reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kilogramy ...

..a ja bedac wczoraj na wizycie (17tc) zadzwilam wszystki na samym wstepie:szok::-D Najpierw pielegniarka nie mogla znalezc mojej karty..szuka,szuka..w koncu mnie zawolala i szukamy razam..i nie ma...a ja patrze a tu regal podpisany -ciaze...i pytam sie jej czy z tego brala- a ona 'to pani w ciazy jest???!' :-Dbyla w takim szoku ,ze to juz ponad 4 miesiac,ze zawolala pielegniarki z pietra , przy okazji pacjetki w ciazy,ktore czekaly na wizyte zaczely mnie ogladac z niedowierzaniem jakbym przyleciala z kosmosu:-D
moja waga na pocztaku ciazy-56,8, teraz 56,8kg.:-) Wyniki rewelacyjne !
Doktor nie widzi nic niepokojacogo-'taka uroda' -powiedzial:-)

Haha to Ty, tak jak ja...tyle,ze umnie 23 tydzien ciazy- w sobote bylismy na weselu... znajomi nie wierzyli, ze w ciazy jestem a Ci co dali sie przekonac dawali mi max 3 miesiac.Wzbudzilam ogolna sensacje.:-p No coz... tez sie nie przejmuje... pewnie wyskoczy niedlugo.Lekarz stwierdzil ze Maluch rozwija sie wzorowo. :tak:
A na weselu bawilismy sie rewelacyjnie do 5 rano... przetanczylam cala noc rzadko schodzac z parkietu. ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dziś weszłam na swoją domową wagę i się przeraziłam!!! 68 kg!!! czyli w 4tyg ponad 3kg!!! Jeszcze tyle tak prędko nie przytyłam:no::no::no: A ja malutka jestem:no:160 cm:no:

Eliza możemy sobie ręce podać..Trochę mnie to denerwuje, bo stojąc w kolejce źle się czuję, a nikt nie przepuści...a to już 6 miesiąc zaraz...,a może tacy ludzie?
Od początku: ciąży:waga spadła o 7 kg-wzrost:niecały kilogram;-)Też taka moja uroda!

Ja wcinam kiedy mam ochotę, ale ostatnio coraz częściej tych ''chcic jest'', pół godziny po sytym obiecie kręcę się po kuchni by coś wszamać, wczoraj żarłam coś bez przerwy bo mnie żołądek bolał, a jak go zajadłam to przestawał ............. tyle, że ja teraz w ciąży nie mam ciągutek do słodkiego w ogóle. A kiedyś to mogłam słodkie wcinac na okrągło ..... ale na plusie wychodzi mi to, że mam chcice na owoce .......... pod każdą postacią :tak:

ja mam juz +8kg! ostatnie 4tyg +2kg pani dr powiedziala ze ok. waze 66kg
dziwna sprawa, bo niby tyle przytylam a mieszcze sie w biodrowki sprzed ciazy, poszlo w brzuch, mam dosyc duzy no i piersi dwa dorodne melony!

A ja mam nadzieje ze moja waga cos szwankuje !!! Bo jezeli nie to bedzie 10 kg na plusie !!!! Moj maz mowi do mnie " moje kochane słoniatko " :baffled: Położna powiedziała ze poszło w piersi i w brzuszek wiec nie mam sie czym martwic. :-D.Zobaczymy w poniedziałek na wizycie u gina ,co jego waga wskarze ahhahah ,najgorsze ze jaos mnie na pocztaku do słodkiego nie ciagneło ...a teraz ?? matko ciagle bym cos słodkiego jadła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
To ja to widać należę do tych bardziej wielorybich mam ;-):-)

Start ciąża - ok 70 kg
Przez 4 miesiąc +4 kg (!!!) jedząc ledwo co, praktycznie same owoce, warzywa - mięsowstręt całkowity i słodyczowstręt masakryczny
Ostatnie 2 tygodnie +2 kg (tu już się pare cukierków pojawiło i jeden raz na gofry - ale żeby aż 2 kg ???)

Brzusio rośnie jak na drożdżach i tylko w przód, czasem pada pytanie "czy to bliźniaki?" :)

Do góry