reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

aenye no to teraz kochana poczekaj miesiac i zobaczymy....
U mnie sikanie prawie takie jak przed ciaza, cycuchy mi nie doskwieraja.... brzuszek tylko nieco wiekszy , sluzik w srodku bialo-mleczny i tyle. Ale za to moj apetyt.... poza kanapka z wendlina i warzywkami - ogorkiem i pomidorkiem NIC mi nie wchodzi. muli mnie z glodu... ale na nic patrzec nie moge.... nie przytylam nawet 0.5 kg. Dzieki bogu ze nie wymiotuje bo to by mnie chyba doprowadzilo do anemii..... eh i SPIE. przynajmniej 17godzin na dobe!!!!!

reklama
monika to zalezy....kazda kobieta jest inna...ja np wymiotowalam baaardzo do 5-6 miesiaca (nadal sie zdaza) i to powodowalo ze wcale w II trym nie czulam przyplywu energi! w dodatku jesli wystapi anemia to ona moze powodowac sennosci i ogolne zmeczenie!! Ja niestety cala ciaze jestem spiaca i zmeczona( choc mialam napady energi hihi), ale spac i tak czy siak nie moglam:(:(

no ja właściwie śpiąca to nie byłam tylko w II trymestrze. Teraz senność mi powróciła., przez co każdy film muszę sobie nagrywać żeby obejrzeć go w ciągu dnia :)

hej dziewczyny co do objawów to u mnie było dziwnie bolała mnie bardzo głowa a okres miałam na poczatku więc jak zobaczyłam dwie kreski to byłam w szoku. A zrobiłam test bo miałam już mdłosci poszłam do gina potwierdzic i okazało się że to już 9 tydzień czyli poczatek 3 m-ca.
Spanie na zawołanie, jestem spiochem to wyobrazcie sobie co było na poczatku ciazy, ale to faktycznie mineło. Mdłosci, mdłości i jeszcze raz mdłości okropa. I cyce jak donice ;D ;D ;D

znalezione gdzie indziej i zebrane:

1. brak objawów
2. są objawy , jakie:
bladość na twarzy
ból łopatek
senność (zaraz po owu lub później)
tkliwe, powiększone, obrzmiałe piersi ( jedne bolą drugie nie)
poprawa cery i włosów
nietypowe pryszcze na twarzy, plecach i dekolcie
zawroty glowy
robi się duszno i słabo
Pieczenie i ciągnięcie w podbrzuszu
Zmęczenie
Senność
Bóle , ciągnięcie jajników
Łatwość łapania infekcji
Napuchnięte i bolące , powiększone brodawki
Częstomocz (od 0,5h do 2 h)
Grypowe samopoczucie
Uderzenia gorąca i zimna + dreszcze
Mdłości lub same nudności
„Kwasy w gardle”
Ból podbrzusza (rozciąganie)
Plamienie implantacyjne
Wstręt do niektórych pokarmów, kawy i papierosów
Bóle pleców
Bolące i sterczące ’nonstop’ sutki
Apetyt na niektóre pokarmy lub jego brak
Metaliczny smak w ustach
Ból kości ogonowej
Częstsze posiłki, jedzeni mniejszych porcji ale czestszych
Więcej śliny
Zgaga
Rozkojarzenie
Żyłki na piersiach
Swędzenie sutków
Wrażenie zapalenia pęcherza lub rzeczywiste zapalenie
Uczucie duszności
Spuchnięte krocze
Odbija się po każdym posiłku
Beżowe upławy
Kremowy śluz w dużych ilościach
Płodny śluz w dużych ilościach
Uczucie suchości ( każda ma inaczej)
Wzmożona chęć lub brak ochoty na sex
Wyczulenie na zapachy
Płaczliwość
Zmiana koloru sutków , na ciemno brązowy
Wstawanie w nocy do toalety
Częste rumienienie się od ciepła

reklama
Hej!
Mam problem! Byłam u lekarza i powiedziano mi, że nie widać ciąży! To absurd, bo juz jest stwierdzona a poza tym mam już brzuszek! Lekarka dała mi jakieś tabletki rozkurczowe i ... miałam małe krwawienie! Boję się! Ze zdenerwowania ciągle mam mdłości. Powiedzcie dlaczego nie widać ciąży w 11tc? Pzecież już w 6tc byłą widoczna...

Do góry