reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Czesc Dziewczyny !!! Mam pytanie: czy mozliwe jest odczuwanie pewnych objawow ciazy jeszcze przed terminem spodziewanej miesiaczki ??? Zastanawia mnie to bo zauwazylam dzis rano ze moje piersi zrobily sie bolesne przy dotyku i takie jakies jakby ciezsze... O czywiscie wiem ze moze to byc rowniez oznaka zblizajacej sie @ ale jestem poprostu ciekawa czy moglby to byc juz objaw ciazy... Poza tym zauwazylam ze czesciej chodze siku ale wiem ze to bez sensu... Przeciez to by bylo za szybko...

A tak w ogole to witam w nowym dniu wszystkie Starajace sie i wszystkie Mamuski !!! :-D

Mnie bolą piersi tylko przed @. Jak byłam w ciąży z 1. dzieckiem, to piersi miałam rozmiaru jak zwykle, nie bolały... Bolał mnie brzuch w czasie, gdy powinnam dostać misiączkę. Teraz też mnie boli - od tygodnia (trochę wcześnie). Termin @ mam na przyszły tydzień, ale czuję coś w kościach, że chyba się udało... Jestem po pierwszej IUI.

reklama
camelia gratulacje!!!!!

plamienie zaniknęło, ale dzis rano @ się rozkreciła na dobre ;)
no cóż...
może to i lepiej...
w czerwcu wyjeżdżam do K i juz tam zostaje, bo mamy zamieszkać razem ;-)
wtedy się postaramy o maluszka ;-)
dzidziuś ma już wybrany czas na przyjście do nas i widocznie jeszcze nie nadszedł ten czas ;-)

A ja poza bolacymi piersiami i przebarwieniem to nie mam innych objawów. Moze poprostu jeszcze na nie zawcześnie...Oststni okres miałam 24stycznia. Myslicie że na konkretne objawy czyli mdłości itp.mam jeszcze czas? Na usg ide pojutrze i juz sie nie moge doczekać. Ta niepewność jest okropna!:crazy:

Zgadzam sie w 100% ,ze nalezy do "sprawy" podchodzic spokojnie i bez paniki..ale rozumiem tez te przyszle mamy, ktore z niecierpliwoscia oczekuja na Fasolke:-) i juz po drugim dniu od "zasadzenia":sorry2:licza na najmniejszy znak, ze to juz sie stalo:) Sama do tych naleze i po tygodniu wyszukuje juz rozstepow na brzuchu;-)Mysle, ze jak sie bardzo pragnie to nie mozna sie od tego powstrzymac. Pozdrawiam i oczekuje z niecierpliwoscia (na F.):-)

Zgadzam sie w 100% ,ze nalezy do "sprawy" podchodzic spokojnie i bez paniki..ale rozumiem tez te przyszle mamy, ktore z niecierpliwoscia oczekuja na Fasolke:-) i juz po drugim dniu od "zasadzenia":sorry2:licza na najmniejszy znak, ze to juz sie stalo:) Sama do tych naleze i po tygodniu wyszukuje juz rozstepow na brzuchu;-)Mysle, ze jak sie bardzo pragnie to nie mozna sie od tego powstrzymac. Pozdrawiam i oczekuje z niecierpliwoscia (na F.):-)

Ahhh, to prawda. Czeka sie na te "znaki" jak na zbawienie i w najmniejszym nawet szczegole doszukac sie mozna iskierki nadzieji... ;-) Ja np czesto mam tak ze to co w jednej chwili wydaje mi sie byc "za" ciaza to za chwilke jest "przeciw" niej :zawstydzona/y: Wiem ze jestem troche pokrecona ale coz... :-D
Dziewczyny, a mam pytanie. Otoz powiedzcie mi jaki sluz wystepuje po zaplodnieniu??? Istnieje w ogole jakas taka regula??? Z gory dzieki za odpowiedz :tak:
Pozdrowionka i powodzonka w starankach i oczekiwankach :-):-D

dominika88 z tego, co czytałam w necie to zwykle po zapłodnieniu śluz jest biały i gęsty...
i jest go sporo...
u mnie przed @ zwykle jest sucho ;-)

Dominika ja to wogule niemam sluzu ale moja siostra miala go bardzo duzo a ponato miala miesioczke az do piotego miesioca ciozy.pozdrawiam pa.BOC DOBREJ MYSLI UDA SIE.

reklama
Dzieki Dziewczyny za informacje :tak:
U mnie jest sluz ale bardzo ciezko jest mi go okreslic... Wczoraj wydawal mi sie taki wodnisty a dzis bialy, gesty, lepki... I badz tu czlowieku madry :baffled:
W kazdym razie nie mam go jakos specjalnie duzo, raczej tak normalnie. Juz poprostu nie moge doczekac sie terminu @... :-p No nic, trzeba byc cierpliwym :tak: Dziewczyny, prosze piszcie o objawach ciazowych tych ktore wystepuja na poczatku. Moze juz wkrotce dostrzege u siebie podobne... W kazdym razie chetnie poczytam jak to jest u Was bo nawet jesli nie przyda mi sie to teraz to na pewno na przyszlosc :tak:
Pozdrawiam serdecznie :-D

Do góry