reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kłopociki

Cos w tym jest ze 'w kupie lepiej ' ell. Gdyby nie wy mialabym wrazenie ze jestem sama na swiecie w ciazy i o wiele gorzej znosilabym ten stan ;) A tak , poplakalam sie na porod Agatatje jakby to byla moja najblizsza rodzina a i inne dzieciatka mnie niesamowicie wzruszyly i ucieszyly ;)

Co do spraw zoladkowych to ostatnio raz mam apetyt, potem nie moge patrzec na jedzenie a dzis zawroty glowy od 5 rano, nawet zmierzylam temp. ale tylko 37,1 wiec nie wiem co jest grane - jak na poczatku ciazy - hormony szaleja !

W kazdym razie ide dzis do ginekologa, ciekawe ile wazy ten moj maly rozrabiaka :D

reklama
Oj za mną dzis też ciężka noc. Żle spałam, co chwilę się przewracałam z boku na bok, jakieś głupoty mi się śniły... Chyba przez wiatr, który szalał za oknem... i coś mnie głowa boli...

U nas tez wiatr szalał za oknem i strasznie mnie denerwował, az kazałam mężowi wstać wywietrzyniki pozamykać, bo tak mnie ten szum denerwował.....

Te zatrucia żołądkowe..mdłosci..itd - lekarz mi powiedział- ze sa stad, ze Dzidzia duza i na wszytko juz uciska- zminiaturyzowała nam wew organy i nie "działają" jak powinny :)- i dlatego tez - my powinniśmy jesć czesciej , a mało..lekkostrawne rzeczy , by zbytnio nie obciązac żołądka, wątroby..

Z tym zatruciem to coś chyba jest tak jak pisze Baśka, bo też wątpię żeby wszystkie się podtruwały jednocześnie.
Za mną też dzisiaj baaaardzo ciężka noc. O 4 godzinie obudziłam się z takim bólem kręgosłupa że nie mogłam już wytrzuymać. Wczoraj o 5 godzinie było podobnie i w dodatku zaczął mi odchodzić czop. Na początku myślałam że to z niewygodnego spania, ale doszły jeszcze napinania brzuszka. Przez chwilę to myślałam że to dziś będzie ten wielki dzień, ale podobnie jak wy myslę sobie żeby tylko nie po takiej nocy bo nie będę miała siły.
Poszłam sobie poleżeć w wannie z gorącą wodą i leżałam przez 40 min. W tej wannie trochę lepiej ale dale dupa.
Pomógł dopiero mężowy masaż i spanie na siedząco ;D ;D ;D ;D
Chciałabym tylko żeby maluszek poczekał do czerwca ;D

Sumko czy ty sie powoli rozdwajasz pamietam jak pisałas zebym ja sie nie wygłupiała i nie była przed toba a tu popatrz twojemu maluszkowi sie śpieszy juz do ciebie ma dosyc siedzenia w tym ciasnym brzuszku mam tylko pytanie jak ty rozpoznałas ze to czop ci odchodzi miałas juz bartka i wież a ja mimo ze chodziłysmy razem do szkoły rodzenia nie wiem
Jezeli chodzi o kregosłup to mnie boli codziennie od wieczora przez cała noc maz musi mi pomagac sie przekrecac bo sama sobie nie radze ból promieniuje mi z kręgosłupa do posladków i koniec łzy w oczach bo to nie jest przyjemne ja niestety nie moge sobie pomóc ja mnie złapie skurcz ciepłą kompielą zakazął mi lekarz bo może to przyspieszyc poród a mi jeszcze troche czasu zostało

Mi tez sie wydaje ze sie sumka rozdwaja....
A czerwiec juz niedlugo, moze maluch jeszcze poczeka ale jak czop odchodzi to nie wiem....
Moja kolezanka tak miala, ze w nocy ja krzyz bolal i myslala ze sie po prostu jakos zle ulozyla, bo przy pierwszym dziecku nie miala boli krzyzowych, a tutaj niespodzianka..akcja porodowa sie zaczynala...
Mnie bioderka bolaly w nocy i brzuch mi sie tak napial i ciagnal ze nie moglam na lewym boku lezec wcale..

PEWNIE ZE W GRUPIE RAZNIEJ, RAZ SIE PONARZEKA, RAZ KOGOS POCIESZY:)))))))Bardzo sie ciesze ze jestem na tym forum:))))

Agusiu ten czop to każdy może mieć inny. U jednych wypada cały taki jakby koreczek ze śluzu, a u mnie to takie pasemka gęstego śluzu podbarwione brunatną krwią. Ale samo odejście i tak nic nie oznacza, bo i tak nie można przewidzieć ile to jeszcze potrwa ;D ;D ;D I nie martw się poczekam na ciebie  ;D
A swoją drogą to w piątek byłam u gina i powiedział że przez najbliższe 2 tygodnie to na pewno nie urodzę, więc już sama nie wiem o co chodzi :(

Z tym spaniem na lewym boku, to u mnie coraz gorzej. Jak mały śpi, to spoko, a jak sie obudzi i wierci, to nie ma szans, bo właśnie wtedy kopie mnie po lewej stronie brzucha.

reklama
Wiesz co sumeko mam jeszcze jedno pytanko czy ten czop moze byc czysty nie koniecznie zabarwiony bo ostatnio mi sie zwiekszyła wydzielina i nie jestem pena czy to nie to a z tym poczekaniem to nie wiem czy nie bedzie na odwrót czy to ja nie bede musiała czekac na ciebie  ;D ;D bo jakos sie dziwnie czuje od połowy zeszłego tyg boli brzuszek kregosłup i jest jakoś dziwnie nie wiem jak to opisac a do lekarza ide 7 czerwca razem z torbą bo nie wiem czy mnie nie położy ale zobaczymy czy zdązy czy sama do niego sie nie złosze wcześniej ;D ;D tylko nie we środe bo mamy pogrzeb kolegi i nie wiem czy iśc mam dylemat mąż mówi zebym sobie darowała ze kazdy mnie zrozumie a z drógiej strony bardzo bym chciała co mam zrobic

Do góry