reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilogramy i centymetry na +

7tc - (waga) 76kg - (brzuch) ok.80cm
18tc---------68kg-------------?
21tc---------+1kg(69kg)-------?
22tc1d-------+1kg-------------96cm
24tc1d-------+2kg-------------98cm
26tc---------+3kg-------------100cm
28tc---------+4kg-------------100cm
29tc2d-------+5,5kg-----------104cm
32tc----------+8kg(76kg)------105cm
33tc----------+9kg------------105cm
35tc----------+10kg-----------107cm
37tc----------+12kg-----------110cm
39tc1d--------+16kg(84kg)---- 113cm
mam wrażenie że zaczynam puchnąć, ale od czasu jak siedzę w domciu a nie biegam do pracy, czyli w ciągu 1miesiąca przytyłam 6kg i to wszystko poszło w otoczkę tłuszczową pod pępkiem, już to widzę jak po porodzie będzie to mi zwisało, bleee, buuuu

reklama
U mnie waga się zatrzymała, a raczej przystopowała troszkę.
36 tydzień i 14 kg na +, brzuch 111 cm. Przybywa mi 0,5 kg na tydzień jak na początku, a ostatnio to już tyłam po 1 kg na tydzień.

38 tc. - dzień przed porodem - 16,5 kg na plusie, brzucha nie mierzyłam;
Wyjście ze szpitala - 10 kg mniej, czyli zostało 6,5 do zrzucenia;-).

Brzucha nie mierzę, nie jest duży, ale za to biodra:szok:. Dopiero teraz widać jak mi d**a urosła w ciąży. Wyglądam śmiesznie - jak te murzynki z wielkimi tyłkami. Czas się brać za ćwiczenia:dry:

Cristalrose to z wagą lecisz w dół na łeb na szyję,super:-)a z tym tyłeczkiem to pewnie lekka przesada,a zresztą faceci lubią jak kobieta ma na czym siedzieć i czym oddychać:-)
Gwiazdeczka nie przesadzaj kochanie,6kg to dobry wynik,jeszcze troszkę i będziesz znowu laska jak się patrzy:-D

Z tą moją wagą to jest tak, że w szpitalu nie miałam apetytu i prawie nic nie jadłam. A w domku apetyt powrócił więc zaraz pewnie mi przybędzie co nieco. Ale się tym nie przejmuję, ważne że Cyprianek jest zdrowy:-)

Z tą moją wagą to jest tak, że w szpitalu nie miałam apetytu i prawie nic nie jadłam. A w domku apetyt powrócił więc zaraz pewnie mi przybędzie co nieco. Ale się tym nie przejmuję, ważne że Cyprianek jest zdrowy:-)

Dokładnie kochana,jak Cyprianek zdrowy to nie ma się co przejmować wagą,jak nie teraz to za pare miesięcy będziesz miała formę jak ta lala,już Cypriano się o to postara:-D,jak zacznie raczkować,biegać to nie usiądziesz ani na chwilę hi hi:-)

U mnie 36t5d 75kg startowe 56 czyli +19 a miało być tak pięknie, ale nóżki mam jak u Fiony, więc mam nadzieję, że to woda.

reklama
Do góry