reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kikut pępowinowy

aastelix

Zaciekawiona BB
Cześć,
Wszędzie w internecie pisze, że powinien dopaść po 10-14 dniach. U synka jest już 17 dni i nie ma zamiaru dopaść. Pielęgnujemy kilka razy dziennie octaniseptem lub wacikami z 70% alkoholu.
Czy u kogoś utrzymywał się dłużej? Mam się niepokoić?

reklama
octenisept strasznie babrze ten kikut, slabo wysusza.
u nas po 10 dniach odpadl, uzywalam tylko gazikow ze spirytusem.

a widac chociaz ze odchodzi troche?
moze na patronazu zapytaj jak polozna przyjdzie

Położna chodzi i mówi żeby trzy razy dziennie octaniseptem i wacikiem czyścić.
Widać, że już odchodzi ale dopaść nie chce.

Położna chodzi i mówi żeby trzy razy dziennie octaniseptem i wacikiem czyścić.
Widać, że już odchodzi ale dopaść nie chce.
jak juz widac to pewnie kwestia dni ;)
ja nie wiem czemu ten octenisept tak wszyscy polecaja i na kazdym oddziale polozniczym jest.. przereklamowane jak dla mnie

Mojemu dość dlugo się utrzymywał. Z tym, że po namowie matuli swojej używałam gencjany. I odpadło ładnie i sprawnie.

hej spokojnie u młodego odpadl po ok 3 tygodnia używaliśmy oceniseptu tylko,wiec spokojnie odpadnie ,ale żeby po kąpieli dobrze osuszyc i napewno i u Twojego bąbla odpadnie,u niektórych trwa dłużej u innych krócej wiec spokojnie bez nerwów .pozdrawiamy

jeśli nic sie z kikutem nie dzieje tzn nie jest jakis zaczerwieniony po bokach i żadnej ropy nie ma to trzeba czekać,jakby Cie cos nie pokoilo to po prostu do lekarza,ale jak wszystko w porządku i jest suchy to na dniach odpadnie.daj znać jak odpadnie

Octanisept w zasadzie jest szkodliwy i ja bym go nie używał ale tak to nakręcają na szkole rodzenia i w szpitalu, że żona już nic innego nie uznaje.
Mam nadzieję, że wkrótce odpadnie.

U nas trwało to 3 tyg, wiec ja bym się nie przyjmowała, nasza położna powiedziała że każde dziecko inaczej a 10-14 dni to tylko umowna data.

reklama
kiedyś sie uzywalo tylko spirytusu wiem,ale akurat ja ja sie pytałam to powiedzieli ze spirytus jest szkodliwy bo za mocny i wzera sie w skore,ale wiadomo jak to jest każdy ma inna szkole i każdy mówi co innego.ale co byście nie stosowali to jak nic sie złego nie dzieje to kikut odpadnie spokojnie

Do góry