reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kłopociki

Aniu S. - ja juz od prawie 2 tygodni zmagam sie z choróbskiem i tez mąz mi sprzedał wirusa. z tym że u mnie bez antybiotykow sie nie obyło...

Ale powiem ci co mi najbardziej pomogło - herbatka (albo może byc woda, żeby z herbatą nie przesadzic) z miodem i cytrynką. Polecam!

Mi niestety został jeszcze straszny kaszel - wczoraj moja Ginka osłuchiwała mnie dobre 5 minut i dała mi ultimatum do poniedziałku - jak sie nie poprawi to sie wezmie za mnie ostro.... (zastanawiam sie co to znaczy ???)

reklama
Nemezis wypoczywaj dużo i myśl pozytywnie!!! na pewno wszystko będzie dobrze i maleństwo urodzi sie wtedy co trzeba i będzie zdrowe jak rybka! Trzymam kciuki!

Aniu S. na pewno nie jest Ci przyjemnie :( Na ból gardła pomogło mi płukanie wodą z solą a na noc smarowałam klatke piersiową i plecy Vick-iem. Powodzenia! Niech przeziębienie szybko minie!!!

Mi bardzo pomógł syrop czosnkowo-cebulowy - o jego minusach nie muszę pisać bo to wiemy :) ale chorowałam może ze 3 dni i jak ręką odjął...

A mi brzuch stawrdial...i tak sie utrzymuje od wizyty u ginekologa..Gin mi mowil ze jesli sie tak czesto zdaza to zeby sie z nim kontaktowac
a w ogole jeszcze o glaskaniu brzucha..siedzial w gabinecie i sobie zacezlam brzuch glaskac a on mi nato zeby tak bardzo nie glaskala bo sie macoca obkurcza...przerazilam sie bo ja tak sobie czesto glaszcze....
tez bede odpoczywac....

AniuS - mi także pomogła woda z solą oraz inhalacje parowe z olbas oil-za kazdym razem, jak bylo ze mna cos nie -tak:/ po nie siegalam i szybko wracalam do siebie -powodzenia-i duuuzo zdrowka!

Aniu76 mi zarówno położna jak i lekarz zabronili zbyt często, a przy napinaniu bezwzględny zakaz,dotykania i głaskania brzuszka..to działa stymulująco na macice i powiduje jej napięcie...a więc musisz ostrożnie z tym głaskaniem...znowu mi teraz się Maluch naprężył.....wieczorkiem to juz standard ale teraz dje mi "popalić"...szok az mi dech zapiera!!!

Hej kochane! Dziś leżenia pokotem dzień drugi. Wczoraj mało ścian nie obgryzłam z nudów. Bo ja nie umiem tak leżeć. Ale mój gin powiedział że mam grzeczniutko się zachowywać bo inaczej patologia ciąży. Jak sobie pomyślę tylko o szpitaluto mi odchodzi chęć na chodzenie czy sprzątanie ;)
IBS to inaczej zespół jelita drażliwego.Nie zabija ale też przyjemny nie jest.
Mam nadzieję że dziś przyjdą książki które sobie zamówiłam ( Joanna Chmielewska"Krętka blada" i Leszek K. Talko "Dziecko dla początkujących", "Dziecko dla średnio zaawansowanych") to sobie poczytam i humor poprawię. Lubicie Chmielewską? Według mnie jest rewelacyjna. Zwłaszcza "Lesio" i "dzikie białko" można się zsikać ze śmiechu.  ;D
No to tyle. Trzymajcie się i trzymajcie kciuki za nas a my trzymamy za was! Wracam leżeć pokotem
acha aniasorsha mi ginekolog pozwala wpuszczać zwykłe krople do nosa - Otrivin czy Nasivin. Poza tym na przeziębienie prócz malinek dobrze robi kwiat lipy i owoc bzu czarnego! Pozdrawiam i życzę zdrówka!

Nemezis dużo odpoczywaj!!bo jak pojawi się Maleństwo to juz niestety nie da siię wypocząć, kiedy przyjdzie na to ochota....to Maluszke będzie dyktował warunki hihihi

Jak mnie babki wczoraj w pracy zobaczyły to się musiałąm oczywiście nasłuchać o dużych dzieciach, 12 godzinnych porodach i porwanych kroczach razem z pośladkami - milusie co nie ;) Ale ja tam dalej uparcie będę wierzyć że mój potrwa ze 2-3 h a mały wyskoczy ze mnie bez nacinania :D Po co mam wyobrażać sobie co innego - nawet jeśli będzie inaczej to myślenie o tym teraz nic mi nie da :D

reklama
I bardzo dobrez Baska - w to wierz, wtedy tak bedzie :) :) :) :)
ja juz tez nasluchalam sie nie jednej mrozacej krew z zylach opowiesci o porodzie....wypuszczone drugim uchem..

Dziewczyny po nocy mam nadal brzuch twardy....I nie wiem co mam myslec..czym to grozi?? :( :( :(
Robilyscie cos jak mialyscie twarde brzuchy???
Jesli mi nie przejdzie do 12 to dzwonie do mojego gina. :( :( :( :(

Olu - dobrez ze ja sobie zaczelam glasakc brzuch w gabinecie, bo tak to nie wiedzialabym ze go nie wolno tak dotykac czesto...

Do góry