, zanim Twój wpis przeczytałam :-) A napisz mi czy on bardzo hałasuje?
Martyna: trzymam kciuki, żeby mała się w brzuchu jeszcze trochę powierciła :-) No i wiadomo czekam na efekty sesji, niech zgadnę, kto bedzię autorem ... hmmm....

Dobra uciekam się uczyć, spokojnej nocki!

My już od 6.40 na nogach.Oczy same mi się zamykają :(

Cris ten wypiekacz troszkę hałasuje,ale nie jakoś nadmiernie.Zresztą to chwilka, wymiesza a później to wyrasta i się piecze.Ja jestem wyczulona na hałas a rano jak się chlebek robi to mi nie przeszkadza.

Idę się obudzić...

reklama
Do góry