reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kilka słów o mamuśkach z Norwegii:))))

IMIĘ - Ewelina (Wszyscy mówią na mnie Ewka)

URODZINKI MAM - 11.05. (1981r.)

DZIECI - nasza długo wyczekiwana córeczka Nicolka ma prawei 3 tygodnie (ur. 5.XI.2008r.)

CZYM SIĘ ZAJMUJĘ - obecnie wychowuję naszą najwspanialszą córeczkę oraz zajmuję się prowadzeniem domu (typowa "Matka Polka")

Z WYKSZTAŁCENIA JESTEM - ukończyłam kilka fajnych (jak dla mnie kierunków) - pedagogika opiekuńczo-wychowawcza, psychopedagogika, podyplomówkę zrobiłam z wychowania przedszkolnego, ukończyłam kurs terapii behavioralnej dla dzieci i młodzeży autystyczej...
W Polsce przez ostatnie 2 lata pracowałam jako nauczycielka w przedszkolu, wcześniej w szole i świetlicy socjoterapeutyczej dla dzieci z rodzin patologicznych, prowadzilam prywatną terapi z dziećmi z autyzmem, z Z.Downa..., pracowałam w środowisku osób niepełnosprawnych intelektuanie i ruchowo...

MIESZKAM - Kristiansand

SKĄD JESTEM - pochdzę z Kościerzyny, od ślubu mieszkam w Gdańsku (ogólnie rzecz biorąc Kaszebka z krwii i kości)

reklama
Ewelinko wszystkie kierunki bliske memu sercu , :tak:, ale ich masz:szok:.Kościerzyna też , często tam na wakacje wyjeżdżałam ...:-D

No to jest szansa kochana, ze spotakmy sie kiedys w moim rodzinnym miescie...
Mi osobiscie bardzo go brakuje. Przyzwyczajenie bierze gore... Tesknie za rodzinnymi stronami... No,ale coz...

To ja moze jak tutaj juz wpadlam i podczytuje Wasze posty(ech,doszlam do 7 strony,ale jest juz pozno i oczy mi sie zamykaja,ale obiecuje.ze z czasem przeczytam wszytskie posty(ile sie madrych rzeczy mozna z nich dowiedziec:-) )zeby nie powtarzac pytan choc nie zaprzeczam,ze nie bede tego robic :-D znaczy bede pytac o wszystko :-) jesli moge:eek:

mam na imie Paulina
urodzilam sie 8 kwietnia 1984
od 5 lat mieszkam w Norwegii,wyjechalam bardzo wczesnie bo zaraz po maturze( do dzis nie wiem,jak to sie stalo :cool: .a nie,wiem:-)MILOSC:happy2:
obecnie pracuje w malej przytulnej kafejce,juz od ponad roku,i bardzo mi sie tam podoba.
Dowiedzialam sie niedawno,ze jestem w ciazy :-) to dopiero 6tc(lekarz w szoku byl jak przylecialam do niego w sumie na 2 dni przed spodziewanym okresem i zakomunikowalam,ze jestem w ciazy:-) ) ale mam nadzieje,ze wszystko pojdzie dobrze i w lipcu 2009 urodze slicznego dzieciaczka :tak:

Pracuje w Oslo a mieszkam na Nesodden,to taki polwysep 23 min promem z Oslo,przepiekne miejsce.Mieszkalam w Oslo przez 3 lata i nigdy wiecej.Nie ma to jak wiewiorki latajace po tarasie:-p

takze tyle o mnie.Mam nadzieje,ze przyjmiecie mnie do swojego grona:zawstydzona/y: mam jeszcze duzo czasu przed soba,wiec zaczne od czytania postow,potem ew moze sie wlacze do dyskusji(z tego co doczytalam to wiekszosc z Was juz ma dzieci,nie wiem czy sa jakies poczatkujace ciezarowki :-)

pozdrawiam!!

Witaj Paulinko :-):-):-)
I zapraszam do częstszego pisania :-):-):-)
Kurcze podziwiam CIę za chęć poczytania wszystkich postów;-) Ja nie jestem tu od początku istnienia tego wątku a nie doczytałam od początku wszystkiego:zawstydzona/y:
Gratulację dzidziusia :-):-):-)
Mam nadzieję, że sie u nas zadomowisz :-)
Pozdrowioka Jaga

dziekuje wszytskim za cieple przyjecie :-) fajnie,ze jest ktos.kto przechodzil przez to wszytsko tutaj,bynajmniej bedzie mozna kogos pomeczyc jak bede miala jakis problem :tak: obawiam sie,ze bede tylko weekendowa forumowiczka,we wtorek byl moj pierwszy dzien pracy do 11 dniach zwolnienia lekarskiego i ciezko mi bylo sie przestawic z leniuchowania na pracowanie :-) pozdrawiam i mysle,ze niedlugo sie do pogaduszek dolacze:rofl2:

IMIĘ: Agnieszka
URODZINKI: 26.04.82r
DZIECI: córcia Natalka ma 6i pół roku a synuś Nicolas ma 11tygodni
OBECNE ZAJĘCIE: zajmuję się domem i wychowywaniem moich kochanych dzieciaczków
MIESZKAM: Selbu
POCHODZĘ: Szczecin
:-) witam się nowa na forum

Czesc dziewczynki:-)
Pare slow o mnie.
Mam na imie Ania,32 lata,mieszkam w Norwegii od 8 lat,a tak wogole to moja mama mieszka tu 14 lat wiec norwegie poznawalam juz wczesniej zanim tu zamieszkalam.Mieszkam w Sandnes kolo Stavanger,Jestem mezatka od sierpnia 2008 wiec swieza co po slubie.Moj maz jest norwegiem i jest super facetem,jestem bardzo szczesliwa z nim:-)
Staramy sie o fasolke 6 miesiecy i narazie nic:-(
Narazie nie pracuje,pracowalam w salonie pieknosci 2 lata.Obecnie odpoczywam,gotuje mezusiowi pyszne obiadki i czytam do egzaminu na prawojazdy:-)
Fajnie ze dolaczylam do was:-)

reklama
Hey witam serdecznie mam naimie Anna mam30 lat pochodze z Ostrowa wlkp . przyjechalam do Norwegii miesiac temu do meza jestem w 32 tyg ciazy i mam cholernego stracha rodzic tu ale wole to niz mam byc sama .Mam juz corcie ktora ma 4.5 roku .Obecnie mieszkamy w Oslo w centrum .Pozdrawiam serdecznie .

Do góry