reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy ...

Emwu ja sie na Ciebie napatrzec nie moge.. :)
nie narzekam na siebie ale zawsze bede powtarzac ze chcialabym miec taka figure jak Ty majac dwójke dzieci :-D
nie mowie o wieku bo nigdy bym Ci nie dala tyle lat ile masz :)
naprawde wygladasz bombowo !!

reklama
Dziś na liczniku 61,5 kg- czyli 6 kg do pełni szczęścia. Wczoraj zamówiłam majtasy obciskające- może z nimi wejdę w jakieś spodnie bo na razie mam 1 parę....
Mea- trochę szybko ale to pewnie przez odstawienie piersi. Bardziej mnie zastanawia ten okres u Kopciuszka...

No niestety to @:tak:byla dzisiaj połozna i powiedzialam jej ze dostalam okres a ono powiedziala ze jest to mozliwe:tak:po 5 tygodniach mozna sie go juz spodziewac i jak to ona powiedziala 'KOLEJNY DOWOD ZE KOBIETA KARMIĄCA MOZE BYC PŁODNA".Rozmawialam z nia tez o anty i ona mowi zebym po @ szła na zastrzyk a ja jej mowie ze mysle o wkładce,ona mowi ze to jest super wybor:tak:ze jesli nie planujemy juz dzieci to zeby sie nie zastanawiac:tak:teraz po @ zrobic cytologie a potem po kolejny załozyc wkładke:tak:na zastrzykach mozna byc maksymalnie 14 miesiecy czyli tylko 4 zastrzyki;-)ale ja ogólnie polecam:tak:zdecydowała sie któras na zastrzyk?

Ja dostalam pierwszy okres 3 tyg po odstawieniu Maxa od cyca. Byl bardzo, bardzo intensywny ale tylko 3 dni . Kolejna dwa bylo tylko plmiie i koniec.
Ja uzywalam tamponow ale ja juz bylam zagojona.

I teraz mam zagwostke.
Ten pierwszy okres dostalam 16.01 . Trwal 5 dni. W 4 dniu zalozyla spirale.
Minelo 13 dni i dzisiaj :szok: znow mam jakby okres. Tzn nie leci ze mnie ale dosc mocno plamie. Znaczy rano bo teraz jakos wkladka czysta. I do tego mam klocia i pobolewania w prawym jajniku.
I teraz pytania:
- jajeczkowanie? ale ja nigdy nie plamila ani mnie nie bolalo podczas owulacji
- kolejny okres? jakos za malo krwawienia i zdecydowane za wczesnie
-problem ze spirala? - spirala est w macicy wiec czemu jajnikn boli. no i nitki wyczowam wiec wszystko chyba ok

jak sadzicie . ja obstawiam na owulke.

Ja ostatnio duzo czytalam o wkladkach:tak:i powiem ci ze czasami zdarzaja sie takie plamienia:tak:ja jednak mysle ze to jednak owulka:tak:

Daffi - a nosisz ten pas o ktorym dziewczyny pisza?
No i nie zapominaj o balsamach, oliwkach - wszystko byleby ta skore nawilzyc. Bedzie sie lepiej obkurczala.
Jeszcze troche i zacznij cwiczyc brzuszki - miesnie brzucha calkowicie zmienia wyglad twojeo brzuszka .
Wiem , wiem - latwo napisac - gorzej zrobic.

A wiecie czemu ja tu klikam - bo Max zasnal a ja udaje ze jestem zajeta ale juz chyba koniec z udawaniem.
Wstaje i wlaczam plytke - ruszam tylek .
Ktora rusza ze mna? Zaczynamy gimnastyke.
:-):-):-):-):-):baffled:
Nawet nie wiesz jak chetnie bym poćwiczyła, no ale na razie muszę sie jeszcez pilnowac, bo gin głośno krzyczał ze zero aerobiku:-( za to jak pisałam wczesniej ćwiczę sobie ramiona i cycole:-)
Emwu wytrwałości:tak::tak::tak::tak:

Daffi - a nosisz ten pas o ktorym dziewczyny pisza?
No i nie zapominaj o balsamach, oliwkach - wszystko byleby ta skore nawilzyc. Bedzie sie lepiej obkurczala.
Jeszcze troche i zacznij cwiczyc brzuszki - miesnie brzucha calkowicie zmienia wyglad twojeo brzuszka .
Wiem , wiem - latwo napisac - gorzej zrobic.

A wiecie czemu ja tu klikam - bo Max zasnal a ja udaje ze jestem zajeta ale juz chyba koniec z udawaniem.
Wstaje i wlaczam plytke - ruszam tylek .
Ktora rusza ze mna? Zaczynamy gimnastyke.
:-):-):-):-):-):baffled:

jeszcze nie... minelo juz 6 tyg i w przyszlywtorek ide do gina jak mi powie ze wsio ok to zaczne zakladac pas... no i balsamuje sie codziennie balsamami ujedrniajacymi itd... poki co moja skora zrobila sie troszke mlodsza bo wczesniej wygladala staro i byla strasznie pomarszczona!

Emwu ja ci całym sercem kibicowałam jedzac racuchy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

NO len smierdzacy ze mnie ze szok ! Ale powaznie marzy mi sie twoja figura!

takie szczuple chcemy byc a takie leniwe jestesmy! ja a tym tyg zjadlam 2 razy kebaba!!!:szok: i ja chce schudnac i brzuszka nie widziec! ale koniec z tym! od wtorku jak gin powie ze wsio ok to zabieram sie porzadnie za siebie i bede cwiczyc!!!!! mam duzo zapalu w sobie bo strasznie cche wygladac jak kiedys! jak wejde w 1 moje spodnie takie dla patyczakow to juz bede zadowlona.

Ja też chcę kebaba!!!!!!:happy2:
A mi też waga stanęła w miejscu...wacha się między 61-62...a starczyłoby mi 59:tak:
Ale zaparcia trochę przeszły więc kto wie...może jeszcze schudnę:sorry2:
Jak chcecie fajne ćwiczenia na brzuch to ja te polecam...jak się odchudzałam to naprawdę pomagały
6 Weidera ćwiczenia

Ja też chcę kebaba!!!!!!:happy2:
A mi też waga stanęła w miejscu...wacha się między 61-62...a starczyłoby mi 59:tak:
Ale zaparcia trochę przeszły więc kto wie...może jeszcze schudnę:sorry2:
Jak chcecie fajne ćwiczenia na brzuch to ja te polecam...jak się odchudzałam to naprawdę pomagały
6 Weidera ćwiczenia

a ja zrobie kebab jutro :)

Mnie lekarz opierniczył,że pomyślałam o pasie,powiedział:' absolutnie bo to strasznie rozleniwia mięśnie'...wyrzuciłam go coby mnie nie korciło...
nio i została mi tylko Cindy i jej ćwiczenia dla świeżo upieczonych mam...swoją drogą patrząc na nią się zastanawiam gdzie ona ta ciążę nosiła bo kaseta była ponoć nagrywana 3 miesiące po porodzie a ona wygląda super..hmmm
wytrawałości i systematyczności życzę nam wszystkim....
zaczynam od nowa dziś mam 68 kg(155 cm)..choć to w nawiasie się raczej nie zmieni..hihih

reklama
Kolejny dzien i kolejna porcje cwiczen wykonalam :-)
Jstem z siebie dumna . A im wiecej zaczynam cwiczyc tym adrenalina skacze i mam ochote na jeszcze .

Bede tak komentowala swoje postepy bo moze Was zmotywuje. A poza tym jak sie poprzechwalam jak to ja ladn cwicze to bedzie mi wstyd przestac ;-). Taki wlasnie podstep zastosowalam wobec samej siebie . hi hi.

Mea - i jak ta? plytke uruchomilas czy nadal leza na wierzchu ( i nie daj bog sie kurza).?

O Cindy tez slyszalam . Kolezanka mi mowila ze fajne sa te cwiczonka. No ale ie wszystko na raz. Najpierw opanuje Swoj program a potem cos moze zmienie o ile mi zapal nie minie.

Marta - a ja cycoli nie cwicze bo juz ich nie mam prawie :).

Do góry