reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Zajączek81 na pewno wszystko będzie dobrze i już wkrótce doczekasz się swojego maleństwa :tak: Staraj się poprostu nie myślec tylko o tym, spróbuj zając się pracą, domem, przyjemnościami... A wtedy zobaczysz, dzidzia przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie :tak: Trzymam mocno kciuki!!!

Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie :-)

reklama
Witam :tak: Na początek chciałabym pogratulowac wszystkim szczęśliwym Mamusiom (tym obecnym i tym przyszłym) cudownych Skarbów :-)
Mam pytanko odnośnie śluzu: wczoraj zauważyłam u siebie sporą ilośc takiego przejrzystego, ciągliwego (taki jest chyba płodny prawda???). Ogólnie to mam zawsze problemy z obserwowaniem śluzu bo często poprostu mam "suchutko" i wydaje się jakbym nie miała żadnego. I tak też było przedwczoraj. Wtedy też kochałam się z narzeczonym (bez zabezpieczenia). No a na drugi dzień zauważyłam ten śluz... Czy mogło wg Pań do czegoś dojśc??? Dodam że w dniu stosunku był to mój 12dc. Cykle mialam do niedawna nieregularne ale przez ostatnie dwa cykle trwały równiutkie 27 dni.
Dominiko (tak abstrahując od tematu - masz śliczne imię -moje ulubione:-))
Niestety nie moge Ci jednoznacznie odpowiedzieć co niby ma znaczyć ten śluz, bo mam podobny problem co ty, tzn. nie potrafię obserwować śluzu. jesli masz nieregularne cykle to może właśnie ten był krótszy i 12dc był dniem płodnym...

Zajączek81 dziękuje :-)
No przez ostatnie dwa cykle miałam @ co 27 dni więc teoretycznie ten 12dc byłby moim płodnym ale znając mój organizm to on naprawdę rządzi się własnymi prawami... :wściekła/y: A te regularne ostatnio cykle to też nie tak bez powodu, po prostu brałam Duphaston...
Ale odbiegając na moment, ten śluz który obserwowałam w 13dc to był płodny tak??? Taki przejrzysty, świecący, ciągnący sie bardzo...

Czesc Wam dziewczyny. Tak i Wy zaczynam juz wariowac. Otóz jestem w 28 dniu cyklu, jutro powinnam dostac @. W 20-22dniu cyklu mialam plamienia, gdy sie skonczyly sluz byl mleczny jakby na wodzie, utrzymuje sie on do dzis. Dzis jakby wiecej i bardziej lepki. Poza tym staram sie nie nakrecac zadnych innych objawow nie zauwazam poki ciaglego pragnienia. Wiem ze picie i tak nie skutkuje bo ile nie wypije, to i tak chce mi sie pic. Jak myslicie mozliwe jest ze zaciazylam?:baffled:

lauraa będę mocno trzymała kciuki abyś była w ciąży :tak:
Ja np mam dziś bóle podbrzusza jak na @... Dziwne to bo to dopiero mój 16dc :baffled:
W ogóle jest mi tak jakoś w tym podbrzuszu ciężko...

Dziekuje Ci::) Mnie bolal brzuch w tych dniach co mialam krwawienie, i pare dni po, nie jakos przesadnie, ale wzielam nospe, dlatego ze wyczytalam ze ulatwia wyjscie, tego co i tak musi wyjsc. Pobolewal mnie wtedy brzuch, w jajniku zaklulo, teraz brzuch nie boli, z reszta zawsze przed @ nie boli.

Zajączek81 dziękuje :-)
No przez ostatnie dwa cykle miałam @ co 27 dni więc teoretycznie ten 12dc byłby moim płodnym ale znając mój organizm to on naprawdę rządzi się własnymi prawami... :wściekła/y: A te regularne ostatnio cykle to też nie tak bez powodu, po prostu brałam Duphaston...
Ale odbiegając na moment, ten śluz który obserwowałam w 13dc to był płodny tak??? Taki przejrzysty, świecący, ciągnący sie bardzo...

Witaj:-),

Jak śluz jest ciągliwy tzn że jest owu, bóle jajników też na to wskazują ( dni płodne i należy się mocno przytulać:tak:). Ja u siebie dawno nie zaobserwowałam takiego śluzu, dlatego też za kilka dni zastosuje testy owu może pomogą mi trafić na właściwy dzień do przytulanek;-)

Witam dziewczyny!
Jestem nowa i starająca się o dzidziusia :-) okres spóźnia mi się drugi dzień i mam taka cichą nadzieje że moze się udało:-) Test robiłam we wtorek ale druga kreseczka pojawiła się nie odrazu i poza tym była taka nie wyraźna. Może poprostu było za wczesnie na test. z innych objawów to tylko piersi mocniej bola.Hmm...:sorry2:

Witam.
Wyleczyłam moją prl i tsh.
W tym cyklu staranka były.
Dziś 24 dc.
Trzeci dzień pod rząd robiłam test ciążowy.
Nie wiem co o nich myśleć.
tempka cały czas na jednym poziomie od 4 dni (wcześniej mierzyłam innym termometrem), codziennie po kilka razy kłuje mnie jajnik i podbrzusze, czuje jakbym zaraz miała dostać @, piersi bolą jak zwykle przed @, mogłabym non stop spać, mam apetyt na słodkie, no i mam przeczucie, że to jest właśnie to ;)
oto moje testy w kolejności od zrobionego najwcześniej do dzisiejszego:
19luty:

20luty:

21 luty:

Co o tym sądzić?
Mam jeszcze jeden test w domu, a w poniedziałek dostane kolejne 3 pocztą od znajomej.

reklama
smutna_ps ja nie widze tam drugiej kreseczki....nawet cienia wiesz to chyba nie jest ciaza;(;(ale czasami nie warto wierzyć testom ja robilam trzy na pierwszym nic nie wyszlo na drugim byla taka lekka rozowa kreseczka a na trzecim znowu nic:(najlepij mykaj do lekarza :* Pozdrawiam i mam nadzieje ze tescik sie mylil:*:*

Do góry