reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

No i napisalam dlugiego posta i wszystko mi sie skasowalo..... pffff

xagusiax moja mama kiedy nosila mnie pod serduszkiem miala 'okres' do 3 miesiaca ciazy, wiec nie ma sie czym martwic. Z tego co slyszalam to takie krwawienia moga sie wlasnie pojawic do 3 miesiaca ciazy (sa one jednak zdecydowanie mniej obfite niz miesiaczka i maja inny kolor). Jezeli chcesz byc pewna i sie nie denerwowac to naprawde skontaktuj sie z ginkiem albo IDZ NA BETKE bo niestety ale jak masz takie cuda to albo pojdziesz sama albo lekarz cie na nia skieruje bo to JEDYNY sposob zeby sie dowiedziec prawdy bo w takim wczesnym stadium lekarz sie raczej nie dopatrzy ciazy przez usg a tym bardziej nie pomoze Ci nikt z forumowiczek.

Trzymam kciuki bo wierze ze to jednak fasolka! :)&&&&&&&& I jak juz bedziesz pewna na 100% swojej ciazy to napisz do nas i przekaz szczesliwa wiadomosc i ciazowe fluidki.

Ostatnia edycja:
reklama
Mam podobne zdanie jak Mononoke.
A to krwawienie to jak normalne krwawienie czy troche się różni?? Kolorem, ilością ?? Ja np. poplamiałam w jakieś 7 dni po dniu spodziewanej @, ale to były tylko i wyłącznie plamienia i lekarz podał luteinę i powiedział, że nie ma się co martwić. Tylę, że u mnie w 6 dni po spodziewanej @ było widać już na usg ciąże..
Moja mama także miała "okres" do 3 miesiąca, gdy byłam w jej brzuszku.
Zrób betki w odstępie 2-3 dni, życze by wszystko było dobrze :)

Witajcie już wróciłam z wczasów no i nie przywiozłam ani @ ani "chyba" fasolki.. zresztą juz ja sama nic nie wiem... bo test sikacz wykazał 1 krechę tydz temu beta 1 i nic ani sie na okres mi nie zanosi ani nei wiem choc oststanio jest mi niedobrze wiec moze w ten 27dc mialam jednak owilke tak jak paski wykazały... ale pozniej w ok 38dc robilam sikacza i wyszło nic... a dzis juz mam 41dc bez @ <i białe opławy.--sluz.. gesty...>a nigdy tak nie mialam po tablekach jak robiłam przetwę w ich łykaniu to max 35 dni cykl a tu taki... bolały mnie okolo 1,5 tyg piersi wrażliwe sutki miałam i się lekko powiekszyły i cały czas teraz rozmiar jest ale nie bolą juuz tak mocno sutki... wiec głupieje brzuch boli głowa.. nie wiem nie wiem.. jak zadzwonie do gina bo mówił skieruje mnie pewnie na betkę... nie wiem poczekam jeszcze chyba ten tydz i zobaczymy... co to wyjdzie..
pozdawiam Wszystkie staraczki!!! @@@@

hm.. na poczatku byla czerwona i bylo jej tak jak normalnie ale jak teraz patrze(po 3godzinach) to jest takie rozowe i jest tego mniej, malutko :)
zanim poszlabym na bete to bylby poniedzialek i bym zwariowala wiec poszlam do apteki po test, zrobilam i myslalam ze jakis zepsuty bo jak go zrobilam to przez dwie minuty nawet jeddna kreska sie nie pojawila, wogole nic nie bylo tylko biale pole wiec poddnioslam i potrzasnelam :p i zrobila sie jedna gruba krecha... i sie podlamalam..juz chcialam wyrzucac ale podeszlam do okna i spojrzalam pod swiatlo i jest druga blada, niemal ze biala kreska..ale nie wiem czy pod swiatlo sie liczy? :) bo jak normalnie sie patrzy to jej nie widac..

To ja juz nic nie wiem, w sumie w trakcie @ nie robi sie testow.... nie wiem juz sama, dzwon do ginka i powiedz mu jaka jest sprawa.

Zuzu ciesze sie, ze wrocilas.... moja kuzynka miala tak, ze po odstawieniu tabsow nie miala cykle ok 40dni a jeden to prawie 60 ..... wiec roznie to moze byc.
Powiedz lepiej jak bylo nad morzem :D

Było super! fakt woda nie za ciepła a ja należę do ciepłolubnych hehe słonko bylo i troszki tez padało ale powdychałam jodu poopalałam się,,, odpoczełam zrelaxowałam się itp. troszki sie zawiodłam myslslam ze tam zrobie teścik i bedzie cacy 2 krechy a tu nic..... ani to ani @ he... ale co ma byc to bedzie fakt ze teraz sie żle czuję po przyjeździe do kibla palce w buzie i ....bo zle się cuzłam dziś boli tez brzuch i w glowie mi sie kreci ...i nic się nie chce robic nie wiem... ale morze polecam! ja co rok nad morze i wole blogie lenistwo leżenia plackiem niż gory... chodzenie.. heeh

Zazu nic nie wiadomo, moze co nieco z nad tego morza przywieziesz :p sprawdz za dwa dni jeszcze raz mielibyscie piękny prezent na rocznice slubu :)

My sie jutro wybieramy nad jeziorko, tak na jedno popoludnie. Nie bylo kasy tego lata zeby sobie jezdzic nad morze czy do cieplych krajow, ale kiedys to sobie odbijemy. narazie wszystko ze tak powiem idzie w ziemie, czyli w budowe domku... ale powiem wam, ze widok pnacych sie murow jest o niebo lepszy od wyjazdow na wakacje :D
Ale nad morze i tak sie wybierzemy :D I kiedys do Grecji moze... to nasze marzenie... :D

ps. Zaraz sie wkurze i sobie odetne piersi, normalnie mnie tak bola ze juz nie wiem co robic... i tak przed kazdym @ ....pffff....

poziomki, kamia, karolciak, gdzie sie podzialyscie ?
LILITH jak sie czujesz?

niom za to domek będzie! pewnie że tak... ja mieszkam w blloku a marzenie dom działeczka... może się jeszcze doczekam cóz... niom masz rację zrobie teścik za 2 dni hehe a co wyjdzie to wyjdzie.Strasznie mnie boli brzuch myślałam ze z głodu bo mało jadłam dziś ale się najdałam i lipa gorzej a to tego się kreci w głowie i mdło mi wszytsko podchodzi do grdła... nie wiem i mam nadmiar śliny.. strasznie się czuję źle.. oby to na fasolkę bo inaczej po co ja tak cierpie heh:-D
Pozdrawiam!

i mam temp 37,3

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie zawsze tak jest, kiedy u mnie pojawił się okres okazał się niestety poronieniem, ale wiem ze wiele przyszłych mam ma krwwienia podczas ciąży. Osobiście znam dziewczynę która krwawila do 6 miesiąca w czasie kiedy powinna przypadać miesiaczka. Ja poronilam w ósmym tygodniu. Na początku bolaly piersi potfornie, potem wystąpiło plamienie po dwóch dniach krwaienie... Trwało około 16 dni. Mam nadzieje ze w twoim przypadku, będzie innaczej.

reklama
Cześc laski;))))
Wreszcie udało mi się usiąść na chwile:))
MISIA DUUUUUUUUUUUUUŻO SZCAĘŚCIA,RADOŚCI,DZIECIACZKÓW,SPEŁNIENIA MARZEŃ,KOCHAJĄCEGO MAŁŻA I WSZYSTKIEGO CZEGO PRAGNIESZ!!!!!!!!
xagusiakx jak dzisiaj?? Dalej jest plamianie czy rozkręciła się@???
W czasie w którym powinna się pojawić @ może wystąpić plamienie a najlepszym a właściwie jedynym sposobem sprawdzenia czy ciąża jest i czy rozwija się prawidłowo jest zrobienie bhcg nie ma innego sposobu niestety.

Zuzu kiedy masz termin @??? Mam nadzieje że męczysz się przez fasolcie;))&&&&&&&&&&&&&&&&

Mononoke wiem co czujesz mnie cycki też bolą cały czas strasznie i nie są większe ani nic takiego.

Karolciak,Kamia,Lilith co u Was laski?????

Do góry