reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kłopociki

Marzenko dobrze, ze jestes pod dobra opieka, ze lakarz zauwazyl dysproporcje i najwazniejsze ze mozna jej zaradzic. Tak wiec wytrwaloscie i niech mala ladnie nabiera ciala!

reklama
Marzenko - odpędz wszelkie smutek i delektuj tym, ze bedą się Wami opiekować ;)- myśl pozytywnie..a tym samym równiez dzidzia Twoja bedzie weselsza..i wszytko bedzie na pewno OK:) a zakupami to sie nie przejmuj- od czego ma sie rodzinkę? ;)

Dziś byłam u ginekologa i ... koniec pracy! Dostałam zwolnienie. Okazało sie, że szyjka skraca się i główka jest bardzo nisko. Pani doktor nakazała prowadzić sanatoryjny tryb zycia :laugh: :laugh: :laugh: Poza tym zapisała nospę i magnez.
Wg ostatniego USG termin porodu wychodził o 2 tygodnie wczesniej i bardzo mozliwe, że tak będzie... Te wszystkie wiadomości od razu podniosły mi cisnienie ;D

A ja Kasiu chcialam tak szybko urodzic , czuje jednak ze bede na szarym koncu. Po ostatniej wizycie Gąciarz powiedział że szyjka skrocona ale mocno sie trzyma i dopadly mnie czarne mysli ze na swoim suwaczku zobacze np 40 tydzien i 4 dzien :((((((((((((( A ja chce urodzic w maju .

Hej dziewczyny!
Zamartwiam się ostatnio swoim wyglądem. Został jeszcze ponad miesiąc a ja już przytyłam 17 kg! Do tego mam OKROPNY celulit na udach. A same uda... koszmar! Mam nadzieję że to woda mi się zatrzymuje w organizmie :( Błagam pocieszcie mi że to zlezie po porodzie, bo koleżanki z grupy radzą mi się przyzwyczaić, bo zlezie ale po śmierci... :( :( :(

Nemezis z doświadczenia mogę Ci powiedzieć,że ja po Marcie mam pamiątkę w postaci nie za dużych co prawda ale pozostały rozstępy na plecach w okolicy nerek i niestety smarowałam się super kremami i nie pomogło musimy to zaakceptować i pokochać się takimi jakimi jesteśmy....nosimy w sobie nowe życie i to jest przecież najważniejsze..a wszystkie niedogodności w ciąży i po nie są tak naprawdę ważne..ważne jet zdrowie naszych Maleństw.....a więc nie zamartwiaj się....buziaczek ...

Nemezis - nie martw sie, kilogramki to zrzucisz juz w szpitalu a reszte jak bedziesz karmila i zajmowala sie dzieckiem:))) Zobaczysz, pozniej jakas gimnastyka i szybko wrocisz do formy
A odnosnie cellulitu - ja mam taka szczotke z wypustkami do masazu , teraz sie nie masuje ale po ciazy zaczne, jest super, poprawia krazenie...
plus jakis krem i gimnastyka i tez cellulit zejdzie raz dwa...a do tego jak bedziesz pila duzo wody mineralnej przy karmieniu to jeszcze szybciej:)))
Glowa do gory, wszystko jest do zrobienia:))) Czas i wytrwalosc.....

Od wczorajszego wieczora mam strasznie twardy brzuch, ani siedzieć, ani spać, ani chodzić- brzuch jest taki jakby maksymalnie napompowana piłka, nawet paluszka nie da się wbić w niego nic, a nic! I juz kompletnie nie wiem co zrobić, aby znormalniał. G;laszcze i głaszcze i nic:(

reklama
Ell jak brzuszek jest twardy to nie można go głaskać, bo to jeszcze podobno nasila ten stan. Tak mówiły położne jak leżałam na patologii.
A na twardnienie najlepszy lest magnez i no-spa, a jak nie pomoże to lepiej skonsultować z ginem.

Do góry