reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy ...

ha a mi już tylko 5,5kg zostało do wagi sprzed ciąży.. a do wagi moich marzen z 10 kg ale dam rade..
zaznaczam ze jestem niecałe 3 tyg po porodzie a juz mi zeszło ponad 15 kg :-D
no ale nie jem ABSOLUTNIE ŻADNYCH słodyczy !! :-D a w ciazy kilogramami wcinałam :-D
No ja tak miałam po Patryku przytyłam 9 kg i 5 dni po CC tych 9 kg juz nie miałam ! a 2 tyg po miałam 2 kg mniej niz przed ciaza :-D:-D
Teraz za to ! przytyłam 24 kg ( konczylam ciaze z 74 na liczniku) :baffled: i 2,5 miesiaca po porodzie wyskakuje mi na wadze 59 kg ! 15 zleciało i to w ciagu pierwszych tygodni teraz juz waga stoi ehhh ! a gdzie jeszcze 9 kg ??? Bo zaczynałam z waga 50 kg :zawstydzona/y:.
E tam starosc nie radosc ,nie mam juz 19 lat jak z Patrykiem rodziłam a 28 !
MI sie marzy 55kg ! Wiec jeszcze 4kg do zrzucenia!

reklama
Ja dostalam pierwszy okres 3 tyg po odstawieniu Maxa od cyca. Byl bardzo, bardzo intensywny ale tylko 3 dni . Kolejna dwa bylo tylko plmiie i koniec.
Ja uzywalam tamponow ale ja juz bylam zagojona.

I teraz mam zagwostke.
Ten pierwszy okres dostalam 16.01 . Trwal 5 dni. W 4 dniu zalozyla spirale.
Minelo 13 dni i dzisiaj :szok: znow mam jakby okres. Tzn nie leci ze mnie ale dosc mocno plamie. Znaczy rano bo teraz jakos wkladka czysta. I do tego mam klocia i pobolewania w prawym jajniku.
I teraz pytania:
- jajeczkowanie? ale ja nigdy nie plamila ani mnie nie bolalo podczas owulacji
- kolejny okres? jakos za malo krwawienia i zdecydowane za wczesnie
-problem ze spirala? - spirala est w macicy wiec czemu jajnikn boli. no i nitki wyczowam wiec wszystko chyba ok

jak sadzicie . ja obstawiam na owulke.

eeee dziwne ... ja bym to poszla sprawdzic ...

a ja pojde do lazienki i zobacze co u mnie slychac w temacie wagi :) u mnie niestety tez stanelo na owych +6 kg ... trzeba sie zabrac za cwiczenia ... a skoro juz dostalam okres to moge sie zaczac ruszac ... wyciagam plytki z cwiczeniami i moze cos poskacze ... w planie mam takze przywiezienie orbitreka od tatusia /o ile mi da a obiecal ze tak !!!/

Ostatnia edycja:
Ja jak pisalam plytki juz przygotowane , przyzady tez. teoria wczoraj opanowana . Teraz czekam az Max zasnie i nie ma wymigiwania sie. Zaczynam cwiczyc jeszcze dzis.

Witajcie Mamuśki;) u mnie waga na początku leciała w dół,że aż się przestraszyłam...a potem ciut w górę i teraz stoi w miejscu...ale płytka z ćwiczeniami już na wierzchu..hehe może dziś się wreszcie zmobilizuję..bo nie mam w czym chodzić...ciążowe już spadają a 'normalne' hmmm przyciasnawe jeszcze;/

jak was czytam to az sie boje bo ja pewnie z 70kg jeszcze waze wiec do wagi sprzed ciazy zostalo mi jeszcze 6kg tak mniej wiecej bo pewnosci nie amm..... ale najgorszy jest ten flak! przez to ze julka taka duza byla i tak duzo miejsca s\obie w moim brzuszku uszykowala to ja teraz sie mecze... caly czas jakbym byla w 5 - 6 miesiacu ciazy a niekotre dziewczyny maja taki brzuch w 9 mcu!!!!!! jak zrobie zdj to sie pochwale moim wielkim zwisem!!!!!

Daffi - a nosisz ten pas o ktorym dziewczyny pisza?
No i nie zapominaj o balsamach, oliwkach - wszystko byleby ta skore nawilzyc. Bedzie sie lepiej obkurczala.
Jeszcze troche i zacznij cwiczyc brzuszki - miesnie brzucha calkowicie zmienia wyglad twojeo brzuszka .
Wiem , wiem - latwo napisac - gorzej zrobic.

A wiecie czemu ja tu klikam - bo Max zasnal a ja udaje ze jestem zajeta ale juz chyba koniec z udawaniem.
Wstaje i wlaczam plytke - ruszam tylek .
Ktora rusza ze mna? Zaczynamy gimnastyke.
:-):-):-):-):-):baffled:

hura!!
Zrobilam. Od poczatku do konca razem z pania z plytki :) Zajelo to tylko 30 min.
ale sie ciesze.
Rozbudzilam w sobie gen sportowy :-)Juz bym chetnie wlaczyc druga plytke gdzie mam cwiczenia aerobikowe ale przeciez nie mozna tyle na pierwszy raz.
Czy kogos zmotywowalam? :)

A cwiczylam z tym
Pilates Rowing Action Exerciser with DVD

Zaplacilam za to przedwczoraj - 5 euro.:szok:. I tyle radochy mam.

hura!!
Zrobilam. Od poczatku do konca razem z pania z plytki :) Zajelo to tylko 30 min.
ale sie ciesze.
Rozbudzilam w sobie gen sportowy :-)Juz bym chetnie wlaczyc druga plytke gdzie mam cwiczenia aerobikowe ale przeciez nie mozna tyle na pierwszy raz.
Czy kogos zmotywowalam? :)

A cwiczylam z tym
Pilates Rowing Action Exerciser with DVD

Zaplacilam za to przedwczoraj - 5 euro.:szok:. I tyle radochy mam.

Emwu ja ci całym sercem kibicowałam jedzac racuchy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

NO len smierdzacy ze mnie ze szok ! Ale powaznie marzy mi sie twoja figura!

reklama
Emwu ja ci całym sercem kibicowałam jedzac racuchy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

NO len smierdzacy ze mnie ze szok ! Ale powaznie marzy mi sie twoja figura!

Dziekuje Asiu. Juz ktoras z kolei mi chwali i jest to mile ale jak juz pisalam - kazda zna siebie i wie co jest nie tak jak bylo wczesniej. Mi np dupa zaczyna zwisac :-). Mozna byc malym i szczuplym jak ja a mimo to tez sie cialo starzeje i niszczy.
Wracajac do racuchow - ale bym zjadla. Slodyczy nie kupuje specjalnie bo jakby byly w domu to zzarlabym juz dawno wszystko.

Do góry