reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy ...

Dzien dobry:-)my juz jakis czas na nogach,noc nie byla zbyt ciekawa no ale nie byla tez najgorsza.Nie wiem ale wydaje mi sie ze moj synus robi kupki z odrobina sluzu juz jakis czas i teraz nie wiem co robic?Jak myslicie?

A duzo tego śluzu?? Bo jak odrobinka to sie nie martw. Poobserwuj go jeszcze. No i pomyśl co mogłaś zjeść.

reklama
Dzien dobry:-)my juz jakis czas na nogach,noc nie byla zbyt ciekawa no ale nie byla tez najgorsza.Nie wiem ale wydaje mi sie ze moj synus robi kupki z odrobina sluzu juz jakis czas i teraz nie wiem co robic?Jak myslicie?

Ja też bym sie nie przejmowała...Tomkowi się też czasem zdaży...pewnie reakcja na coś co zjadłyśmy:tak:

A duzo tego śluzu?? Bo jak odrobinka to sie nie martw. Poobserwuj go jeszcze. No i pomyśl co mogłaś zjeść.

Nie nie jest go duzo:no:zreszta to jest takie dziwne ze sama nie wiem czy to sluz ale jak np wezme husteczka to sie troszke ciagnie wiec to chyba to:baffled:ale nie jest tego jakos duzo i nie za kazdym razem sie zdarza:no:

A i pochwale sie,moja waga dzis pokazala kg mniej niz przed ciaza-szczesliwa.

A mi waga stoi w miejscu i też jestem szczęśliwa :D jak mam pełne piersi to nawet jestem pare deko cięzsza hehe :))

Ja wczoraj zobaczyłam wreszcie 5 z przodu. Jeszcze 4 kg i będzie waga sprzed ciąży. Ale zdałam sesję i wreszcie mogę się za siebie porządnie zabrać- moze jakiś aerobik...

ja w ciazy przytylam 20kg a dwa tyg po porodzie mialam juz 15 daleko za soba zostalo 5 :-) i ani jednego rozstepu................:-D:-D:-D

Laski przenosimy odchudzanie się tutaj:tak:
Proponuję diete punktową:tak:

Weight Watchers

Najpierw wyliczamy nasz BMI
Wzrost w m pomnozyc do kwadratu i ta sume podzielic przez wage w kg

Przyklad :
1,60 X 1,60 = 2,56
69 / 2,56 = BMI 26,9

BMI :
18,5 - 24,9 - waga optymalna
25 - 29,9 -nadwaga
Powyzej 30 - otylosc

Na poczatek tzw . 5 fit - formulek , ktore powinno sie codziennie przestrzegac :

1 . 5 x dziennie owoce i warzywa
Przy czym poleca sie owoce / warzywa sezonowe , zeby byla odmiana ...
Warzywa Maja po 0 punkto , owoce w wiekszosci tez

2 . Wapn
2 punkty dziennie powinny pochodzic z produktow bogatych w wann , np : mleka , jogurty , sery , brokuly , Tofu

3 . Tluszcz tluszczowi nierowny
Nalezy jesc dziennie co najmniej 2 punkty pochodzace z czystego ROSLINNEGO tluszczu , ja np: olej , oliwa , margaryna , orzechy przy czym nie liczy sie olej uzywany do smazenia

4 . Urozmaicenie!
Codziennie powinny znajdowac sie na talerzu produkty z kazdej grupy , nie nalezy unikac produktow zwierzecych

5 . Pij !
Dziennie powinno sie wypijac 1,5- 2 l Woody lud innego napoju niezawierajacego kofeiny / teiny
Kawe i czarna herbate mozna pic za 0 punkto , ale nie licza sie one do tych 1,5 - 2 l

W zaleznosci od wagi mozna w ciagu dnia zjesc okreslona liczbe punktow :

Do 70 kg - 18 pkt
71 - 80 kg - 20 pkt
81 - 90 kg - 22 pkt
91 - 100 kg - 24 pktwiecej nie 101 kg - 26 pkt

Mozesz zaoszczedzic 4 pkt , ale nastepnego dnia musisz je wykorzystac .

Dziennie mozna zjesc 3 lyzeczki miodu , cukru lud dzemu ( 3 razem , a nie kazdego z osobna ) i nie liczyc za to pkt .

Mozesz tez zaoszczedzic tzw. Bonus punkty . Sa to punkty uzyskane poprzez sport .Powinno sie ograniczyc Bonus punkty do 12 .

całą dietę mam na mailu, dla kazdego posiłku jest okreslona liczba punktów, jak któraś chce to chetnie prześłe na maila:tak:

ja zaczynam od 70 kg przy 167 wzrostu, moja upragniona waga to 60 kg, ciekawa jestem czy mi wyjdzie.... za bardzo odchudzac sie nie moge bo karmię piersią.

reklama
Do góry