reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy ...

woow to bardzo szybko dostałas okres :szok: tym bardziej ze karmisz piersia!
Ja dostalam okres po 8 tyg przy karmieniu mieszanym .

feromony dzialaja :) ja tez dzsis dostalam okres !!! kurna ledwo tydzien spokoju mialam i juz znowu ze mnie leci ... wrr

jak myslicie czy teraz mozna uzywac tamponow czy do konca pologu jeszcze nie ??

reklama
feromony dzialaja :) ja tez dzsis dostalam okres !!! kurna ledwo tydzien spokoju mialam i juz znowu ze mnie leci ... wrr

jak myslicie czy teraz mozna uzywac tamponow czy do konca pologu jeszcze nie ??
ja bym sie moze wstrzymała..ten jeden okres jakos przezyjesz napodpaskach a jakby cos mialo pojsc nie tak po tamponach to po co mialabys sobie w brode pluc..;)

Dziś na liczniku 61,5 kg- czyli 6 kg do pełni szczęścia. Wczoraj zamówiłam majtasy obciskające- może z nimi wejdę w jakieś spodnie bo na razie mam 1 parę....
Mea- trochę szybko ale to pewnie przez odstawienie piersi. Bardziej mnie zastanawia ten okres u Kopciuszka...

wiecie ze ja od porodu w ogole jeszcze nie stalam na wadze??? ciekawosc mnie mecz ale jakos boje sie!!!!!!!! chyba nie chce widziec ile pokaze mi waga!!!

Poczekaj jeszcze troche:tak:ten pierwszy okres moze byc ze skrzepami,bardziej obfity wiec lepiej nic nie korkowac w srodku:no:

to jest prawda mi sie zaczal normalnie jak zawsze ale drugi i 3 dzien bardzo obfity byl gdzie ja w 3 dniu mam nie wiele takie plamienie hehe ale i tak zakonczyl sie na 4 dniu:-):-):-):-):-):-):-) dziewczyny znow podpaski i tampony na nas czekaja!!! jak to zlecialo! w ogole nie odczulam tych 9 miesiecy!

wiecie ze ja od porodu w ogole jeszcze nie stalam na wadze??? ciekawosc mnie mecz ale jakos boje sie!!!!!!!! chyba nie chce widziec ile pokaze mi waga!!!

mnie maz mobilizuje !!! ale jak widze ze idzie w dol to sie optymistycznie nastawiam :)

to jest prawda mi sie zaczal normalnie jak zawsze ale drugi i 3 dzien bardzo obfity byl gdzie ja w 3 dniu mam nie wiele takie plamienie hehe ale i tak zakonczyl sie na 4 dniu:-):-):-):-):-):-):-) dziewczyny znow podpaski i tampony na nas czekaja!!! jak to zlecialo! w ogole nie odczulam tych 9 miesiecy!

a ja wiem kiedy to zlecialo :) ale tak na serio to ja mam dosc juz tego pologu a ze czlowiek jeszcze okres dostaje to juz o jedno za duzo !!!

ha a mi już tylko 5,5kg zostało do wagi sprzed ciąży.. a do wagi moich marzen z 10 kg ale dam rade..
zaznaczam ze jestem niecałe 3 tyg po porodzie a juz mi zeszło ponad 15 kg :-D
no ale nie jem ABSOLUTNIE ŻADNYCH słodyczy !! :-D a w ciazy kilogramami wcinałam :-D

reklama
Ja dostalam pierwszy okres 3 tyg po odstawieniu Maxa od cyca. Byl bardzo, bardzo intensywny ale tylko 3 dni . Kolejna dwa bylo tylko plmiie i koniec.
Ja uzywalam tamponow ale ja juz bylam zagojona.

I teraz mam zagwostke.
Ten pierwszy okres dostalam 16.01 . Trwal 5 dni. W 4 dniu zalozyla spirale.
Minelo 13 dni i dzisiaj :szok: znow mam jakby okres. Tzn nie leci ze mnie ale dosc mocno plamie. Znaczy rano bo teraz jakos wkladka czysta. I do tego mam klocia i pobolewania w prawym jajniku.
I teraz pytania:
- jajeczkowanie? ale ja nigdy nie plamila ani mnie nie bolalo podczas owulacji
- kolejny okres? jakos za malo krwawienia i zdecydowane za wczesnie
-problem ze spirala? - spirala est w macicy wiec czemu jajnikn boli. no i nitki wyczowam wiec wszystko chyba ok

jak sadzicie . ja obstawiam na owulke.

Do góry