reklama
Nemezis
Fanka BB :)
Hej dziewczyny!
U mnie od wczoraj nie za ciekawie. Zaczęły mi się sączyć wody płodowe. Mam przykaz leżenia w łóżku. Bardzo się boję o Malutką, bo dodatkowo okazało się że jest za mała jak na ten wiek ciąży (zawsze była w normie) ale Pan Doktor pocieszył, że to pewnie genetycznie bo ja byłam donoszona a ważyłam 2800g. Zamartwiam się okropnie. Lekarz powiedział żeby tylko udało się tydzień lub dwa przetrzymać.
U mnie od wczoraj nie za ciekawie. Zaczęły mi się sączyć wody płodowe. Mam przykaz leżenia w łóżku. Bardzo się boję o Malutką, bo dodatkowo okazało się że jest za mała jak na ten wiek ciąży (zawsze była w normie) ale Pan Doktor pocieszył, że to pewnie genetycznie bo ja byłam donoszona a ważyłam 2800g. Zamartwiam się okropnie. Lekarz powiedział żeby tylko udało się tydzień lub dwa przetrzymać.
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Trzymaj się dzielnie, Nemezis!! Tzrymam mocno kciuki za Ciebie i Maleństwo!! Na pewno będzie wszystko dobrze, musisz teraz tylko słuchać lekarza i dużo odpoczywać.
A co do wagi szkraba, to mnie lekarz powiedział, że waga uznawana za normę to 2,5-5 kg, a tylko to, co poza tym, to anomalie i żeby nie dać sobie bzdur wmawiać, bo to tylko niepotrzebny stres. I że nie jest możliwe, żeby sie wszystkie dzieci po 3,5 kg rodziły, bo każda mama, każdy tatuś, a już zwłaszcza każde Maleństwo inne.
Tak więc nie martw się, odpoczywaj dużo i melduj, co u Ciebie, bo my tu jak wygłodniałe wilki czekamy na każdą informację!!
A co do wagi szkraba, to mnie lekarz powiedział, że waga uznawana za normę to 2,5-5 kg, a tylko to, co poza tym, to anomalie i żeby nie dać sobie bzdur wmawiać, bo to tylko niepotrzebny stres. I że nie jest możliwe, żeby sie wszystkie dzieci po 3,5 kg rodziły, bo każda mama, każdy tatuś, a już zwłaszcza każde Maleństwo inne.
Tak więc nie martw się, odpoczywaj dużo i melduj, co u Ciebie, bo my tu jak wygłodniałe wilki czekamy na każdą informację!!
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
Nemezis trzymaj się dzielnie, odpoczywaj i nie wpychaj bez kolejki przed te co mają wcześniejszy termin.
A co do wagi to tak jak pisała Ania, każdy ma inną budowę i skala rozpiętości przy badaniu usg to ok. +/- 400 g więc nie ma się czym martwić ;D ;D ;D
A co do wagi to tak jak pisała Ania, każdy ma inną budowę i skala rozpiętości przy badaniu usg to ok. +/- 400 g więc nie ma się czym martwić ;D ;D ;D
Nemezis - uwazaj na siebie, wypoczywaj i dbaj..a przede wszystkim - nie zamartwiaj - Moja koleżanka urodziła ostatnio córeczkę - (takze Julkę- i Mała ważyla 2,5 kg - jest zdrowiutka i śliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!
ell
Nemezis na pewno uda Ci się przetrzymać te 2 tygodnie, tylko dużo odpoczywaj, żadnej pracy! A jak sobie tak slodko poleniuchujesz i do tego jeszcze duzo pojesz, to maleństwo jeszcze się okaże tłuścioszkiem))
Mam tylko jeszcze takie pytanie, odnośnie sączenia tych wód, jak to zauwazyłaś i czy lekarz to potwierdził, pytam bo boję się, że może coś takiego przegapię. A jakoś ostatnio u mnie bardziej mokrawo niż zazwyczaj.
Mam tylko jeszcze takie pytanie, odnośnie sączenia tych wód, jak to zauwazyłaś i czy lekarz to potwierdził, pytam bo boję się, że może coś takiego przegapię. A jakoś ostatnio u mnie bardziej mokrawo niż zazwyczaj.
aniasorsha
dziewczyny, jest dramat - strasznie sie przeziębiłam, a właściwie zaraziłam od męża - z resztą on już zdrowy, a mnie wzięło. I choć gorączki nie mam, to mam straszny katar- kicham, prycham, gardło drapie. Chyba mnie szlag trafi!! Muszę się szybko wyleczyć, zanim moja Młoda się będzie wypychać na świat, bo wolałabym jej nie zarazić...
Ale jak tu sie leczyć... Jem witaminę C, płuczę gardło cytryną, dzisiaj sobie chyba jeszcze inhalacje zafunduję, ale poza tym, to juz nie wiem, co robić. Pocieszam się tylko, że to klasyczna siedmiodniówka, tak przynajmniej było w przypadku szanownego małżonka, więc powinno do końca tygodnia przejść. Oj, nie czas teraz na chorowanie...
Ale jak tu sie leczyć... Jem witaminę C, płuczę gardło cytryną, dzisiaj sobie chyba jeszcze inhalacje zafunduję, ale poza tym, to juz nie wiem, co robić. Pocieszam się tylko, że to klasyczna siedmiodniówka, tak przynajmniej było w przypadku szanownego małżonka, więc powinno do końca tygodnia przejść. Oj, nie czas teraz na chorowanie...
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
A nawet jesli urodzisz troszke wczesniej to przeciez nie 24 tc i nie koniec swiata Glowa do gory
Nemezis
Fanka BB :)
Jak zauważyłam? Już piszę! Mam IBS i od zawsze mam bóle brzucha, więc jakoś mało na nie zwracam uwagę. Ale wczoraj bóle były dziwnie częste, regularne i pulsacyjne. Zadzwoniłam do lek i on kazał wziąć no-spę i się położyć. Po jakimś czasie poszłam siusiu i zobaczyłam że na ciemnych majtkach mam plamy jakby od wody. Zadzwoniłam do koleżanki - położnej i ona powiedziała że tak może być i żeby się nie stresować póki to krople lecą, ale w czasie rozmowy poczułam takie delikatne "chlup" i stwierdziłam że zalało mi dolną część majtek. Znów tą wodą. A że wydzielinę mam od początku ciąży gęstą to mnie zaniepokoiło. Zadzwoniłam do lek i pojechałam do Kliniki na usg.
Dzięki dziewczyny za wsparcie, bo naprawde umieram ze strachu. Będę meldować i trzymać się dzielnie a teraz wracam leżeć pokotem w łóżku!
Dzięki dziewczyny za wsparcie, bo naprawde umieram ze strachu. Będę meldować i trzymać się dzielnie a teraz wracam leżeć pokotem w łóżku!
reklama
Nemezis, trzymaj sie dzielnie, odpoczywaj duzo i lez.
Moj maluszek tez do gigancikow nie nalezy..ale po kim..ja urodzilam sie 2800 a moj brat 2650. Takze widzisz ze to roznie bywa.
co to jest IBS???
Wypoczywaj, zeby maluszek jeszcze troche pobyl w brzuszku.
AniuS - kuruj sie, pij herbatke z sokiem malinowym i wygrzewaj sie, zeby chorobsko przepedzic szybko!!!!
Moj maluszek tez do gigancikow nie nalezy..ale po kim..ja urodzilam sie 2800 a moj brat 2650. Takze widzisz ze to roznie bywa.
co to jest IBS???
Wypoczywaj, zeby maluszek jeszcze troche pobyl w brzuszku.
AniuS - kuruj sie, pij herbatke z sokiem malinowym i wygrzewaj sie, zeby chorobsko przepedzic szybko!!!!